Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

DR ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ CHP İL BAŞKANI PANDEMİ KONUSUNDA DÜŞÜNDÜKLERİ

Şehrimizde korona virüs salgını çok ciddi boyutlara ulaşmış ve tam bir kırıma dönüşmüş durumdadır. Gizlenen rakamlara rağmen Kütahya’da her gün bine yakın pozitif vaka çıktığı duyumunu alıyoruz.
Hastanelerde yer olmadığı için hastalar yoğun bakım aşamasına dek evlerinde takip edilmek zorunda kalmaktadır. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımlar ve hastane yataklarının Kovid vakaları ile dolu olduğu duyumları alınmaktadır. Korkarız çok yakın bir zamanda yoğun bakıma yatırmak için hasta seçilmek zorunda kalınacak ve hastalarımız sokakta hayatını kaybedecektir.
Okulların açılması, sosyal hayatın devam etmesi, Covid pozitif vakaların kontrol testi yapılmadan topluma çıkarılmaları, rakamların saklanarak toplumda rehavet yaratılması vakaların hızla artmasına neden olmuştur.
Sağlık emekçilerimiz Kovid salgını pençesinde kıvranmaktadır. Kovid servislerinde, yoğun bakımlarda yasal izin alma hakkı bile çiğnenerek kölelik koşullarında çalıştırılmaktadır. Kovid pozitif çıkan, hasta olan sağlık çalışanları iyileşmeden çalışmaya zorlanmaktadır. Kovid salgınında halk suçlanmakta, pandemi yükü tamamen sağlık emekçilerinin sırtına yüklenmektedir. Sağlıkçılarımız tükenmekte sağlık sistemi çökmek üzeredir.
Pandemi bu durumdayken AKP iktidarı etkin önlemler almadan toplumu kaderiyle başbaşa bırakmaktadır. Salgının daha vahim boyutlara ulaşmasını engellemek için radikal önlemlerin alınması şarttır. Semptomatik vakalar yanında temaslılara da test yapılmalı, pozitif vakalar yakından takip edilmeli, toplumsal hayat en az iki hafta kapatılarak salgının önü alınmalıdır. Vaka sayıları saklanmadan şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmalı ve gerekli tüm tedbirler bilimin öncülüğünde en etkin şekilde alınmalıdır.
Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.