Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

DENEYİMLİ TEKNİK ADAM OKTAY DOĞU İLE DERS NİTELİĞİNDE BİR SOHBET

ALİ MERMER:Oktay hocam konumuz elbette futbol olacak .Önce geçen hafta yarım kalan Başköyspor maçı için neler söylersiniz diyeyim?

OKTAY DOĞU:Amatör kümelerde bazen art arda gelen kötü sonuçlar takımların dengesini bozabiliyor. Futbolcuların kaybolan motivasyonu, Cumartesi gününe denk gelen maçlarda sahaya çıkmayı bile zor hale getiriyor. O gün Başköyspor 9 kişiyi son anda tamamlamıştı. eksik kadro ile ancak 1 devre oynayabildiler sakatlanan oyunculardan dolayı sahada yeterli oyuncusu kalmayınca da maç 3-0 lehimize tatil edildi.

19 mart oktay doğu güney

ALİ MERMER:Peki bu hafta Dağçeşmespor ile maçınız.Rakip zorlu ve iddialı gibi,Bu maç için neler düşünürsünüz nasıl geçer maç?

OKTAY DOĞU:Dağçeşme spor sezon başında çok oyuncu transfer edip iddialı bir takım kurdu. Buna paralel olarak iyi sonuçlar alıyor.İlk devre bize karşı kazanmışlardı şimdi de favori onlar görünüyor sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız kazanırlarsa tebrik eder, başarılar dileriz. İnşallah güzel bir maç olur.

ALİ MERMER:)Hocam siz benim görebildiğim kadarı ile alt yapıya da önem vermeye çalışıyor,memleketimizin çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyorsunuz.Tavşanlı amatör futbolunda,alt yapı için düşünceleriniz nedir?

20 mart oktay doğu alt yapı topçusu

OKTAY DOĞU:Alt yapı ülke futbolunun sorunu.Ülkemizde şu an örnek alınacak tek takım Altınordu gibi görünüyor. Üst düzey takımlarımızın oyuncu yetiştiren alt yapı organizasyonları neredeyse yok gibi. Onların durumu ortadayken amatör takımlardan başarılı alt yapı çalışmaları beklemek hayal gibi.

Federasyonun aldığı hatalı kararlarında takımları alt yapı çalışmalarından uzaklaştırdığını görüyoruz. Amatör ligler için senede 2 transfer döneminin olması, aktarma ve yetiştirme bedellerinin düşük olması alt yapıdan beklentisi olan takımlara vurulan en büyük darbe diye düşünüyorum.

Tavşanlı amatör futbolunda da alt yapıların hali ne yazık ki pek parlak değil. Hiç bir takımın oyuncu yetiştirmek gibi bir derdi yok.En başarılı alt yapı kadroları Linyit ve Akıncılar spor’da. Son yıllarda bütün yaş gruplarında ilk iki sırayı paylaşmalarına rağmen A takımı kadrolarında alt yapıdan gelen oyuncu. talimatlar gereği olması gereken kadar. Onlarda maçların sonuna doğru ya da uzatmalarda oyuna giriyorlar. Maç kurtaracak neticeye doğrudan etki edecek oyuncu gözüyle bakılmıyor kendilerine..

20 mart ben oktay doğu

Tavşanlıda en yetenekli çocuklar bu iki kulüp tarafından paylaşılmış vaziyette. diğer takımlarla aralarında neredeyse uçurum var. Maçlarda alınan çok farklı sonuçlar ne bu takımlara ne de bölge sporuna hiçbir katkı sağlamıyor. Kulüp yöneticilerinin A takımı kadrolarına yoğunlaşan ilgisi, yarışma heyecanı alt yapıya olan ilgisizliği bölgemiz kulüplerinin en belirgin özelliği haline gelmiş durumda..Neticede Tavşanlıda alt yapılar hakkında olumlu konuşmak fazla iyimserlik olur. Bunun en büyük sorumlusu başta Federasyon olmak üzere kulüp yöneticileridir.

Antrenörlerin de başarı ve kariyer yapma arzusu ne yazık ki genç oyuncuların önündeki en büyük engellerden biridir. İnşallah bir gün sağ duyu galip gelir Federasyon yanlışlarından vazgeçer. Diğer yandan her sene yüksek maliyetli transferlerle yeni baştan takım kurmak yerine alt yapıya yatırım yapan yöneticiler iş başında olur da daha kaliteli oyuncular, keyifli maçlar izleriz.

20 mart 3 eylül alt yapı

ALİ MERMER:Oktay hocam sporda şiddet konusu var birde.Tavşanlı’mızda neredeyse olaysız geçen hafta yok gibi.İki bölüm halinde sormuş olayım. Saha içindeki şiddet ve yakışıksız olaylar ve tribünlerdeki şiddet.Deneyimli bir futbol adamı olarak bu konuya nasıl çare bulabiliriz ne düşünürsünüz?

OKTAY DOĞU:Sporun içinde barınan hasletler; dostluk,arkadaşlık,sevgi,saygı,muhabbet olmalı…Spor ve şiddet asla birlikte anılmamalı.Bu sorun tamamen insanın ruh hali, kişilik zafiyeti ve ne kadar adam olup olmadığıyla alakalı bir şey. İster saha içinde olsun ister tribünde olsun şiddete yönelen her kes kendi insanlığını sorgulamalı. Hakeme, rakibe ya da kime olursa olsun küfür eden insan bir an durup eşini, annesini, kız kardeşini düşünmeli.

20 mart ben deniz arda

Ne yazık ki bu sorun bir eğitim ve kültür sorunu. Bir insanın kalbini kırmak Kabe’yi 70 kez yıkmaktan daha günah değil mi?. Ne yazık ki bir maç kazanıp nefsimizi tatmin etme uğruna Allah’ı,Kitabı, bütün insanlığımızı bir kenara bırakıp bambaşka bir insan olabiliyoruz. Kötü iyi yi kaçırır. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde Doktorlar, mühendisler,Mali Müşavirler, Öğretmenler olurdu tribünde. Küfür,kötü tezahürat ve şiddet ne yazık ki sahalardaki pozitif seyirciyi uzaklaştırdı, toplumun kanayan yarası haline geldi. Cezaların hafif ve ertelenebilir olması şiddete meyilli spor seyircisini daha da cüretkar ve pervasız yaptı.Kısa vadede etkin ceza sistemi devreye girmediği müddetçe olumsuz vak’alar sürüp gidecektir.Kanun koyucu tek amacı keyifli maç seyretmek olan düzgün spor seyircisine bu ortamı mutlaka sağlamalıdır. Spor ahlakından yoksun seyirci ve sporcular mutlaka sistem dışına alınmalıdırlar. Hakeme kafa, rakibe yumruk atan sporcunun cezası 10 maç olmamalı, lisansı iptal edilmelidir.

19 mart oktay doğu

Tellere tırmanan,sahaya atlayan, galiz küfürler savuran bir seyirci emniyet marifetiyle spor sahalarına alınmamalıdır. Federasyon kulüplere ciddi sorumluluk yüklemeli seyircisi, yöneticisi, sporcusu sık sık şiddete meyleden takımların kulüp tecili iptal edilmelidir. İnşallah sahalardaki bu olumsuz tablo yerini sağ duyu ve hoşgörüye bırakır, insanlar centilmence, keyifli maçlar izlerler.

ALİ MERMER:Hocam teşekkür ederim güzel ve keyifli sohbet için.Sizin ilave etmek istediğiniz her konuyu dinlerim tabi.

OKTAY DOĞU:Ben de size teşekkür ederim. Sayenizde, içimizden geçenleri ifade etme fırsatı buldum.Şiddetten uzak sağ duyu ve hoşgörünün hakim olduğu maçlar izlemek dileğiyle hoşça kalın..

19 mart oktay doğu 12

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.