Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

DR ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya il başkanı sayın Zeliha Aksaz Şahbaz,sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile pandemi konusunu değerlendirdi:

COVİD-19 vaka sayısı hızla artarak günlük yeni vaka sayısı resmi rakamlarla 55bini buldu. Vaka sayısı, hasta ve ağır hasta sayısı hızla artarken nedense resmi can kaybımız azalarak 243 seviyesine geriledi. Yüzlerle, binlerle, onbinlerle ölüyoruz. Kaybettiğimiz sevdiklerimiz birer sayı değil oysa her biri giderken ocaklarımızı söndüren kıymetlilerimiz, canlarımız.
Bilim kurulu toplantısı sonrası atanmış memur Sayın Sağlık Bakanı Koca önerileri açıklayamıyor. Hala aşı için konuşuyoruz, Haziran sonuna dek şu kadar milyon aşı gelmesi muhtemel diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle diyor. Biz ise milyonlarca can endişeyle virüsü ve sevdiklerimizi düşünüyoruz. Yaşamdan çok ölüme hiç bu kadar yakın olmamıştık belki de!
Devleti yöneten antidemokratik tek adam erki bilime kulaklarını tıkamış ve halkımızı sağlıkçılarla baş başa kaderine terk etmiş. Kendi makam arabalarının, saraylarının, devlet malı yağmasının, KİT’lerden alınan üç dört maaşın, Kanal İstanbul denilen felaket rantının hesabında.
Milyonlar gelirsiz, işsiz, açlığın ve ağır yoksulluğun pençesinde.
Kabahatli de hepimiziz deniyor. Yani İşsiz Mehmet usta, iflas eden küçük esnaf ve geleceğim yok tükendim diye 10. kattan atlayarak canına kıyan gencimizle aynı sorumluluktalar şahsiyetleri.

On dokuz yıl devleti babanın çiftliği gibi yönet, hazineyi boşalt, sonra da sorumlu hepimiziz öyle mi? Bu ülkede hazineyi, gücü kullanan iktidar olarak sorumlu sizsiniz. Bu halkın sağlığından, ekmeğinden, yarınından siz sorumlusunuz. Bırakın evelemeyi, gevelemeyi.
Önce bilim insanlarını, hekimlerim örgütü Türk Tabipleri Birliğini dinleyin.
-2011’de kapattığınız Refik Saydam Ulusal Aşı Enstitüsünü derhal açın. Aşılarımızı kendi kurumumuz üretsin.
-Ülkede herkese aşı temin etmek zorundadınız. Hem de acil olarak ve en iyisinden. Öyle Çin malı falan değil. Libya’ya vereceğiniz 150 bin aşı ile önce kendi vatandaşınızı aşılayın.
-Ülkeyi tamamen kapatın ve hızla aşılayın. Siz aşıyı temin edin, tüm sağlık ordusu kısa sürede herkesi aşılamayı başaracaktır emin olun.
-İşsiz ve gelirsiz halka doğrudan gelir desteği verin. Sadaka değil hak olarak.

Bunları yapacağınızı düşünmüyoruz. Siz parayı KOİ sözleşmeleriyle geçilmeyen köprülere, uçak uçmayan havalimanlarını yapan havuz müteahhitlerinize aktarmaya devam edeceksiniz biliyoruz.
Yapmıyorsanız, yapamıyorsanız bırakın gidin. Koyun sandığı ortaya halkımız demokratik seçimini yapsın.
Bizim içimiz yanıyor. Ülkemiz, halkımız, insanlarımız bunu hak etmiyor!
Dr Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.