Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

GENÇ HAKEMLER ANTRENMANDA BADMİNTON

Hayatın Anlamı
********************
Eski zamanların birinde bir adam hayatın anlamının ne olduğunu kendi kendine sormaya başlamış…

Bulduğu hiçbir cevap ona yeterli gelmemiş ve başkalarına sormaya karar vermiş…

Ama aldığı cevaplar da ona yetmemiş.

Fakat mutlaka bir cevabı olmalı diyormuş…

Ve dolaşıp herkese bunu sormaya karar vermiş…

Köy, kasaba, ülke dolaşmış bu arada zaman da durmuyor tabi ki…

Tam umudunu yitirmişken bir köyde konuştuğu insanlar ona:

‘Şu karşıki dağları görüyor musun, orada yaşlı bir bilge yaşar istersen ona git belki o sana aradığın cevabı verebilir.’ demişler…

Çok zorlu bir yolculuk sonunda Bilgenin yaşadığı eve ulaşmış adam…

Kapıdan içeri girmiş ve bilgeye ‘Hayatın anlamının ne olduğunu’ sormuş…

Bilge: ‘Sana bunun cevabını söylerim ama önce bir sınavdan geçmen gerekiyor demiş.’…

Adam kabul etmiş…

Bilge bir kaşık vermiş adamın eline ve içine de zeytinyağı doldurmuş…

‘Şimdi çık ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel.

Yalnız dikkat et kaşıktaki zeytinyağı eksilmesin, eğer bir damla eksilirse kaybedersin.’…

 

Adam gözü kaşıkta bahçeyi turlayıp gelmiş…

Bilge bakmış ‘Evet! Kaşıkta yağ eksilmemiş, peki bahçe nasıldı?’…

Adam şaşkın ‘Ama ben kaşıktan başka bir yere bakmadım ki.’ demiş…

‘Şimdi tekrar bahçeyi dolaşıyorsun kaşık yine elinde olacak ama bahçeyi inceleyip gel.’ demiş Bilge…

Adam tekrar bahçeye çıkmış gördüğü güzellikler büyülemiş, muhteşem bir bahçedeymiş çünkü…

Geri geldiğinde Bilge adama ‘Bahçe nasıldı?’ diye sormuş…

Adam gördüğü güzellikler karşısında büyülendiğini anlatmış…

Bilge gülümsemiş: ‘Ama kaşıkta hiç yağ kalmamış.’ demiş ve

eklemiş: ‘Hayat senin bakışınla anlam kazanır…

Ya sadece bir noktayı görürsün,

Hayatın akıp gider sen farkına varmazsın

Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın, akıp giden zamanın anlam kazanır…

9 temmuz güleç yücel

Pazartesi günü,ada stadında epeyce zaman geçirdik diyebilirim.Gençlik Hizmetleri ve İlçespor Müdürlüğü önderliğinde faaliyetini sürdüren yaz spor okulundaki antrenmanlarını izlemek derdindeyiz.Esas olarak da BADMİNTON sporunu merak ettiğimizi de belirtelim.Adını hep duyuyorum da bir türlü izleme fırsatını yakalamamıştım.

8 temmuz badminton raket top

Ada stadına ilçe spor müdürlüğü girişinden girmek niyetindeyiz.Hemen girişte,sevgili Yücel Tosun ve Hüseyin Güleç laflıyorlar,hemen daldık araya tabi.Badminton antrenmanlarını Yücel Tosun yaptırıyor.Ve Yücel Tosun ve Hüseyin Güleç birlikte,tabi öğrencileri gruplara  ayırarak futbol eğitimini veren hocalar.Futbolcu öğrencilerin antrenmanına zaman var.Yücel hoca badminton eğitimini vermeye başlayacak,gittik peşinden tabi.

8 temmuz ben badminton

Badminton oyununda ortada,voleybol sahalarında olduğu gibi bir ağ var.Sporcuların ellerinde,file bir raket ve bence biraz acayip gibi süslü püslü bir top.Sporcular karşılıklı olarak bu raketlerle,topu rakip alana atıyorlar.Maçlar birer veya ikişer kişi karşılıklı yapılıyormuş.İlk bakışta kolay ve basit bir oyuna benziyor gibi.Yücel hoca ısrarcı oldu biraz,al bakalım raketi topu bir dene abi diye.Denedik bir kaç dakika,göründüğü kadar kolay değilmiş deyip kaçtık.

9 temmuz müdür güreşçi

Sahada eski kale arkası tarafında,minik jimnastikçiler ve atletler çalışıyorlar hocaları nezaretinde.Bir taraftan da tesis görevlisi arkadaşımız Ramazan çimleri düzenlemekle meşgul.Müdürümüz Mehmet Demiralp oralarda,sahayı hazırlıyorsunuz diye girdik lafa.Evet gördüğün gibi ne yapılıyor dersen,çimlerin içindeki aykırı otları temizliyoruz dedi.Bir ara yanımıza güreş hocası ve tesislerde görevli M.Ali Karaca geldi yanımıza.Kırkpınar güreşlerine katılmak için gitmişti ve geçen yıl şampiyon olmuştu.Küçük orta büyük boyda güreşiyor M.Ali bey.Bu sene ne oldu hocam dedik doğal olarak.Valla bu yıl başarılı olamadık,ilk 32 güreşçi arasına kalmakla yetindik yanıtını alınca,canın sağ olsun dedik.Tabi Mehmet Demiralp müdürümüzle de sohbet ettik,yaz spor okulu ile söylediklerini de dün yayınlamıştık zaten.

8 temmuz minik jimnasikçi ve koşucular

Arada gözlemliyorum,iki genç sahada düz koşu yapıyorlar.Bir tur,iki tur,üç tur koşuyorlar vesselam.Kesin hakem bunlar dedim,bir ara mola verdiler yaklaştım yanlarına,siz hakemsiniz sanırım diye girdim söze.Evet dediler,güldüm kendi kendime.Hep birileri siyasette adamın yüzüne bakıp,hangi partiye oy verdiğini anlayacak değil ya.Bende gençlerin koşmalarından anladım,sporun hangi branşında olduklarını.

8 temmuz hakemler ayakta

Antrenman yapan genç hakemlerimiz Ekrem Dalakçı ve Abdullah Murat Yoldaş.Üstelik Ekrem benim hısım,çoktandır görmüyordum,tanımakta zorlandım maşallah büyümüş büyük adam olmuş.Ayak üstü lafladık futbol ve hakemlik üzerine.Ne varsa gençlerde var diye de düşünenlerdeniz.Allah işinizi denk getirsin hakem şansı hep yanınızda olsun diyerek ayrıldık.

Sonrasında,Yücel Tosun ve Hüseyin Güleç’in çalıştırdığı minik sporcuları izledik bir süre.8-9-10 yaş sporcuları bir grup ve 11-12 yaş grupları da bir grup olarak çalışmalarını sürdürdüler.Ayrılacağımıza yakın,tesis görevlilerinden Avni arkadaş ilişti gözümüze,hem selamlaştık hem lafladık biraz onunla da.Açıkcası başta müdürümüz Mehmet Demiralp olmak üzere bütün görevli arkadaşlarımızın,yakın ilgisi de bizi sevindiriyor.Bir kez daha hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

8 temmuz saha

Ve şöyle noktalayalım,biz Tavşanlı futbolunun ve sporunun bir noktasına takılıp kalmamaya ve geniş bir pencereden bakmaya çalışıyoruz.Ne kadar başarılı oluyoruz bu konuda,onu da ALLAH bilir.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.