Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ERCAN KURU GÜRAĞAÇSPORUN CENTİLMEN TEKNİK DİREKTÖRÜ

A.MERMER:Hocam öncelikle son,Hacıkebirspor maçını değerlendirek başlayalım.

E.KURU:Şimdi Hacıkebirspor maçına çıkmadan önce.Herkes bu ligde birbirini tanıyor.Ligin üçte birlik bölümü geride kaldı.Biz Hacıkebirsporu izledik,onlar bizi izledi.Bu ligde,her takım,her takımı yenebilecek güçte.Kütahya süper amatörde veya birinci amatör kümede veya ikinci amatör kümede,biz kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz.En azından,kendi takımımız adına konuşuyorum,haftada iki idman yapıyoruz.

Hacıkebirsporun iki tane kırmızı kart cezalı futbolcusu vardı sanırım.Ama bütün takımlar,kulüp adına onbir kişi sahaya çıkıyorlar.Hacıkebirspor takımı,iyiydi onlara göre,onların iyi futbolcularını,onların ne yapabileceklerini tetkik ettik.Maça iyi hazırlanarak çıktık.Futbol şansı da bizim yanımızdaydı.İlk yirmi dakikada 5-0 oldu.Bu tesadüf mü oldu,hayır,futbol şansı derken de,göstere göstere golleri attık.Zaten bir takıma patlayacaktık,Özel İdare maçında,gol kaçırma rekorları kırdık.Maç,sıfır sıfır bitti,futbolun güzellikleri burada.Bizim ayarımızda bir takım,Hacıkebirsporda.İlk yarı 5-0 bitti,ikinci yarı,rüzgara karşıydık,rüzgar şiddetini arttırdı.Ha bunlar mazaret değil tabi ki.Biz de tam hazır değiliz,tam hazır olduğumuz anda,bende bilemiyorum,neler olacak,iyi yönde söylüyorum bunu.İkinci yarı sıkıntılarımız oldu biraz,iki tane gol yedik.Ama maçın bitimine çoz süre kala bir gol daha attık,6-2 bitti maç.Yani kısacası,memnunum takımımdan.

6 kasım gürağaç

A.MERMER:Ercan hocam,biraz sıkıntılı başlamış gbiydiniz,ligin ilk haftasından itibaren bir değerlendirme yapabirmisiniz?

E.KURU:Şimdi,Ali abi çok güzel bir soru sordun aslında.Gürağaçspor kulübü olarak,maddi imkansızlıklardan dolayı,süper amatör lige çıkmama kararı almıştı yönetim.Onun arkasından,başkanlar yönetimi değiştirip,bir toplantı yaptılar ve tekrar oynama kararı aldılar.Bu arada çok geç kaldık,maçların başlamasına bir hafta kala,takım kurmaya başladık.O hafta takımı topladık,iki hazırlık maçı yaptık.Mesela şunu söyleyeyim,ilk maça çıktığımızda,ben kalecinin ne yapacağını bilmiyordum.Yani Özel İdare maçında,oynadı çocuk ama rakibin bir tek pozisyonu yoktu,kalemize top gelmemişti,o yüzden söylüyorum.Ne cepheden ne yandan,bir tek top gelmedi.Sadece idmandaki,pozisyonlarda gördüklerimizle çıktık.

Allahın izniyle şansımızda yardım etti,iyi kareterli çocuklar denk geldi.Yani böyle başladık,buna rağmen kadromuz kısıtlıydı gene.Kadromda onbirimde oynatabileceğim,adam vardı belki ama,yedekten oyuna dahil edebilecğimiz futbolcumuz yoktu,gençler vardı.Bu ligde hiç oynamamış,süper amatöre çıkmamış,gençler vardı.Şanssızlık bu işte ilk maçtan başladı,ilk üç maç sakatlıklar oldu.Sakatlıklar olunca,kadromuz yetersizdi,böylece geçti.Ama üç maç geçtikten sonra,takımımız oturmaya ve Gürağaçspor olarak gerçek performansını ortaya koymaya başladı.İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum.

A.MERMER:Hocam bu hafta maçınız Moymulsporla,şu anda lig ikincisi durumundalar.Bu maç için neler düşünüyorsunuz?

E.KURU:Moymulspor,şampiyonluğun en büyük adaylarından biri.Oynadıkları futbolla,sezon başı hazırlıklarıyla,transferleri ile,çalışmalarıyla ve iyi futbol oynuyorlar.Onlarında şanssızlıkları var,o da ayrı bir konu.Şunu söyleyebilirim,bizim hedefimiz,ligi bitirebileceğimiz,en iyi yerde bitirebilmek.Şampiyonluk gibi bir hayalimiz yok,Moymulspor bizim rakibimiz değil.Ama biz de son haftalardaki formumuz ile,spor kamu oyunun dikkatini çektik.Amacımız Moymulspor karşısında iyi futbol oynamak,Gürağaçspora yakışan bir futbol oynamak.Futbolcularıma güveniyorum,iyi bir maç olacak,buna da inanıyorum.Kazanan fair play olsun diyorum.

5 kasım ercan kuru

A.MERMER:Ercan hocam,aslında siz,benim tanıdığım,en centilmen teknik adamlardansınız.Takımlarınıza da centilmence oynama düşüncesini yerleştirme gayreti içerisindesiniz.Sporseverlerin,tribünlerdeki davranışları için,neler söyleyebilirsiniz?

E.KURU:Şimdi,diğer kentlere bakınca,Tavşanlı küçük bir kent.Burada,özellikle spor kamuoyunda,herkes birbirini tanıyor.Maç seyretmeye gidiyoruz,futbolun doğasında var,adamlar stres atmaya geliyor.Ama her şey bir yere kadar,herkesin çoluğu var çocuğu var.Yani biz tribünlerden edilen küfürlere üzülüyoruz.Küfür olmaması lazım,fair play ruhu olması lazım.Ama.camialardan bir kaç kişi çıkıyor,bunları yapıyor.Bazan bizim takımımızdan,bazan başka takımlardan.Ama şunu söyleyeyim,maç izlemeye gittiğimizde,genelde şahit olduğumuz olaylar hiç iyi olaylar değil.Bir kişi küfür ediyor,ondan sonra kavgalar çıkıyor.Yani rakibe saygı duymak lazım,başarılı takımı rakip takım seyircisinin alkışlaması lazım,yanına çağırması lazım.Biz sporda şiddete,her yerde şiddete karşıyız,sporda da şiddete karşıyız.

A.MERMER:Ercan hocam benden bugünlük bu kadar,eklemek istediğiniz varsa buyrun dinleyeyim teşekkürler.

ERCAN KURU:Valla,dediğim gibi herkesi fair playe davet ediyorum.Güzel futbol olsun,taraftarlar zevk alsın.Yenenin,yenilene saygısı olsun,tribünlerde küfür olmasın.Ve bende teşekkür ederim,Tavşanlı amatör spora verdiğiniz değer için.

5 kasım gürağaç 10

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.