Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Sağlık

CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI PANDEMİ KONUSUNDA NELER DÜŞÜNÜYOR

Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs pandemisi ülkemizi de derinden etkilemektedir.
Dün itibarı ile toplam 7119 can kaybı, günlük 1700 üzerinde yeni vaka ve 63 ölüm bildirilmiştir. Ülkemiz ağır salgın tehtidi altındadır. İllerden gelen veriler, vaka sayıları ve can kayıplarının resmi verilerin on kat üzerinde olduğu yönündedir ve yeni vakalar yüzler, binlerle ifade edilmektedir. Her gün onlarca, yüzlerce vatandaşımızı Covid-19 nedeniyle kaybediyoruz.
Saray iktidarı halkımızı da verileri saklayarak hastalığa ve ölüme terk etmiştir. Bugün ekonomik kaygılarla, alınmayan tedbirlerin bedelini halkımız canıyla, sağlığıyla ve sevdiklerini kaybederek ödemektedir. Pandeminin yükü sadece maske, mesafe, hijyen denilerek halkın sırtına yüklenmektedir.
Uzmanlar ve Türk Tabipleri Birliği tsunami geliyor diyerek durumun vehametini ifade etmektedir. Her gün hastane morglarından onlarca ceset taşınmadan veriler şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşılmalı ve bir an önce ciddi kamusal tedbirler alınmalı, kısıtlamalar, önlemler hayata geçirilmelidir.
Halkımız pandemi sonucu yaşanan ciddi ekonomik sorunlarla boğuşmaktadır. Bütçeyi halka değil, saraya, yandaş müteahidlere ve al sat çetelerine aktaran saray iktidarı halkımızı işsizlik, açlık ve yoksulluğa terk etmiştir. İşini kaybeden, yoksulluğa sürüklenen vatandaşlarımız devlet tarafından ekonomik olarak desteklenmelidir.
Pandemi sürecinde en büyük bedeli sağlık emekçilerimiz ödemektedir. Evimizden çıkmaktan korktuğumuz bu dönemde sağlık çalışanlarımız yoğun iş yükü altında ezilmekte, yaşamları pahasına gece gündüz hayat kurtarmak için çok zor koşullarda çalışmaktadır. Her gün hekim ve sağlık emekçilerimizin Covid-19’dan hayatını kaybettiği haberleri ile sarsılıyoruz. Bugüne kadar 30.000 sağlık çalışanımızın hastalandığı ve yarısı hekim olmak üzere 90 civarında sağlık emekçimizin hayatını kaybettiği bildirilmektedir.
İlimizde Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Bina’da eczane personeli olarak görev yapan sağlık emekçisi kardeşimiz Mesut Yiğit, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sağlık emekçilerimize baş sağlığı diliyoruz.
Bu kadar ağır koşullarda hekimlerin, sağlık emekçilerimizin şiddete uğraması kabul edilemez bir durumdur. Sağlıkta şiddet ve ağır çalışma koşulları nedeniyle 900 hekimin istifa ettiği bilgisi paylaşılmaktadır.
Hekimlerimize ve sağlık emekçilerimize en uygun çalışma koşulları sağlanmalı, Covid-19 meslek hastalığı kabul edilmeli ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerimizin ailelerine de şehit maaşı bağlanarak güvenceye alınmalıdır. Ek ödemeler hakkaniyetli bir şekilde dağıtılarak emeklerinin karşılığı ödenmelidir. Yeni sağlık personeli atamaları gerçekleştirilerek sistem rahatlatılmalıdır.
Bugün sağlık emekçilerimiz tükenmektedir. Bunun bedelini en ağır şekilde halkımız ödeyecektir. Sağlıkçıların tükenmesi, sağlık sisteminin kilitlenmesi sonucu aynen kısa süre önce İtalya’nın, ABD’nin yaşadığı gibi kimin yaşaması gerektiğine karar vermek durumunda kalınabilecektir. Hastalıktan ölüm oranları %2.4’te tutulamayabilir, %7 oranlarına çıkabilir ki bu da büyük bir felaket olacaktır. Bu kötü senaryoyu tersine çevirerek salgından korunmak mümkündür.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak pandemi sürecinde halkımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, hastalarımıza şifalar diliyoruz. Halkımızdan da büyük bir hassasiyetle kişisel tedbirlere uyarak kendilerini ve sevdiklerini korumalarını bekliyoruz.
Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.