Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

HAKEM FİYASKOSU

Şimdi bakınız,hakem camiası aksini düşünse de,aslında biz hakemler aleyhine çok bir şeyler yazmamaya özen gösteriyoruz.Dahası tribünlerde taraftarlara,futbolun içinde konuştuğumuz herkese de hakemler hakkında olumsuz bir şey söylemiyoruz.Ancak son hafta 1.amatör maçlarını izledikten sonra hele de Hanımçeşmespor-Ayvalıspor maçını izledikten sonra,hakemleri yazmak farz oldu.Hakem arkadaşlarımız ortalıkta,köpeksiz köy bulmuş da,değneksiz geziyorlar lafına uygun davranıyor her hafta.Eline düdüğü alan,eline bayrağı alan,kendisini dev aynasında görüyor.Yahu altı üstü 90 dakika maç yöneteceksiniz,üstelik onu da bedava yapmıyorsunuz.Her maçın ücretini ayrı ayrı alıyorsunuz.O zaman yaptığınız işi,adaletli düzgün,hiç bir tarafa zarar vermeden yapmalısınız.

Bunları yazmamızın sebebi Hanımçeşmespor-Ayvalıspor maçının özellikle hakeminin göstermiş olduğu berbat yönetimdir.Daha maçın hemen başlarında,Ayvalıspordan Yakup Özlü’nün topa hamlesinde,top geçti gitti.Ele,kola bir temas yok,yan hakem cart kaldırdı bayrağı,elle oynama var.Devamında,yan hakemlerle uyuşmazlık ve verilen ters kararlar.Taraftarlar tribünde gerilmeye başladı.

27 ekim ayvalı

İkinci yarı,Ayvalıspor durumu 2-1 e getirmiş.Hanımçeşmespordan Hüseyin’Birligen’in buz gibi golü verilmedi.Yanımızda oturan,Beyköyspor teknik sorumlusu,Mustafa Büber bile hayıflandı.Yahu Hanımçeşme rakibimiz ama bu gol nasıl verilmez,adamların hakkı yenildi diye yakındı.Ve maçın hakemi işte bu pozisyonun etkisinde kaldı maç boyu.Verdiği kararların büyük bir bölümü Ayvalısporu aleyhine oldu.Böyle olunca,saha içerisinde futbolcula gerildi,tribünde Ayvalıspor taraftarı çıldırdı.

Asıl olay 81 de patlak verdi.Ayvalıspor müthiş oyunla hakeme rağmen sonucu 3-2 lehine çevirmişti.Bu dakikada Ayvalısporlu Emirkan Yiğit,topu rakibinden çok temiz bir şekilde aldı.Ve hakem bu pozisyonda Emirkan’ın hareketine faul verdi,yetmedi sarı kartını çıkardı.İkinci sarı karttı bu ve oyuncu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.Ayvalıspor taraftarı zaten öfkeli,başladı hakeme saydırmaya.Hakem ne yaptı,davet etti emniyet görevlilerini,tribünleri göstererek şikayetçiyim dedi.Al sana kargaşa,tamam hep diyoruz sadece hakeme değil,hiç kimselere kötü söz sarf etmesin taraftar.Ama maçın hakemi,verdiğin ters akıl almaz kararlarla bu olaylara çanak tutan sensin.Ki zaten aklımda kaldığı kadarı ile bu hakem,sezonun ilk maçında Gençlergücü-Bozbelenlilerspor maçının da yan hakemiydi.O maçın sonunda da bir sürü olay vardı bildiğim soyunma odalarında.

27 ekim hanımçeşme

Evet hakemlerimiz,sahalarımızı köpeksiz köy sanıp değneksiz gezmemeliler.Verdikleri kararlarda,adaletli,hakkaniyetli,vicdanlı davranmalılar.Orada bütün kulüplerin vermiş olduğu bir sürü emek var.Bir hakem verdiği veya vermediği kararlarla bu emeklerin zayi olmasına yol açmamalıdır.

Ve bizim edindiğimiz futbol bilgilerine göre,bir hakemin sahada iki temel görevi vardır.Birincisi oynanan bütün maçların,90 dakika oynanabilmesini sağlamak.Maçların yarıda kalmasına seyirci olmamak yani.İkincisi her iki taraf takımlarının,maç bitiminde on birer kişi sahadan çıkmasını sağlamak.

Yazık ki bu sezon bütün maçlarda hakem hataları ağır basmakta.Ve bu sezon bir de emniyet görevlilerine şikayet etmek gibi bir huy edinmişler.Zeytin yağı gibi üste çıkma derdindeler bir taraftan.

Şimdi esas merak ettiğim konu,bu maçın hakem gözlemcisi,bu maçın hakemlerini nasıl değerlendirecek.Uzattık gibi farkındayım ancak önce il hakem kuruluna seslenmek isterim.Maçlara atayacağınız hakemleri her anlamda eğitin.Maçları adam gibi yönetsinler hakkaniyetli olsunlar.Kütahya ASKF tertip komitesine seslenmek isterim.Kırmızı kart gören Emirkan Yiğit,haksız bir uygulamaya maruz kalmıştır.İl disiplin kuruluna sevk etme yoluna gitmeyin.Olur da  bu çocuk il disiplin kuruluna giderse,kendisine hiç bir ceza verilmemelidir.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.