Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

DALDAN DALA FUTBOL YA DA ABUK SABUK BİR YAZI

Çoktandır düşüncelerimizi yansıtan yazı yazmamışız klavyenin başına geçip bir şeyler karalayalım dedik.Gazeteci mesela bizim gözümüzde,olaylara ve ilgilendiği konulara değişik gözle bakabilen biri olmalı diye düşünürüz.Herkesin baktığından daha farklı bakabilmelidir,gazeteci ya da gazeteci geçinenler.Konuya ilşkin hoşumuza giden fıkrayı paylaşmak isterim dostlarla.

Memleketin birinde,bir başbakan varmış.Kendi düşüncelerine göre iyi şeyler yapsa da basına bir türlü yaranamazmış.Her icraatına,bir kulp takma becerisini gösterip sürekli eleştirilirmiş basın tarafından.Başbakan şunlara bir ders vereyim demiş ve azmedip su üzerinde yürümeyi öğrenmiş.Bu becerisini tüm basına göstermek için,göl kenarında bir basın toplantısı düzenlemiş.Herkesin gözü önünde,göle girmiş,yürüyerek,karşıya geçip geri dönmüş.Nasıl diye sormuş basın mensuplarına,ne diyeceksiniz,göl üzerinde yürümeme?Kimse çıt çıkarmamış ve dağılmışlar.Ertesi günü bütün gazete manşetleri “BAŞBAKAN YÜZME BİLMİYOR”diye atılmış.

Bir de hoca Nasrettin fıkrası yazalım da geliriz sonrasında futbola.Bizim hoca,tarlaların arasında,ıslık çala,çala,keyifli bir şekilde yürüyormuş.Hayır ola hocam,pek de keyiflisin diyenlere,sormayın demiş,eşeğimi kaybettim onu arıyorum.Eee demişler hiç de eşeğini kaybetmiş halin yok.Bir umudum şu tepenin arkasında kaldı demiş hoca Nasreddin.Orada da bulamazsam eşeğimi,siz bendeki feryadı görürsünüz.

27 temmuz linyit top başı8 ağustos moumul

 

 

Futbol,kimilerine göre sadece bir oyundur.Kimilerine göre,çok da basit bir oyundur.Kimileri,büyük bir endüstri olarak niteler futbolu ve pasta oldukça büyüktür.Herkes pastanın ucundan kıyısından pay kapabilme derdindedir.Kaparda herkes futbol pastasından bir parça,kimisi küçük kapar,kimisi büyük.Kimileride deveyi hamuduyla götürür.

 

21 temmuz eto 1113 nisan moymul takım ada

Bize görede futbol basit bir oyuncudur,peşinde koştuğumuz güzel bir uğraşıdır.İyi bir futbol takipçisi ve iyi bir taraftar olduğumuzu düşünürüz.Biz taraftar gözüyle bakarız maçlara,daha doğrusu seyirci gözüyle.Teknik adamların,futbolcuların nasıl baktıkları da bizi pekilgilendirmez açıkcası.Şöyle ifade edebiliriz bakış açımızı,sanırım büyük futbol izleyici kitlesi benim gibi düşünür.Kaleci mesela,90 dakika nerdeyse tek başına top oynamış,rakip defansla boğuşmuş,süper kurtarışlar yapmıştır.Son dakika futbol şanssızlığı yaşar,yumurtlar topu ve yenilirsin 1-0.Hadi len deriz yaktın bizi,yenir mi o gol.İşte bu nedenlede,futbolun en zor mevkisinin kalecilik olduğunu düşünürüz.

 

23 nisan muhsin 124 temmuz barış aydın 11

Ya da santroforu düşünün,maç boyu,tüm hantallığı ve beceriksizliğ üzerindedir.Kaçırdığı golün haddi hesabı yoktur.Boş kaleye topu sokamamış,dışarıya atmıştır.Ama 90. dakika,atılan kornere harika bir vuruş ve gol ve üç puan.Yaptığı beceriksizler yok olur,uçar gider,golcünün kralıdır bizim santrofor.Orta sahanın dökülen futbolcusu,her topu yanlış kullanmış,rakipten tek bir top kapamamış,sahada ruh gibi gezmektedir.Takımın gole çok ihtiyacı var,santrada kapar topu,ona çalım,buna çalım,arkadaşı ile mükemmel bir duvar pası ve gol ve kazanılan maç.Süpersin adamım,aldın getirdin maçı,sen neymişsin be…

Aslında futbolun bir ekip işi olduğuna inanırız.Kaleciden başlayarak,en uçtaki adama kadar,aynı düşünceyi sahada yansıtabilmenin önemli olduğunu düşünürüz.Bunun için,takımdaki arkadaşlığın birbirini sevmenin ve arkadaşlarının ne yapabileceğini kestirebilmenin başarıyı getireceğine inanırız.Ekip işi dedik futbol için ama öyle zamanlar gelir ki bir futbolcu her şey olur.Her takımda her şey olabilecek futbolcular olmalıdır.

 

20 hzrn ben bolu dep7 mayıs ggücü serkan

Tabi ki futbol deyince ilk akla gelen şey goldür,goldür futbolun meyvesi.Yeşil sahada,ne kadar süper futbol oynarsan oyna,golü atamazsan sonuç ayvadır.Geçenlerde sabahçıda,Yusuf Aydın arkadaşım ve Tavşanlı Linyitsporun efsanelerinden İlhan Yılmaz’la sohbet ediyorduk.İlhan’la gole geldi mevzu,abi taraftar uzaktan atılan golleri severde,o futbolcunun o anki insiyakı ile olan bir olaydır dedi.Futbolcunun bir anda içine doğar,vurur topa şansı da yardım eder gol olur.Esas olan gol atabilmekdir,golün güzeli çirkini olmaz gol goldür.Haklısın tabi sevgili İlhan dedik,gol kralıydı adam itiraz mı edelim.

Sene sonunda istenilen başarı yakalanamazsa,kimlerin feryat edeceğini de merak ediyorum.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.