Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

CHP İLÇE BAŞKANI FİSUN AKTAKKA YILDIZ’IN 10 KASIM AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Fisun Aktakka Yıldız başkanlığında 10 Kasım Atatürk’ü anma programına katıldı.Resmi tören sonrasında,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Muzaffer Eröz ile birlikte,CHP ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çelengini ATATÜRK anıtına bıraktılar.

Sonrasında bir açıklama yapan CHP ilçe başkanı FİSUN AKTAKKA YILDIZ’ın konuşması.

 

10 kasım bakır

79 yıl olmuş ATAMIZ hakkın rahmetine ereli.. Biz artık ağlamıyoruz ölüm yıl dönümlerinde..Çünkü bugün yas günü değil ; bir tarihin sayfa değişikliği ve ölümsüzleşmesi, bir görevin el değiştirmesi,bir devletin ayakları üstünde durabileceğinin ispat günüdür!

Bugün ATATÜRK’ü anma ve anlama günüdür..Rahmetle , sevgiyle, saygıyla, özlemle ve şükranla anıyor, aziz ruhu önünde onurla eğiliyoruz.! Koca koca devletlerin,nice devlet başkanları,kralları,başbakanları eğildi O iradenin önünde..Kimi saygıyla ve gönüllü olarak, kimisi de zoraki ve küçülerek eğildi O’nun önünde..İşte o zoraki eğilenlerdir ki bugün LÂİK, DEMOKRATİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİNİ yıkmaya çalışıyorlar.!

10 kasım başkan10 kasım ben

ATATÜRK’ümüz ; TÜRK BAĞIMSIZLIĞININ TESCİLİ OLAN LOZAN ANTLAŞMASI’nın imzalandığı tarihe kadar yani 24 TEMMUZ 1923’e kadar ; 4 yıl 2 ay 5 gün hürriyet için iç ve dış düşmanlarla savaştı. Muzaffer oldu ama cehalet ve gericilikle 15 yıl 3 ay 16 gün savaştığı halde tam olarak yıkamadı bu zorlu düşmanları ve düşmanlığı. Bugün halâ bu savaşı bizler sürdürüyoruz maalesef.!

Bu savaşı kaybetmemiz için yeni nesile ATATÜRK’ü unutturmaya çalışıyorlar..Elbette başarılı olamayacaklar ama ne yazık ki muasır medeniyete ulaşma yolunda Ülkemiz’in çok kıymetli yılları heba oluyor.! En çok korktukları ATATÜRK’ün aydınlık yolu olduğu için, okullarda müfredattan siliyorlar ve devrimlerini birer birer yürürlükten kaldırıyorlar.

10 kasım vildan10 kasım chp çelenk

Bizlere şekilcilik yapıyorsunuz diyorlar. Oysa biz şekilcilik değil ; özde devrimler yapmak istiyoruz ki bunun için de ATATÜRK’ü çok iyi anlamak gerekiyor. Bizler O’nu ne sadece dayısının çiftliğinde karga kovalayan çocuk MUSTAFA, ne sadece ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞIMIZ’ın başkomutanı GAZİ, ne sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin kurucusu KEMAL olarak görmüyoruz. O bunların hepsidir. O, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür…..

O , bizlere CUMHURİYETÇİLİĞİ tanıttı. O , bizlere MİLLİYETÇİLİĞİ öğretti. O , bizlere HALKÇILIĞI yani DEMOKRASİYİ yaşattı. O , bizlere LÂİKLİĞİN medeniyet olduğunu işaret etti. O bizlere DEVLETÇİLİKLE KALKINMANIN YOLLARINI gösterdi. O bizleri DEVRİMCİ yaptı. Bizler O’ndan BEN değil BİZ olursak kurtulacağımızı ; ayrıştırmayı değil birleştirmeyi öğretti. “SEN KİMSİ?” demeden,; ırk,dil,din,mezhep farkı gözetmeden VATANDAŞLIK bilincini, MİLLET KAVRAMINI öğrendik.!. Cinsiyet ayrımı yapmadan , liyâkat sahibi olmayı ve kifayetle yönetmeyi, onurla yönetilmeyi öğrendik.!. Bugünkü düzene de bunun için isyan ediyoruz! Herkesin eşit HAK ve HUKUKA sahip olmasını, ADALETİN , adaletli işlemesini istiyoruz.!. Bizler başka bir devlet şskli, başka bir yönetim sistemi istemiyoruz.!.DEMOKRATİK, LÂİK, SOSYAL TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ geri istiyoruz.!.

ATATÜRK’ümüzü deyişiyle “YÜCE TÜRK MİLLETİ”NİN özüne dönmesi için ATATÜRK İLKE ve İNKILÂPLARINA bağlı, medeni,kültürlü ve doğa sevgisiyle birlikte yücelmesi dileğiyle ;

Hepinize saygılar sunuyorum.!

ATAM EMİN OL Kİ DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİ VE UYGULAYICISI OLACAĞIZ.!

RAHAT UYU…RUHUN ŞAD , MEKÂNIN CENNET OLSUN….!!!!

10 kasım bayraklar

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.