Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Eskişehir Haber

Günyüzü’nün şeker pancarları Susurluk’a gidiyor

Günyüzülü çiftçilerin ürettikleri şeker pancarı işlemek için bu yıl Eskişehir Şeker Fabrikası yerine Susurluk Şeker Fabrikasına gönderiliyor.

Günyüzülü çiftçilerin ürettikleri şeker pancarı işlemek için bu yıl Eskişehir Şeker Fabrikası yerine Susurluk Şeker Fabrikasına gönderiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Günyüzü Ziraat Odası Başkanı Aytekin Özkara, uygulamanın Eskişehir’deki fabrikanın kapasite yetersizliği yüzünden yapıldığını, ülkenin birçok bölgesinde benzer durumun yaşandığını anlattı. Şimdiye kadar Günyüzülü pancar üreticilerinin ürünlerinin hep Eskişehir’e gönderildiğini anlatan ve aynı zamanda Doğray Mahallesi Muhtarı da olan Özkara, “Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla, şeker pancarlarımız Balıkesir Susurluk Şeker Fabrikasına gidiyor. Eskişehir fabrikasına kapasitesinin üzerinde pancar gitmemesi ve ürünlerin heder olmaması için böyle bir karar alınmış. Önemli olan da bu ürünün zamanında ve bir kayıp olmadan işlenmesidir zaten. Bunun çiftçiye yansıyan olumsuz bir boyutu yoktur. Çiftçimiz anlaşılan taşıma firmasına ton başına sadece 3 lira ek ücret ödüyor. Taşıma ihalesini 87 liraya alan firma, bizim ürünlerimizi 90 liraya Susurluk’a götürüyor. Bu fark da çok önemli değil” dedi.

Günyüzü’ndeki iki kantarda tartılan şeker pancarları kamyonlarla Susurluk’a taşınırken, ilçe genelindeki üretimin yıllık 60 bin ton civarında olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.