Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

COVİD-19 UN PAZAR GÜNÜ

Hani büyük usta Nazım Hikmet şiirinde diyor ya.”Bu gün Pazar,bu gün beni ilk defa güneşe çıkardılar”.Bizimki de o hesap sanki yıllar süren ev hapsinden,kısa süreli de olsa izinli çıkan,mahkum gibiydik.Kısa süreli de olsa,yüzümüzde maska Tavşanlı’da dolaştığımız yerleri turladık.Yarım günümüzü de dostlarla paylaşalım istedik.

Evden çıkıp Adnan Menderes Bulvarında bulduk kendimizi.Jandarma karakolunu geçip ilerledik.Tadım ve Kardeşler in hemen arasına yeni bir leblebici açılmış.İlk kez görüyorum,bayağı kapanmışız evde.Yürümeyi unutmuşuz sanki,çabuk yoruluyoruz,minübüs durağında soluklandık biraz.

Ömerin marketinin tam orada çocukluk arkadaşımız Taci Yavuz.Epeydir görmüyordum.Sosyal mesafeyi koruyarak hal hatır sorduk birbirimize.Sadık Pembe caddesinde Gökkaya eczanesinin karşısında manav.Hayırlı işler ne zamana kadar açıksın dedik.İftara kadar dayı yanıtını alınca yürüdük.Cumhuriyet Anadolu Lisesin yanından geçip indik aşağı.

Arifağa caminin orada biraz kararsız kaldık.Evlat Mustafa2ya gidip torunları görmek asıl derdimiz.(elbette sosyal mesafeyi koruyarak.Neyse Özel idarenin oradan geçip Milli Egemenlik parkına yürüdük.Maske ile yürümek de sıkıcı aslında onu da söyleyeyim.Parkta biraz soluklandık gene,İstiklal İlköğretim okulunun tam karşısında.

Çok oyalanmadık,oğulun evine gelmiştik.Emme torunlar uyuyor,iyi bakam ben gene gelirim deyip döndük.Gene parkta oyalandık biraz,niyetimiz belli önce kayın valideye  uğrayacağız sonra ver elini Nihat Mermer.Mesafeler uzun gibi biraz ama olsun.Bu arada karşıdaki taksi durağında,genç şoför Şükrü Solmaz’ı tanıdık.Konuştuğumuz mevzu aramızda kalacak ama bizce muhteşemdi.Helal olsun Şükrü Solmaz’a.

Belediyenin orada müzenin karşısında gene mola.Sonra ver elini yukarı çimen.Aykut Acar çıktı karşımıza,Tunçbilek Madenciler mahallesinden çocukluk arkadaşımız.Yüzümüzde maskeler,zor tanıyoruz bir birimizi.Aykut’la da hal hatır ve eski günler.Sonra yumruk gibi laf etti.”Ne arıyorsun buralarda,oyarlar vallahi”Oğlum bugün izin günümüz,şuradan önce gayınnaya(biliyoruz biz de kayın valide yazılacağını)sonra da Nihat’a gidip torunları göreceğim dedim.

Yaptık dediklerimizi önce kayın valideyi gördük sonra Nihat’da torunları.En zoru şöyle sarılıp kucaklayamamak.Mesafe önemli ya,Aden paşam dede seni çok özledim ben dedi.Görmeyeli iyice dilleniyor maşallah.Makul süre kaldık,gitmeye davranınca Bernis,gitme kal burada dede deyince olmaz dedik.Bahane de hazır,sizi gördüm,Deniz Berk abinle Liva’yı da görmem lazım.

Öyle de yaptık Çok uzun süreli olmasa da,şöyle sarılıp kucağımıza alamasak da buna da şükür dedik.Ha Mustafa’ya giderken Hüseyin Oruç arkadaşımızı da görüp aya üstü lafladık.Hüseyin’in oğlu da aynı taksi durağında taksicilik yapar.Bu nedenle söz gene Şükrü Solmaz’ada geldi tabi.Dönüşü de Mustafa ile yaptık,atladık motorunun arkasına,ver elini ev.

Neyse neredeyse bunalıma girecektik iyi geldi bu Pazar.

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.