Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

HAKAN AYGÖREN YANITLAYARAK BAŞLADI SORARAK BİTİRDİ

ALİ MERMER:Hakan hocam merhaba önce coronalı futbolsuz günler nasıl gidiyor?

HAKAN AYGÖREN:Hepimiz kafayı yemek üzereyiz. Sosyal izolasyon, corona korkusu, evde yapacak bir şey bulamamak ya da çoluk çocuğun arasında işlerini evden yürütmeye çalışmak… Bunların hepsi şimdi her evde gördüğüm (sosyal medyadan) manzaralar oldu.

ALİ MERMER:Peki ikimizin ortak paydalarından biri Tunçbilek.Çocukluk arkadaşımın oğlusun.Sen kendini anlatabilir misin,önce futbolcu sonra teknik adam olarak,kimdir Hakan Aygören?

HAKAN AYGÖREN:1979 yılında Tavşanlı da doğdum. İlkokulu Tunçbilek te, orta okul ve liseyi Tavşanlı da bitirdim. Futbola Linyitspor altyapısında başladım. O zaman A genç B genç takımları vardı. A takıma kadar yükseldim. Tavşanlılı birçok oyuncunun başına geldiği gibi Linyitspordan ayrıldım. Daha sonra Tavşanlıda ki diğer kulüplerde oynadıktan sonra futbolu bıraktım. 2011 yılında TÜFAD ın açmış olduğu kursa katılarak TFF GRASSROOTS C Diploması alarak antrenörlük hayatıma başladım. İlk olarak TKİ Tavşanlı Linyitsporda akademi liginde çalıştım. Daha sonra Bozbelenlilerspor, Demirbilekspor, Domaniçspor, Derbentspor, 1,5 sene Akıncılarspor . 3 sene TKİ Tavşanlı Linyitspor da 1,5 senesi A takımda yardımcı antrenör , 1,5 senesi Alt yapı hocası olarak çalıştım. En son olarak ta şuan Akıncılar sporda Alt yapıda görev yapmaktayım.

Bunun yanında 2018 yılında UEFA B diploması aldım.
27 Mayıs 2018 de MatchStudy-Mathball-Pesiscope Maç Analizi Eğitimi
9 Haziran 2018 de Laktat Ölçüm ve Değerlendirme Eğitimi
30 Haziran 2018 de Max VO2 Ölçüm ve Değerlendirme Eğitimi aldım.

ALİ MERMER:Genellikle alt yapıda görev yaptığınıza sanıyorum,Tavşanlı amatör futbolunun alt yapısı hakkında neler düşünürsünüz?

HAKAN AYGÖREN:Şunu öncelikle düzeltmek istiyorum. Genelde altyapılarda çalışmıyorum. Antrenörlüğe ilk başladığım sene . 1.5 sene Linyitsporda ve bu sene Akıncılarspor da çalıştım. Tavşanlıda amatör futbolun olmadığını dolayısı ile üst yapının olmadığı bir yerde alt yapının olamayacağını düşünüyorum. MECBURİYET.GÖSTERMELİK.

ALİ MERMER:avşanlı amatör futbolu gelişme gösteriyor mu yerinde mi sayıyor?Gelişme gösteremiyorsa neden gelişmiyor?

HAKAN AYGÖREN:Gerçekçi olmak lazım burada. Kendimizi kandırmayalım. Tavşanlı Amatör Futbolu her geçen gün kötüye gidiyor. Taşıma suyuyla değirmen dönüyor. Canı sıkılan birine kızan önüne gelen kulüp kurmuş. Bir mahallede iki takım olanlar bile var. Bundan 5-10 sene yada daha fazla geriye gidelim hafızalarımızı tazeliyelim ne oyuncular vardı takımlarda. Şimdi topa biraz vurmasını bilen 10 bin lira para istiyor. Burunlarından da kıl aldırmıyorlar. Sanırsın messi. Sen bu sahaları bilirsin Ali abi. Çamurdu balçıktı köstebek yuvaları sağda solda. Ayakta sportaç krampon. Topta mikasa. Top .ıslandımı kafa vurmaya korkarsın. Şimdi ayakta çeşit çeşit nike adidas kramponlar, toplar desen kalite, saha halı saha. Mis gibi. Sonra geliyorsun bu sahada bu koşulda 10 metreden dışarı atıyorsun. Sonra topçu oluyorsun. Vay anam vayyyyy…

ALİ MERMER:Peki bir alt yapı teknik sorumlusu maçları hangi gözle izler?

HAKAN AYGÖREN:Ali abi yukarıda da dediğim gibi 2018 yılında Maç analizi kursuna gittim Fatih AKDEMİR hocam ile beraber. Yine böyle ramazandı. 2 gün sürdü bu kurs. Bu kursu veren o zaman için NTV spor da analizleri yapan adamdı. Hatta Anelkanın Fenerbahçe de oynadığı dönemde devre arasında Fenerbahçe soyunma odasında yaptıkları analizleri sunum yapan kişiler. Öyle lay lay lom bi kurs değil yani. Kursun sonunda birde Analiz Programı aldık. Değeri o zaman 750 dolar civarındaydı. O yüzden maçları herkesin izlediği gibi izlemediğimiz kesin…

ALİ MERMER:Hakan hocam Akıncılarspora bu sezon tekrar geldin alt yapıya.Benim gördüğüm Akıncılarspor alt yapıya ciddi anlamda eğilen bir kaç kulüpten biri.Anlatabilir misin Akıncılarspor alt yapısını.Kaç teknik adamsınız,kaç yaş grubu var vs vs.Ve Akıncılarspor alt yapısının Altınordu futbol okulu ile ilişkileri ne düzeyde gidiyor?

HAKAN AYGÖREN:Akıncılarspor bu sene alt yapıya sadece bir kategori hariç hepsine katılmıştır. Alt yapıda Serkan DUYMUŞ hocamla beraberiz. Altınordu futbol okulunun Akıncılarspor a ilerleyen zamanlarda çok şey kazandıracağını düşünüyorum.

ALİ MERMER:Peki hocam amatör futbolu da iyi takip ediyorsunuz,şu 1. amatörden 2. amatöre futbolcu transferleri için ne düşünüyorsunuz? 8)Peki belki önceki sorumla da bağlantılı olabilir,Yaş kontenjanları için siz ne düşünürsünüz?

HAKAN AYGÖREN:1. Amatörden 2. Amatöre oyuncu geçmesi tabiki iyi bir şey değil. Ama bunun nedenleri var. Çok fazla kulüp var. Şuan 2. Amatörde oynayan oyuncuların %80 i 1. Amatörden gelme. Bunları çıkarın. Bunların yerine koyacak oyuncunuz var mı ? bence yok. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sabit geliri olmayan kulüplerin hepsi bir gün kapanmaya mecburdur. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. Anca ASKF ye federasyon a para kazandırırsınız. 2. Amatör kaldırılmalı ve en az 5 alt yapıya çıkmayan yada çıkıp maçları tamamlamayan kulüplerde kapatılmalı. Alt yapıda 3 maç oynayarak oyuncu yetiştiremezsiniz.

ALİ MERMER:Peki belki önceki sorumla da bağlantılı olabilir,Yaş kontenjanları için siz ne düşünürsünüz?

HAKAN AYGÖREN:Abi Türkiye de her şey göstermelik. Mecburiyet. Her sene yaş kontenjanı mevzusu değişiyor. Ama hiçbir gelişme yok.

ALİ MERMER:Hocam istemezseniz yanıtlamayabilirsiniz de genede sorayım.T.Linyitsporu da yakından biliyorsunuz çünkü.T.Linyitspor ve Belediye Kütahyaspor bu sezonda istenilen başarıyı yakalayamadı.Sıkıntı nerde sizce?Gerçi Belediye Kütahyaspora bir şans doğacak gibi ama o ayrı konu?

HAKAN AYGÖREN:Linyitspor mevzusu derin bir mevzu. Hem top oynadım, hem alt yapısında görev yaptım hem de A takımda yardımcı antrenörlük yaptım. İmam Ahmet hocam la çalışmaya başladığımız dönemde grubumuzda olan takımları biliyorsunuz. Bucak , Serik , ıspartadavraz, Kepez , Akşehir , Sarayönü , Eğirdir, Sandıklı ,Şuhut, Konyaaltı , Dpü ve Akıncılar . Şimdi size soruyorum. Herkes bu takımları izledi biliyor.
SORU 1
Bu takımlarla aynı lig te olmak mı zor ? yoksa son iki sezon mu ?
SORU 2
Bu sezon oynayan oyunculardan kaç tanesi geçen sezon bizde oynadı ? Bir elin parmaklarını geçmiyorsa ilk sene transfer yanlışları yapılmamış mıdır ? Ben cevaplayayım. ilk 11 de oynayan Emre ve Suat var geçen seneden. Yedekte Bülent ve Sinan. Kadro nun 24 kişi olduğunu düşünürsek nerede bu 10 adam. Daha devre arası gelen gidenleri saymıyorum bile.

SORU 3
Alt yapıda U-17 ve U-19 ligine neden katılmazsın ? bundan önceki sezon da son play aut maçı öncesi futbolcuların hepsi tesisleri terk etmiştir. Aynı durum bu sene yaşansa futbolculardan 15 i bırakıp gitse maça kiminle çıkacaksın ? transfer yok , u-19 u kapatmışsın. Biri bana bunu açıklasın.
SORU 4
Tüm spor kamuoyuna ve sana soruyorum Ali abi. Siz hoca olsanız ve seneye şampiyon olacak Linyitspor kur deseler size bugün kü Linyitspor un 24 kişilik kadrosundan kaç kişiyi alıp ilk 11 e yazarsınız banko ? yedek demiyorum ? az bulduysanız demek ki buda bir transfer yanlışıdır. Sen 2 sene görev yapacaksın 70 tane oyuncu gelecek ve bu iki senede gelen 70 kişi içinde Linyitspor da ilk 11 de oynayacak oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez

SORU 4
Tüm spor kamuoyuna ve sana soruyorum Ali abi. Siz hoca olsanız ve seneye şampiyon olacak Linyitspor kur deseler size bugün kü Linyitspor un 24 kişilik kadrosundan kaç kişiyi alıp ilk 11 e yazarsınız banko ? yedek demiyorum ? az bulduysanız demek ki buda bir transfer yanlışıdır. Sen 2 sene görev yapacaksın 70 tane oyuncu gelecek ve bu iki senede gelen 70 kişi içinde Linyitspor da ilk 11 de oynayacak oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

SORU 5
Sezon başı Erdoğan Hoca ile anlaşıldı. Kütahyaspor a deplasman da yenildik. Sonra adam 3 te 3 yaptı. Şu an ki grup liderini deplasmanda yendi. Ama hoca arayışına yıldırım maçına çıkılmadan başlandı. Yıldırım nasıl olsa bizi yenecekti ve hoca gidecekti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Erdoğan Hoca ve takımı yıldırımı deplasman da yenme başarısını gösterdiler. Sonra adam seri yakaladı ve takım havaya girdi. Sonunda bu seriden sonra Erdoğan hocanın görevine son verildi. Bu adam niye gitti soruyorum ?

SORU 6
Alt yapıda iki değerli hoca ile anlaştın. Erdoğan hoca gitti talip hoca geldi. Yardımcısı olay oldu. Kimsenin birşeyden haberi yok. Sonra talip hoca da gitti. Sen takımı Hakan Soylu ya takım içindeki oyuncuya emanet ettin. Adam kendi 15 gün antrenman yapmadı. Maçlara antrenörsüz çıktın. Bu alt yapıdaki çalışan hocaları niye hoca yerine koymuyorsunuz ? niye adamları onore etmiyorsunuz ? unutmayın hakan soylu gitti. Burada hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Yarın hastana sökerine düğününe cenazene bu adamlar gelecek…
Son olarak kapatılan U17 ve U19 takımında oynayan 50 tane çocuğun hayali vardı. Oynardı oynayamazdı bilmem. Bu çocukların hayalleri yıkıldı. Linyitspordan soğuttunuz. Bu çocukların Ah ı var. Erdoğan hocanın Ah ı var. Daha bissürü bu takımda top oynayan hocalık yapan kişilerin Ah ı var maalesef.

ALİ MERMER:Hocam bu kadar olsun bu günlük teşekkürler sohbet için.Tabi eklemek istediğiniz her konuyu dinleyeceğiz.

HAKAN AYGÖREN:Bu yazdıklarım bazılarının işine gelmeyebilir. Gerçekler bazen acıtır . ama sen o yönde bakmayı pek istemezsin. Ne zaman öz eleştiri yaptık gerçeklerle yüzleştik o zaman bazı şeyler değişmeye başlayabilir. Biraz uzun oldu. Kafanızı şişirdim . okuyanlar sorularımı cevaplarsa sevinirim. Teşekkür ediyorum Ali bu güzel sohbet için.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.