Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

DİL KANSERİ TEŞHİŞİ KONULAN HASTA BAŞARILI BİR AMELİYAT SONRASI TABURCU EDİLDİ

T.C. Sağlık Bakanlığı (SB) Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dilinin sol yanında yara olduğu şikayetiyle başvuran 65 yaşındaki Arife Akgün isimli hastada, dil kanseri saptandı. Akgün, Kulak Burun Boğaz (KBB) hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
#KSBÜ– Hastanemize başvuran Akgün’de yapılan muayene sonrası dil kanseri teşhisi konuldu. Tespit sonrası 5 saatlik bir ameliyat sürecinin olduğunu ifade eden KSBÜ KBB Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Fatih Topuz ameliyata ilişkin, “Prof. Dr. Fatih Oğhan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ameliyatla dil ve boyundan tümör temizlendi. Arife Hanım 7 günlük tedavi sonrası hastanemizden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.” diye bilgilendirme yaptı.
“GEREKLİ TIBBİ CİHAZLARIN BULUNMASI BÜYÜK BİR OLANAK”
Tanı-tedavi sürecinde gerekli olan her türlü tıbbi aletlerin ve cihazların hastanede bulunmasının Kütahya halkı için büyük bir olanak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Topuz,“Bu olanağı bizlere sunan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu ve diğer yöneticilerimize tüm halkımız adına bir daha teşekkür etmeyi bir borç bilirim.” dedi.
DİL KANSERİ NEDİR?
Doç. Dr. Topuz dil kanseri hakkında şu bilgileri verdi: “Dil kanseri ağız içinin en sık görülen kanseridir. Sigara ve alkol kullanımı, diş protezlerinin tahrişi ve bazı viral enfeksiyonlar (EBV, HPV, HIV…) başlıca nedenleri arasında yer alır. Dil üzerinde yara, renk değişikliği, aft veya ülser oluşumuyla kendisini belli eder. Her kanserde olduğu gibi dil kanserinde de erken tanı ve tedavi önemlidir. Dil kanserinde tanı dil üzerinden alınacak biyopsinin patolojik incelemesi sonrasında konulur. Kanserin yayılımının değerlendirmesinde ise radyolojik görüntüleme yöntemlerinden (bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ve pozitron emisyon tomografi (PET)) faydalanılır. Tanı konulduktan sonra tümörün yerleşimi, boyutu ve vücudun başta boyun olmak üzere faklı yerlerine yayılımının olup olmamasına göre tedavi seçenekleri değerlendirilir. Başlıca tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapidir.”
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.