Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

CHP İL BAŞKANLARINDAN MURAT DAĞI BİLDİRİSİ

Kütahya’da Cumhuriyet Halk Partisi çevre il başkan ve yardımcıları,Murat dağı için bir araya geldiler.Toplantı sonunda Murat Dağı ile ilgili olarak verilen sonuç bildirgesi:

Bilindiği gibi Murat Dağı tüm Ege Bölgesi ve Ankara’ya dek ulaşan Batı Anadolu’yu sularıyla besleyen en önemli yaşam kaynağımızdır. Milyonlarca insanımızın yaşadığı bir bölgenin su kaynağı, çok yoğun orman örtüsü ve endemik bitkileri, koruma altında bulunan yaban hayvanları ile eşsiz bir ekosistemdir.

Maden İşletme Ruhsatı 1074 hektarlık bir alanı kapsamaktadır ve bu alanda bulunan yoğun orman dokusu, ekosistem yüzbinlerce ağaç kesilerek yok edilecektir. Siyanürün etkisiyle ayrışan ağır metaller tüm nehirlerimizi, toprağımızı zehirleyecek, etkisi yüzyıllarca sürecek, nesiller boyu canlıları yok edecektir.

Çevredeki birçok ilin içme ve şebeke suyu ihtiyacını karşılayan, Uşak İli içme suyu barajına 4 km uzaklıkta ve bririnci derece deprem bölgesinde bulunan, 7. üzerinde deprem üreten tarihi Gediz Depreminin nedeni Emet-Gediz fayına 270 mt, en yakın yerleşim yerine 360 m. uzaklıktaki bölgeye siyanürlü altın madeni işletmesi yapılmak istenmektedir.

Maden işletmeciliği için yapılacak patlatmalar yerkabuğunda çatlaklar oluşturarak yer altı ve yerüstü sularının derinlere kaçmasına ve büyük nehirlerin kuruyarak çölleşmeye neden olacaktır.

Milyonlarca insanımızın yaşadığı İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyon Karahisar, Uşak, Eskişehir, Bilecik, Bursa, balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Kütahya gibi büyükşehirlerimizin bulunduğu geniş bir coğrafyayı zehirleyecek, çölleştirecek böyle bir altın madeni işletmeciliği ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Ne yazık ki bu işletme için olumlu ÇED Raporu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Siyanürlü Altın Madeni İşletmeciliği için verilen olumlu ÇED Raporu’nun iptali ve yürütmenin durdurulması için Kütahya İdari Mahkemesi’ne açılan davanın keşfi 19 Ağustos Pazartesi günü Gediz ilçemiz Karaağaç Köyü’nde yapılacaktır.

Murat Dağı’nda bir şirket tarafından kar amaçlı olarak açılacak, zehiri ve sonuçları bize kalacak bir siyanürlü altın madeni işletmeciliğine dur demek yaşadığımız topraklara, birlikte var olduğumuz kurdundan kuşuna, bitkilere tüm canlılara bir vefa borcu, insanlık görevimizdir.

Ülkemiz belki Kurtuluş Savaşı’ndan daha ağır bir saldırı altındadır. Bu saldırı Uşak Kışladağ’da, Bergama Ovacık’ta, Erzincan İliç’te, Kazdağları’nda, Munzur’da, Murat Dağı’nda dağlarımızın ve topraklarımızın zehirlenmesi, bir avuç yerli ve yabancı sermaye grubuna kurban edilmesidir. Olumsuz etkisi yüzyıllar boyu sürecek bu maden işletmeleri hava, su ve toprak olarak tüm yaşam kaynaklarımızı yok edecektir. Mücadelemiz atalarımızdan aldığımız emaneti torunlarımıza tertemiz devretmek içindir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mücadeleyi halkımızla birlikte vermekten onur duyuyoruz. 19 Ağustos’ta yapılacak mahkeme keşfi esnasında ve daha sonra Kütahya’da ve daha sonra tüm Türkiye’de mücadelemizi büyüterek insanlığa ve doğaya karşı yapılacak büyük katliama dur diyeceğiz.

Bizler Siyanürlü altın madeni işletmesinin açılmak istendiği Murat Dağı’nın bulunduğu Kütahya’da bu işletmeden olumsuz etkilenecek illerin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları ve Örgütü olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu ülkede yaşayan tüm insanlarımızı, STK’larımızı, Siyasi partilerimizi samimi bir şekilde siyanürlü maden işletmesine karşı durmaya çağırıyoruz.

Toplantıya Katılan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve Temsilcileri;
Kütahya İl Başkanı Dr Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ,
Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir ADAR,
Uşak İl Başkanı Nadi SANCAR,
Afyon İl Başkanı Nevzat ERCAN,
Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ersin ÖZDEN,
Aydın İl Başkan Yardımcısı Ercan GÜMÜŞ,
Denizli İl Başkan Yardımcısı Rakip EVRAN VE Soner MORAN,
Afyon İl Başkan Yardımcısı Mevlüt ÇOLAKOĞLU ve Seydi AKGÖL,
Uşak İl Başkan Yardımcısı Salim DEMİR ve Ozan ERDOĞAN,
Bilecik İl BaşkanYardımcısı Ahmet Kara
Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ferhan BATTAL
Kütahya il Başkan Yönetimi ve Merkez İlçe Başkanı Ali Karkaç

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.