Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

FATİH AKDEMİR VE ERHAN HORASANLI YEŞİLAYSPOR TEKNİK HEYETİ

BAL ekiplerimizden Yeşilaysporun antrenmanını ziyaret ettiğimizde takımın teknik sorumluları Fatih Akdemir ve Erhan Horasanlı ile etraflıca sohbet imkanı da bulmuştuk.Her iki arkadaşımızın müşterek açıklamasını yayınlamak da bize kaldı:
Ali abi öncelikle Kütahya Amatör Futboluna değer verdiğin ve Tavşanlı’dan kalkıp gelerek antrenmanımızı ziyaret ettiğin için sana teşekkür etmek istiyoruz.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bu salgın hastalık, maalesef her şeyi olduğu gibi amatör futbolu da olumsuz etkiledi ve etkilemeye devam ediyor… Kulüpler, oyuncular, antrenörler, çalışanlar, işletmeciler, bir çok insan ve özellikle de gençlerimiz, çocuklarımız bu süreçten çok etkilendi. Binlerce gencimiz, çocuğumuz spordan, o çok sevdikleri futbol topundan uzak kaldılar. Ümit ediyoruz ki ülke olarak bir an önce şu salgın hastalıktan kurtulur ve değerini az da olsa anladığımızı düşündüğüm normal hayatımıza geri döneriz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de okullarına ve sahalarına kavuşurlar.

Bizim için gerçekten uzun bir bekleyiş oldu. Baktığımızda neredeyse bir sene olmuş futboldan uzak kalalı ve gerçekten çok özlemişiz.
Bu süreçte biz, Yeşilayspor Kulubü olarak transferlerimizin %80’ini Eylül, Ekim ayları gibi tamamlamıştık. Ama sürecin uzamasından ve belirsizlikten dolayı, bazı oyuncularımız iş vesilesiyle aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Biz de gelişmeleri takip ederek ligin başlama durumuna göre, ayrılan oyuncularımızın yerine takviyeler yaptık.
Biz hem kulüp olarak hem de teknik ekip olarak bu uzun süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Teknik ekip olarak oyuncularımızla ara ara görüşmeler yapıp istişarede bulunduk. Oyuncularımıza bireysel antrenman programları gönderdik.

Yeni sezon hazırlıklarımıza da uyum sürecinin de uzun olacağını düşünerek, 17 Şubat tarihinde tesislerimizde başladık. Antrenmanlar topsuz olduğu için, işin daha çok adaptasyon, kuvvet, dayanıklılık ve mental kısmına ağırlık verdik.
Federasyondan resmi açıklama gelene kadar da haftada 3 gün çalışmalarımızı bu şekilde devam ettirdik. Resmî açıklama geldikten sonra, kısıtlama günleri hariç her gün antrenman yaptık. Önümüzdeki haftadan itibaren de günde çift antrenmanlarla hem antrenman sayımızı hem de antrenman şiddetimizi arttırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Planlamamıza hazırlık maçları da dahil olacak.

Uzun bir ara olduğu için, oyuncularımızın hazır bulunuşluk düzeylerinde ciddi farklılıklar vardı. O yüzden bizim de ilk önceliğimiz, bu farklılıkları gözeterek oyuncularımızı sağlıklı bir şekilde ve sakatlık yaşamadan müsabaka dönemine hazır hale getirmek. Çünkü herkesin ilk defa yaşadığı bir durum olduğu ve oyuncular antrenmanlara çok ara verdiği için zor bir süreç. Üst liglerde de özellikle sakatlık durumlarını fazlasıyla görüyoruz.
Şu an mevcut kadromuzda, gençlerle birlikte 26 oyuncumuz var. Ve bu 26 oyuncumuzun 17 tanesi geçen sezon şampiyon olmuş kadrodan. Çoğu takımın, bu süreçte istediği oyuncu kadrosunu oluşturamadığını düşünürsek, bu bizim için bir avantaj. Oyuncularımızın çoğu birbirini tanıdığı için, kısa zamanda uyum sürecini tamamladık ve oyuncularımız arasında da iyi bir iletişim var. Futbol bir takım oyunu olduğuna göre; başarılı olabilmek ve taktiksel planlamaları gerçekleştirebilmek için oyuncuların sahadaki iletişiminin üst düzeyde olması gerekir. Biz de biribirini anlayan, saha içinde iletişimi yüksek ve birbiriyle çalışmaktan mutlu bir oyuncu grubuna sahibiz. En gencinden en tecrübelisine, bütün oyuncularımıza güveniyoruz.

Amacımız, Yeşilayspor Kulübünü Bölgesel Amatör Liginde en iyi şekilde temsil ederek, futbolcularımızın da oynamaktan zevk aldıkları bir oyun anlayışını sahaya yansıtıp ligi en iyi yerde bitirmek. Az sayıda maç olması, takımlar için bir dezavantaj olabilir. Çünkü belki de telafisi mümkün olmayacak maçlar oynayacağız. Her müsabaka final havasında geçecek. Bunun da farkındayız ve çalışmalarımızı da buna göre devam ettiriyoruz.
İlimizdeki diğer Bölgesel Amatör Ligi takımlarımıza sakatlıksız, kazasız, belasız bir sezon dileriz.
İnşallah ilimizden bir takım daha, Kütahya’yı profesyonel liglerde temsil etmeye hak kazanır.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.