Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

Emet’teki orman yangını kontrol altına alınamıyor

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyündeki orman yangını kontrol altına alınamıyor.

Köyün doğu tarafında yangın kontrol altına alınırken, bu kez de güney tarafında yangın giderek büyüdü.

Kabaklar köyünde yaşayan köy halkının boşaltılmasının ardından, hayvanlarda köyden tahliye edildi. Köyde bulunan mezarlık ise yandı.

Havanın kararmasının ardından görev yapan yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar kalkış yapamayınca ara yangın söndürme çalışmalarına ara vermek zorunda kaldılar.

Bölgeye İzmir ve Manisa illerinden orman ekipleri sevk edildi.

Emet ve Hisarcık ilçeleri ile çevrede bulunan köylerin cami hoparlörümden vatandaşları yardım etme çağrısında bulunuldu. Ayrıca Emet ilçesinden gönüllü vatandaşlar yangın söndürme çalışmaları için araçlarla yangın bölgesine getirildi.

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar ve Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevik olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kütahya’daki orman yangınlarına, gün içinde 5 uçak, 20 helikopter, 143 arazöz ve 24 dozerle müdahale ediliyor. Bu sayı çevre illerden gelen ekiplerle birlikte sürekli artıyor. (MS-EFE)

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.