Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

GELENEKSEL TÜRK TİYATROSU TAVŞANLI BİL OKULLARINDA

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Geleneksel Tiyatrolar kategorisinde 2015/2016 Sanat Sezonunda desteklenen Tiyatrocular Derneği ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri Yerel Ekonomik Gelişme Programı (YEGEP) Geleneksel Türk Tiyatrosuna yönelik etkinliklerin arttırılması çalışması ve gelenekten günümüze orta oyunlarını yaşatma projesi kapsamında Tavşanlı Bil Okullarında Geleneksel Türk Tiyatrosu ile değerler eğitiminden örnekler sunuldu.

 

29 ekim nihat tiyatr011

Tiyatrocular Derneği Geleneksel Türk Tiyatrosu ekibi programa, geleneksel fasıllar ile başlayıp orta oyunları ile devam etti. Meddah gösterisi ile sona eren oyunda öğrenciler gönüllerince eğlenirken değerler eğitimi dersini de görmüş oldular.

 

29 ekim nihat tiyatro 12

Tiyatrocular Derneği Tiyatrosu Genel Yönetmeni İbrahim Vehbi Atabay gazetemize yaptığı özel açıklamada, Milli Değerler ve Evrensel değerler olarak iki kategoride topladığımız değerler eğitimini Geleneksel Türk Tiyatromuz ile büyük bir zevkle veriyoruz. 7 den 70 e hitap eden oyunlarımızla insanımız değerlerini öğrenirken bilgilerini de tazelemiş oluyor dedi.

 

29 ekim nihat tiyatro 13

Geleneksel Türk Tiyatrosu ekibinde Meddah, Hacıvat, Karagöz, Hümmet Ağa, Beberuhi, Emeti Hatun, Hekim Çelebi ve Pehlivan gibi tiplemeleri, Tiyatrocular Derneği Tiyatrosu oyuncuları Mine Varol, İbrahim Ethem Akın, Raşid Kaptan, Yücel Ünal, Nihat Mermer ve İbrahim Vehbi Atabay canlandırdılar.

 

29 ekim nihat tiyatro 14

1 Comment

1 Comment

  1. payetli abiye modelleri

    30 Ekim 2017 at 14:33

    Değerli Ali Mermer Hocamıza haber için çok teşekkür ederiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.