Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

HAK EDENLER KAZANDI

Mart ayının son gününü,Cumartesi gününü karakovada geçirdik gene.Keyifli ve güzel bir gündü diyebilirim.Maçlar güzeldi,taraftarda ufak tefek şeyler dışında sıkıntı yoktu.Futbol adamları ile muhabbetimiz güzeldi.Belki bu nedenle de olsa gerek yazımız uzunca olacak gibi.

İlk maç Akıncılarspor ile Aragonit Saka maçının play of maçıydı.Güzeldi genç sporcuları maçı,İlk yarı buldu golleri Akıncılarsporun onbeşlileri.Belki 3-0 sıfırlık skor  rehavet getirdi ve ikinci yarı rakibin iki golüne engel olamadılar.Maçı kazandılar ama,üçlü averaj hesapları nedeniyle,ilimizi bölgede temsil etme hakkını kazanamadılar.Genç sporcuları da,hocaları Mustafa Büber ve Serkan Duymuş’uda tebrik ediyoruz.

31 mart akıncılar

İkinci maç gene U15 play of maçıydı.T.Linyitspor ile Yeşilayspor arasında oynandı maç.Yeşilayspor 4-3 kazandı maçı.T.Linyitsporun gençleri,fizik olarak rakibine dayanamadı diyebiliriz.Alt yapı sorumlusu İbrahim Karakaya’dan edindiğimiz bilgi,daha küçük yaşta futbolcu oynatmak zorunda kalmaları.Fizik olarak rakipden aşağı kalmalarını bu şekilde açıklıyor sayın Karakaya.İlginç gelen bize,üçlü averaj hesapları nedeniyle,T.Linyitsporun kaybettiği maçtan sonra,ilimizi bölge müsabakalarında temsil etme hakkını kazanmalarıdır.Alt yapı sorumlusu İbrahim Karakaya teknik direktör Hakan Aygören ve bütün sporcuları kutluyoruz.

31 mart linyit 12

Üçüncü maç süper amatör ligde T.Gençlikspor ile Yeşilayspor arasındaydı.Aslında formalite maçıydı maç,her iki takımın da ne şampiyonluk iddiası vardı ne de düşme korkusu.Ancak Tavşanlı Gençlikspor özellikle ikinci yarıda maçı kazanmayı daha çok istedi ve bunu başardı.Zaman zaman saha içinde ufak tefek gerginlikler olsa da,her maçta olağan sayılanlardandı.Her iki takımı,T.Gençlik hocası Yılmaz Yaman ve futbolcularını tebrik etmek de bize kalıyor.

31 mart cihat

Önümüzdeki hafta süper amatör ligde Tavşanlı takımlarının maçı olmayacağını sporseverlere hatırlatalım.T.Gençliksporun rakibi,Savcılarsporun ve Akıncılarsporun rakibi Emet Borsporun ligden çekilmiş olmaları nedeni ile bu hafta itibariyle takımlarımız,sezonu noktalamış olacaklar.

31 mart yasin

Ve son maç,Bozbelenlilerspor ile Gençlergücü arasındaydı.Özellikle ilk yarıda,daha arzulu daha istekli olan taraf Bozbelenlilrspordu.Daha iyi pas yapıp daha organize oynadılar ve olgun atak geliştirebildiler.Karşılığını da Emre Uslu ile buldukları golle aldılar.İkinci yarının hemen başlarında bu kez Yusuf Mert Demir’le ikinci gollerini buldular.Bu golün asistini yapan Tunahan Öztürk’ün gol öncesi gayreti aklımızda kalandır.Sonrasında kazandığı penaltı golü biraz canlanır gibi oldu lider Gençlergücü.Ama çabaları kendilerine yetecek ikinci golü bulmaya yetmedi.Penaltıyı kullananın Hasan Korkmaz olduğunu belirtelim.Maçın hakemleri bize göre çok da kötü değildi.Yan hakemleri de öyle.Şimdi biz santra yuvarlağının hizasında maç izleyip,bu pozisyon ofsayt bu pozisyon değil diyenlerden değiliz.O pozisyonları en iyi yardımcı hakemler yorumlar taraftar bunu kabullenip boşa ahkam kesmediği zaman futbol daha zevkli hale gelecektir.

31 mart bozbelen topçular

Maçtan aklımızda kalanlanlardan bir bölüm,saha içerisine Hasan Korkmaz-Sebahattin Erdinç ve Emre Kaygısız-Yusuf Mert Demir gerginlikleridir.Ancak çok büyük çoğunluğu arkadaş olan futbolcuların bu gerginlikleride zaten kendi aralarında tatlıya bağlanmıştır.

Yusuf Mert Demir demişken,futbolcu sağlığına yeterli önemi kimselerin vermediğini bir kez daha vurgulayalım.Maçın sonlarında,omuzundaki sakatlığı nükseden futbolcu bir anda yerde kaldı.Sahada sedye de yok sedye görevlisi de yok.Karga tulumba arkadaşları tarafından saha kenarına taşındı.Hastahaneye götürülmesi lazım,ambülans yok,telefon edeceksin de,sporcu sakatlandı diyeceksin de ambülans gelecek.Neymiş efendim,ambülansın devamlı olabilmesi için,kulüplerin para yatırması gerekiyormuş.Ambülans ücretli yani,eee peki nerede kaldı sağlık hizmeti?Efendim saat hesabı yapılmış sekiz dakika da ambülans karakova tesislerinde oluyormuş.Peki futbolcu beyin kanaması geçirirse ne olacak ya da kalp krizi?Sporcu sağlığına ciddiyetle önem vermeliyiz.Özellikle ambülans konusunda da bütün kulüp yetkilileri,kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır.

Her neyse Bozbelenlilersporun almış olduğu bu galibiyet,B grubunda zirveyi karıştırdı demek yanlış olmaz.Sanırım grup lideri ve play of oynayacak takımlar son maçlara kadar net olarak belirlenmeyecek.Biz her iki takımın teknik heyetini ve futbolcularını kutlayarak,tribün muhabbetlerimize geçelim.

Pardon ilk maçın sonunda kupa töreni vardı.Tavşanlı gruplarında,birinci ve ikinci sırayı alan takımlara kupaları verildi.Biraz geç oldu gibi ama oldu sonunda genç sporcular kupaları aldılar nihayetinde.T.Linyitsporun birinci olan  U 15 ve U 17 takımları ile ikinci olan Akıncılarsporun U 15 ve U17 takımlarına kupalarını ASKF Kütahya şubesi başkan yardımcısı Celalettin Altay verdi.

Farkındayım bayağı bi uzattık emme yazcam tribün muhabbetlerimi de.Erken geldik pek izleyici yok,ama Yalçın Sirke hazırlığını yapmış izleyicileri bekliyor.Gelmedi senin arkadaş dedi,anladım R.Tamer Kıran’ı kast ediyor,gelir gelir dedim.Geldi elbette,onunla ve maçı sona eren Mustafa Büber’le söyleşimiz güzeldi.Sonrasında Bahtiyar Yatar ilişti gözümüze.Koştuk yanına,Akıncılarspor kaleci antrenörlüğünden ayrılmış.Hayırdır hocam deyince,oho 10 gün oldu sen az biraz yavaş gazeteci gibisin dedi,gülüştük.

Göbelspor teknik direktörü Ercan Kuru ve Tuncay Kara ile de keyifli muhabbetimiz oldu.Gürağaç da gündeme geldi bir ara devam mı hocam dedim,nasip bakalım diye geçiştirdi.Gürağaçspordan futbolcusu Hasan’la da keyifli transfer muhabbeti oldu.Arada Tuncay’ın oğlu Osman Kara ile de sohbet ettik.Dedesinin adını almış Osman ve bire bir ilk kez konuştuk Osman’la.Çok hoşuma gitti açıkcası,Ticaret Lisesinde okuyor ve hedefi inşaat mühendisi olmak.Aslında iyi de futbolcu Osman T.Linyitsporun alt yapısından da geçmiş yolu.

31 mart osman

Bozbelenlilerspor ile Gençlergücü arasındaki maç en çok ilgiyi çeken maç oldu.İzleyicilerin çoğunluğunu da,amatör futbolcular teknik adamlar yöneticiler oluşturuyordu desem pek yanlış olmaz gibi.Moymulsporun teknik direktörü sevgili Erhan Sarıgöl ve başkan yardımcısı Sedat Eren ve Gençlergücü başkanı ile ayak üstü muhabbetimiz oldu.Sarıgöl hoca ligden hala umudunu kaybetmemiş görünüyor.Kütahyasporun şampiyon olmasını bekliyor ve hedefi play out maçında ligde kalmak.Aslında lige renk kattıklarını ve birçok takımdan iyi olduklarını düşünüyor hoca.

31 mart sarıgöl

Son maçı genelikle Yaylacıkspor başkanı Hüseyin Sarıca ve Dağçeşme futbolcusu Süleyman Sarıöz’le izledik.Keyifliydı konuşmalarımız,onların grupta henüz karışık gibi bekleyip göreceğiz.Hemen önümüzde Tepeciksporlu bir grup futbolcu kaptanları Süleyman,Akif gözüme ilişenler.Bozbelenlilersporun kazanmasını istiyorlar,tezahuratlar hakemlere tepkiler o yönde.Futbol böyle bir şey,kendin yenemezsin,diğer takım yensin diye duacı olursun.

32 mart ben sarıca

Bizim sahada tribünlerde neye baktıklarımızla noktalayalım.Kimisi hakemin kaçırdığı ofsayta takılır,kimisi vermediği faule.O arada biz iki metreden topu kaleye atamayan ya da onsekiz içinde hangar gibi kale yerine üstten auta atana bakarız.Kimi hakemin çıkarmadığı kartı dert edinir,biz taraftarın sahaya attığı yabancı maddeyi görürüz.Kimi hocasının iyi  oyna koş lafını duyar,biz taraftarın galiz küfürünü duyarız.Böyle bu işler benim vaziyeti ahvalim de bu işte.

Birde şu var yazmak mı zor,okumak mı zor diye düşünürüm bazan.İkisi de pek zor değil diye düşünürüm.En zor olan okuduğunu anlayabilmektir.

31 mart bahtiyar

 

 

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.