Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

CHP KÜTAHYA İL BAŞKANINDAN BAŞ HEKİM TEPKİSİ

Covid-19 ilimizde her gün onlarca can alırken, Sağlık Bakanlığı’nın ilimizde yaptığı iş Pandeminin yükünü çeken kamu hastanesi olan SB Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimini görevden almak olmuştur.
İlimizde Covd-19 Pandemisi nedeniyle her gün yüzlerce yeni vaka tespit edilmekte, onlarca hemşehrimiz hayatını kaybetmektedir. Hastaneler ağır Covid-19 vakaları ile doludur. Yoğun bakımlarda ancak hayatını kaybeden hastaların yerine yeni hastalar alınabilmektedir.
Bu kadar ağır bir salgın tablosunun yaşandığı bu Pandemi döneminde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi sözleşmede belirtilen görev süresinin bitmesine bir ay kala görevden alınmıştır. Basında yer alan haberlere ve aldığımız duyumlara göre Başhekimliğe vekaleten Tavşanlı Doç Dr Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr Sabahattin ALTINTAŞ atanmıştır.
Hastanenin resmi internet sitesinde an itibariyle güncelleme yapılmamıştır ve görev değişikliği kararı kamuoyunun dikkatinden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Bu kadar ağır sağlık sorunlarının yaşandığı bir dönemde yapılan bu görevlendirmenin açıklanmamasının ve kamuoyunun bilgilendirilmemesinin gerekçesi nedir?
Çok ağır sağlık sorunlarının yaşandığı bir dönemde görev süresinin bitimine bir ay kala başhekimin görevden alınması, akademik kadroları bulunan ve yasaya göre akademik ünvanlı bir hekim tarafından yönetilmesi gereken SB KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine akademik kariyeri bulunmayan, uzman hekimin vekaleten başhekim olarak görevlendirilmesi, üstelik bu görevlendirmenin ilçeden buraya yapılması ciddi soru işaretleri uyandırmaktadır.
-Eğer İl Merkezinde yöneticilik yapacaksa en büyük ilçemiz olan Tavşanlı İlçemizdeki yataklı tedavi hizmetlerini kim ve nasıl yönetmektedir?
Yüzyılın en büyük sağlık bunalımının yaşandığı bir dönemde Kütahya’mızın yataklı tedavi hizmetleri vekaleten mi yürütülmektedir?
-İlimizde hastanemizi yönetecek nitelikte hekimimiz yok mudur ki ilçeden vekaleten görevlendirme yapılmıştır?
-Bu uygulamada kimlerin rolü olmuştur?
Salgında her aileden kurbanlar verilmeye başlandığı bir dönemde Pandeminin yükünü sağlık çalışanlarının sırtına yükleyerek halkımızı kaderine terk eden AKP iktidarının ilimizde yaptığı bu uygulama kabul edilemez niteliktedir.
Kısa süre önce Sinop’tan İlimize Sağlık Müdürü olarak atanan ve en önemli icraati ağır Pandemi koşullarında Başhekimi görevden almak olan Sayın Sağlık Müdürümüze ve kararın altında imzası bulunanlara bu uygulamanın nedenlerini soruyoruz. Bütün bu sorularımıza açıklık getirilmesini talep ediyoruz. Sorumsuzca yapılan bu uygulamanın sorumlularından halkımız adına açıklama bekliyoruz.
Dr Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.