Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

EBELİĞİN 100 YILLIK CUMHURİYET SÜRECİ KONUŞULDU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ebelik Bölümü tarafından Ulusal Ebelik Haftası kapsamında “Cumhuriyet’ten Bugüne 100 Yıllık İlerleme” kapsamında ebeliğin tarihsel süreci ele alındı.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Rektör Yardımcısı ve SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, KSBÜ Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan KSBÜ Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Durmaz, ebelik mesleğinin öneminden bahsederek, bugünkü etkinlikte tarihsel sürecin ele alınacağı bilgisini paylaştı.
EBELERİN TOPLUMSAL AÇIDAN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ

SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ise yaptığı konuşmada, “Ben öncelikle ebelik mesleğine gönül vermiş olan tüm öğretim elemanlarımızın, sevgili öğrencilerimizin Ebelik haftasını gönülden kutluyorum. Cumhuriyet’ten bu yana 100 yıllık ilerleme teması ile düzenlenen bu etkinlik dünyanın ve kutsal mesleklerinden birisi olan ebelik mesleğinin Cumhuriyet dönemindeki gelişmesini ortaya koyması açısından çok anlamlı bir etkinliktir. Ebe sadece doğum eylemini gerçekleştiren sağlık personeli değildir. Bunun yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne IN AĞIRLIKLI BİR ÜNİVERSİTE”
Rektör Prof. Dr. Kavuncu konuşmasına tüm ebelerin Ulusal Ebelik Haftası’nı kutlayıp başlayarak şunları söyledi: “Bugünkü tema ebelikte 100 yıllık ilerleme. Ebelik meslekten öte çok ayrı bir anlam. Ebeyle bebek arasında bir ilişki. Doğan çocuk için ebeler anne konumundadır. En önemli unsurlardan bir tanesidir. Ayrıca kadın için sadece o andaki doğum ilişkisiyle ilgili değil ebe kadının tüm sorunlarına vakıftır. Biz de KSBÜ olarak öğrencileri ebelik felsefesini alarak mezun etmek istiyoruz.”

Rektör Kavuncu ayrıca KSBÜ’nün kadın ağırlıklı bir üniversite olduğunu vurguladı.
Program, ESOGÜ’den Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner ile KSBÜ’den Elif Tuğçe Çitil ve Dr. Öğr. Üyesi Nuriye Değirmen’in sunumlarıyla devam etti.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.