Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

Güvenli Okullar İçin Risk Haritası

Kütahya’da 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılının güven ve huzur içerisinde sürdürülmesi için “Okul Güvenliği Hazırlık Toplantısı” yapıldı. Vali Ali Çelik’in başkanlığında yapılan toplantıda; okullarda ve okul çevrelerinde alınan güvenlik, asayiş, trafik önlemleri, okul servislerinin denetimi değerlendirilerek ilave tedbirler istişare edildi.

“361 GÜVENLİ EĞİTİM KOORDİNASYON GÖREVLİSİ, 66 DEVRİYE EKİP GÖREVLENDİRİLDİ”

İlk yarıyılın sorunsuz şekilde tamamlandığını, ikinci dönem için tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali Ali Çelik, il genelindeki 373 okulda 361 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 66 devriye ekip görevlendirildiğini söyledi.

“OLASI RİSKLER BELİRLENECEK”

Çocukların ve gençlerin her türlü olumsuzluktan korunması, karşılaşabilecekleri risklerin önlenmesi için herkesin hassasiyet göstermesi ve o sorumluluğu hissetmesi gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, güvenli okullar için okulu ve yakın çevresini kapsayacak bir risk haritası hazırlanması talimatı verdi. İl merkezi ile tüm ilçelerde hazırlanacak haritalarla öğrenci ve okul güvenliğini etkileyecek olası risklerin belirleneceğini aktaran Vali Çelik, “Risk haritaları; kaymakamlar, jandarma, emniyet, milli eğitim müdürlüğü, öğretmenler, okul aile birliği ile muhtarlarımızın iş birliğinde hazırlanacak. Bize emanet edilen çocuklarımız için okul ve çevresindeki tehditleri hep birlikte ortadan kaldıracağız” dedi.

“KAMERASIZ OKUL KALMAYACAK”

Kütahya’da 373 okulun 331’inde güvenlik kamerası olduğunu aktaran Vali Çelik, kamerasız okulların güvenlik durumu değerlendirilerek planlama yapılmasını ve çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasını istedi.

“METRUK BİNALARIN YIKIMINA BAŞLANDI”

Vali Çelik, okul çevresindeki metruk binaların tespitinin tamamlandığını ve yıkımına başlandığını, 1 Mart’a kadar çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

“19 BİN 106 ŞAHIS SORGULANDI”

İl genelinde okul çevrelerinde yapılan uygulamalarda 19 bin 106 şahsın sorgulandığını, 33 aranan şahsın yakalandığını aktaran Vali Çelik; internet kafe, kahvehane, diğer umuma açık yerler, park ve bahçelerdeki denetimlerin de artırıldığını belirtti.

“2 BİN 603 OKUL SERVİS ARACI DENETLENDİ”

Okul servis araçlarının sık sık denetlendiğini ifade eden Vali Çelik, il genelinde 2 bin 603 servis aracının kontrol edildiğini, 98 araca cezai işlem uygulandığını söyledi. Okul servis şoförlerinin can taşıdığını unutmamasını isteyen Vali Çelik, denetimlerin artırılacağını kaydetti.

Toplantıda okul aile birliği başkanları ile okul müdürlerine de söz veren Vali Çelik, okulların durumu hakkında bilgi aldı.

Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.