Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

CUMARTESİ MAÇLARINDAN AKLIMIZDA KALANLAR

TEPECİKSPOR BOZBELENLİLER  4-2

Aslında,her hafta aklımızda kalanları,ya da aldığımız küçük notları yazmaya,genel olarak ilk maçtan başlıyoruz.Bu kez değişiklik olsun diye sondan başladık.Sahada emek veren,ter döken futbolcuların hakkını teslim etmek içinde önce maçtan bahsedelim kısaca.

Tepecikspor-Bozbelenliler maçı maşladığında,Tepecikspor maçı daha çok isteyen taraf görüntüsü verdi.Ve sahanın bize göre maç boyu(tabi izlemeyi bıraktığımız 70. dakikaya kadar) en iyi futbolcusu Hakan Demir mükemmel bir golle Tepeciksporu 1-0 öne geçirdi. Sonrasında Bozbelenlilerspor oyunu dengeledi.Önemli iki pozisyonları da var,ceza alanı içerisinde Emre Uslu’nun düşürülmesine,hakem pekala verebilirdi,es geçti.Bir de Hasan Özkul’un çizgiden çevirdiği top var.Kimileri gol diyor,biz tam süzemedik pozisyonu.Aslında pozisyonu en iyi yaşayanlar bilir,kaleci Batur ve Hasan Özkul’a sorsak,harbi harbi söylerlerdi gol ya da değil diye.

3 kasım hakan demir hakem

İşte bu pozisyonlardan sonra,ilk yarının son anlarında Eren Hacıoğlu,Tepeciksporu 2-0 öne geçirdi.Ve ilk yarının uzatma dakikalarında gene Hakan Demir çıktı sahneye.Soldan kendi gayreti ile girdi ve maçı koparan golü atarak,ilk yarı skorunu 3-0 olarak belirledi.Biz yukarıda da dediğimiz gibi,yaklaşık 70 lerde ayrıldık,yazacağız nedenini.Ayrıldığımız ana kadar,sahadaki futbolun tatlı sert olduğunu ve iki taraf futbolcularının birbirlerine centilmence davrandığını söyleyebiliriz.

3 kasım ramazan yalçın

Gelelim ayrıldığımız dakikalara.Taç çizgisi kenarında,Ramazan Yalçın,Hasan Özkul’a faullü girdi ve hakem faulü verdi.Ramazan Yalçın saha içine doğru gitti,kendisine faul yapılan Hasan Özkul,tam bir centilmenlik içinde,oyununa baktı,kimselere bir tepki vermedi.Peki Tepecikspor taraftarı ne yaptı,faulü yapan futbolcuya da,hakemlere de bir sürü küfür hakaret.Bozbelenlilerspor başkanı da tribünde,dönüp ne küfür ediyorsunuz kardeşim dedi,haklı olarak.Haydi ona yönelik olarak da bir sürü sözlü saldırı.

Tepecikspor taraftarı zaten maçın başında başlamıştı,hakeme futbolculara sallamaya.Ve Bozbelenlilerspor başkanı ile anlattığım diyalog ilk yarıda da yaşanmıştı.Ha galip durumda iken biraz rahatladılar arada makaralarını yaptılar.Bozbelenlilerspor yöneticisi,saha içinde olan,hakeme küfür etmiş,onu attırmayı başardılar.Sonrasında da,biz affettik,hadi gelsin al tekrar içeriye diye gır gır larını da geçtiler.Tabi,tribünlerde küfür ve hakaret edenleri engellemeye çalışan,iki üç Tepeciksporlu da vardı.Yönetici mi taraftar mı bilemiyorum.Ancak onların çabalarının da yeterli olduğunu söylemek güç.Biz orada herkesin bildiği,bir arkadaşı mazur görebiliriz,sorunludur biraz,herkes gibi ona hoşgörülü davranabiliriz.

Yani sözün özü arkadaşlar,biz sahada 3-0 galip oynayan takımın taraftarının bu kadar agresif olmasını anlayamıyoruz.Yücel Tosun hocayı da tanırız,skora bakmayan sportmen bir adamdır.Takım da Allah var iyi,kaliteli isimlerden de oluşuyor.Saha da iyi de futbol oynuyor,iyi de mücadele ediyor.Takımının verdiği keyifi süreceğine,sürekli,küfür hakaret yakışık almıyor.Aha bu küfürler yüzünden,üç gol izlemekten de mahrum kaldık.Günün modasıdır,bende tribünlerde küfür ve hakaret edenlere,golleri izleyememe sebeb oldukları için,hakkımı helal etmiyorum.Maçı sakatlanarak terk eden Bozbelenlilerspor kalecisi Emirhan Dirgin’e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

3 kasım çukurköy

GENÇLERGÜCÜ  ÇUKURKÖYSPOR  3-3

Karakovada günün ikinci maçıydı,Gençlergücü ile Çukurköyspor arasındaki maç.Çukurköyspor lider olarak çıkmıştı maça.Biz normal olarak Çukurköysporun kazanabileceğini düşünüyorduk.Sahaya çıkan Gençlergücünde,Hasan Korkmaz,Atakan Koçak,İsmail Asa gibi isimleri de göremeyince,Çukurköyspor kazanır düşüncemiz pekişti de,sonuç öyle olmadı tabi.

3 kasım gençlergücü

Maçın ilk yarısında,Çukurköyspor üstün göründü.Maçın hemen başlarında gergin görünen Gençlergücünden Emre,ilerleyen dakikalarda bu gerginliğini,takım arkadaşı İsmail’e devretti.Ve Çukurköyspor 38 de Alper’in ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

3 kasım gençlergücü kargaşa

İkinci yarıda Emre Kaygısız mükemmel bir golle eşitliği sağladı ve Gençlergücü 1-1 beraberliği yakaladı.Çukurköyspor toparlandı golden sonra ve 59 ve 62 de üç dakikada bulduğu iki golle 3-1 öne geçti.Üçüncü golden sonra Gençlergücünden İsmail,ortalığı gerdi bayağı,hakem kargaşayı yatıştırdı ve ortalığı kızartmadan vaziyete hakim oldu.Gençlergücü pes etmedi,72 de Canip asistiyle 82 de kendi gayreti ile iki gol attı Onur Durak ve maç sonucunu 3-3 olarak belirledi.Ortalığı gerdi dediğimiz Gençlergücünden İsmail,uzatma dakikalarında kalelerine gelen topu çizgiden çıkararak bir anlamda maça damga vuran adam oldu.

3 kasım bahtiyar karakaya

Gençlergücü açısından ilginç bir durumda var.Kadro sıkıntısı nedeniyle,aslında kaleci olan Ercan’ı oyuncu olarak sahaya sürmek zorunda kaldılar.Ve bizim uyuduğumuz bir konu,Bahtiyar Yatar,Çukurköyspora kaleci antrenörü olmuş.Onu da geçde olsa tebrik ederek hayırlı olsun diyoruz.

BAĞLIKSPOR   KURUÇAYSPOR  4-2

Bağlıkspor ile Kuruçayspor arasında oynanan maç,günün ilk A grubu maçıydı.Her iki takım üçer puanla ligde son iki sırayı paylaşıyordu.Kazanan taraf ligde kalma adına bir adım öne geçecekti.Maçı kazanan Bağlıkspor avantajlı duruma geçti demek yanlış olmaz.

3 kasım saka

Maçın ilk yarısı Bağlıkspor üstünlüğü ie geçti ve karşılığını,Hasan’ın iki gölüyle alıp ilk yarıyı 2-0 önde kapattılar.İkinci yarı oyuna iyi başlayan taraf Kuruçayspor oldu.57 ve 60 da üç dakikada Nakip’le oyunu 2-2 ye getirdiler.Kuruçayspor geri dönüşü gerçekleştirecek mi derken, Bağlıkspor 80 de Ömer 83 de Sabri ile iki gol buldu ve maçı 4-2 kazanmayı başardı.Bu gollerden sonra da taraftarlar,kısa süreli olsa da Ahmet Saka show izlediler.Saka hoca çok sevindi atılan gollere,futbolcuları ile birlikte sahadaki maçı yaşayan bir teknik adam tipi Ahmet Saka.Takımı kazandığına göre Saka hoca da sevinmekte haklı tabi.

TRİBÜN MUHABBETLERİMİZ VE HAKEMLER

İlk maça ucu ucuna yetişiyorduk,Ali abi sesine döndük tesislerin önünde.Baktım Akıncılarspor alt yapı teknik sorumlusu Emrullah Alparslan.U 15 maçları bitmiş dönmek üzereler.Hakemlerden yakındı epeyce,saha dışına da çıkarılmış,onu da söyledi.Canın sağ olsun hocam dedik.

3 kasım ben büber

Tribünlerde,Beyköyspor teknik direktörü Mustafa Büber ve oğlu takım kaptanı Ahmet Büber’le birlikteydik.Sonra gene Beyköysporun eski başkanlarından Mehmet Uslu,Akıncılarsporun genel kaptanı Cengiz Bektaş ve amatör futbolcularımızdan Hidayet’in babası İsmail Gülsoy’la keyifli maç izledik.İlk iki maçta özellikle.İsmail Gülsoy’la Mehmet Uslu’nun birbirlerine takılmaları da cabası.En çok güldüğüm de ayrılacağıma yakın oldu.İsmail Gülsoy,elinde sigara paketi çek abi çek diyor.Hayırdır ne diyorsun dedim,Mehmet Uslu’yu kast ederek bitirdi adam benim sigarayı deyince makaraları koy verdik.Serkan Duymuş da tribünlerin müdavimlerinden,Kadir Güner’de.Zaten Kadir Güner’le erken ayrıldık dedik ya maçtan.

3 kasım moymul başkan zeynel

Moymulspor kulüp başkanı İbrahim Sarızeybek ve karakovanın müdavimlerinden Zeynel Çardak’la muhabbet ettik bir ara.Sarızeybek başkan da hakemlerden yakınıyor.Önce Seramikspor maçını konuştuk,neredeyse hakeme yenildik demeye getirdi.U 19 larda Demirbileksporla yaptıkları maçta,rakiplerine gösterilen kırmızı kartları eleştirdi.

Bir de Mert Can Öztürk var,Çukurköylü ve T.Linyitspor alt yapısında futbol oynuyor.Karakovanın müdavimlerindendir.Hep de gözüme çarpar  Mert Can gene oralardaydı.Moymulsporlu M.Emin Büber’de gelmiş maç izlemeye.Ne olur yarın Akıncılarsporla maçınız dedim?Valla Ali amca futbol bu,maç sahada oynanıyor,tabi ki kazanmak için çıkacağız yanıtını verdi.

3 kasım ben mertcan büber

HAKEMLER

Şimdi arkadaşlar aksini düşünüp yorum yapanlar olsa da biz hakemler için çok fazla bir şey yazmıyoruz.Bu sezon bir kez yazdık,o da Hanımçeşmespor-Ayvalıspor maçından sonra.O yazımızda da yerden göğe haklıyız.Ha bende diyorum,özellikle bu sezon hakemlerimiz kötü maçlar yönetiyor.Buna bir çözüm bulabilmek gerekir.

Peki çözümü kim bulacak,sanırım başa İl hakem kurulunu koymalıyız.Sonrasında ASKF ve TÜFAD bu konuya ilgi gösterebilir.Bizim hep söylediğimiz şudur,hakemlerin verdiği her hatalı kararda,onlara sallamak çözüm değildir.Hakemin yaptığı hatayı,futbolcunun kendi kalesine attığı gol gibi düşünmek gerekir.

Geçenlerde genç bir hakem arkadaşımla konuştum.İşte bu sezon hakem yönetimlerinin kötülüğüne getirdik sözü.Bak Ali amca dedi beni biliyorsun,hakemlikte yeniyim.Aşama göstermek istiyorum,benim idealim,profesyonel liglerde hakemlik yapabilmek.Bunun yolu buralarda yönettiğim maçlarda başarılı performans göstermekten geçer.Şu 1. amatörde,alt yapılarda,yönettiğim maçlarda,bir takımı kayırmak,benim kariyerime,kazanç mı getirir,yoksa baltalar mı?Bütün hakemler de benim gibidir.Sahada hangi takımın kazanması ya da kaybetmesi,bizim aklımızın bir köşesinden geçmez.Ama şunu da söyleyeyim benim gibi genç hakemlerin,tribünlerdeki kötü tezahürattan etkilenmediğini söyleyemem.

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.