Kütahya’nın Emet ilçesinde etkili olan sağanak yağışların ardından Emet Çayı’nın taşmasıyla bazı tarım arazileri zarar gördü. Taşkın sonrası bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandığı, mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumların sahada olduğu bildirildi.
Öne çıkanlar
- Emet’te art arda gelen sağanak yağışlar sonrası Emet Çayı’nın debisi yükseldi.
- Çayın taşmasıyla çevredeki ekili ve dikili alanların bir kısmı su altında kaldı.
- AFAD ekipleri bölgede inceleme ve hasar tespit çalışması başlattı.
- İlgili tarım birimleriyle birlikte zarar gören alanların raporlanması sürüyor.
Emet Çayı taştı, tarlalarda zarar oluştu
İlçede son günlerde etkisini artıran yağışların ardından Emet Çayı’nın su seviyesi yükseldi. Yatağından taşan çay suları, çay kenarındaki tarım arazilerine yayılarak bazı bölgelerde kısmi su baskınlarına neden oldu. Taşkın nedeniyle çok sayıda tarım arazisinde maddi zarar oluştuğu belirtildi.
AFAD sahada: Hasar tespiti ve mağduriyetin giderilmesi hedefleniyor
Taşkın sonrası yapılan değerlendirmelerde, durumun yakından takip edildiği ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların başlatıldığı aktarıldı. AFAD’ın saha incelemeleriyle birlikte zarar gören alanların netleştirilerek gerekli adımların hızla atılmasının amaçlandığı ifade edildi.
İncelemeler sürüyor, destek süreci raporlamanın ardından netleşecek
Bölgeye sevk edilen AFAD ve ilgili tarım birimlerinin ekipleri, su seviyesinin çekilmeye başladığı noktalarda hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Taşkından etkilenen çiftçilerin zararlarının raporlanmasının ardından, yardım ve destek sürecinin devreye alınmasının beklendiği kaydedildi.
Güncelleme notu: Sahadaki tespitler ilerledikçe zarar gören alanların kapsamı netleşebilir. Resmi açıklama ve raporlar geldikçe haber güncellenecektir.










