Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

DR. ZELİHA AKKSAZ ŞAHBAZ CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI

Kütahya Zafer Meydanı Projesi için Belediye Meclisinde ve kamuoyunda proje hakkında bilgilendirme yapılmadan ve onay alınmadan, belediyenin 50 milyona yakın kaynağı kullanmıştır. Özel bir firmaya ihlale edilmesine rağmen harfiyat ve inşaat aşamasında Belediye araçların kullanıldığı kamuoyu tarafından da izlenmiştir. Yapılan işlem tüm meydanın beton atılarak üzerine taş döşenmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Kamu kaynakları betona harcanmaktadır. Anlaşıldığı kadarıyla şehir trafiğini olumsuz etkileyecek şekilde şerit daraltmaya gidilmiştir. Şehrin en gözde lokasyonunda, simgesi ve kalbi niteliğindeki meydanın betona gömülmesi halkın faydalanabileceği yeşil alanların yok edilmesi, ağaçların kesilmesi, trafik tıkanmasına neden olacak şekilde düzenlenmesine partimiz adına itirazımızı ediyoruz.
Proje oldu bittiye getirilerek halktan ve belediye meclisinden kaçırılarak uygulamaya konulmuştur.
Benzer şekilde bugünkü Belediye Meclis toplantısında gündeme alınan, 30 Ağustos Ortaokulu arsası üzerinde yapılması planlanan 30 Ağustos İş Merkezi ve Ayakkabıcılar yapım işi için 75 milyon TL ve Kültürpark Kitap Cafe yapım işi için 50 milyon TL kredi yetkisi talep edilmektedir. Hiçbir bilgi, detaylı projelendirme kamuoyu ile paylaşılmadan ve yapılmak istenen projeler belirlenmeden, Belediye Meclisi tarafından onaylanmadan oldu bittiye, ben yaptım olduya getirilmeye çalışılmaktadır. Belediyenin yani Kütahya halkının kaynakları ne olduğu belirsiz projelerle heba edilmektedir. Alınan ve alınmak istenen ekstra kredilerle belediye ve haliyle Kütahya halkı çok ağır yükün altına, borç yükünün altına sokulmaktadır. Yapılmak istenen, vaat ettiğiniz şeffaf belediyeciliğe aykırı bir uygulamadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak projelerin ayrıntılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması, ilgili komisyonlara getirilerek incelenmesi ve Belediye Meclisi’nin onayına sunulmasını bekliyoruz.

Belediye kaynaklarını gereksiz projelerle betona gömmek yerine bu ekonomik yıkım döneminde halkımızın ihtiyaç ve talebi doğrultusunda planlama yapılarak kullanmasını talep ediyoruz ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.