Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BURUN – KIL – SÜBHANEKE

Aslında uzun bir süreden beri yazmıyorduk perhizdeydik diyelim.Perhizi dün yazdığımız ilimizdeki Yeşilaysporun düzenlediği şehit İbrahim Tetik turnuvasındaki günümüzü yazarak bozduk.
Bu günde az da olsa gülümsemek adına iki fıkra yazalım.Ki burun ve kıl mevzusunu daha öncede yazmıştık sanırım.
Okula yeni bir  din dersi öğretmeni atanmıştır.İlk derse girer tanışalım önce çocuklar diyerek önce kendisini tanıtır.Sonra en ön sıradaki öğrenciye sorar adını.Fatih yanıtını alınca okun bakalım Fatihayı der ve öğrenci okuyunca aferin deyip,bir başka öğrenciye sorar.Kızım senin ismin nedir,Kevser yanıtını alınca ona da oku bakalım kevser suresini der.O da okuyunca kevser süresini aferinle onu da oturtur.Bir bakar ki öğrencinin biri kendisini saklamaya çalışıyor.Sen der,evet sen kalk bakalım senin adın nedir.Öğrenci uyanık,ayağa kalkariöğretmenim benim adım Yasin ama,arkadaşlarım kısaca sübhaneke derler bana.

Vakti zamanında köyün birinde çevresincede sevilip sayılan,hadi ağa diyelim.Varlıklı birisi tabi,bir sabah bu ağa bir baş ağrısı ile uyanır.Akşama kadar geçmez baş ağrısı.Ertesi gün gene bir baş ağrısı ile uyanır.Ve günler geçer baş ağrısı şiddetlenir,gözlerden yaş gelmektedir.Varlıklı dedik ya,gitmedikleri doktor kalmaz.Lakin hiç bir hekim bu baş ağrılarına çare bulamaz.Evinde saç sakal uzamış pejmürde bir şekilde yatmaktayken,oğulları baba seni bir traş ettirelim deyip.Ağanın berberini çağırırlar eve.
Berber gelir ilk sözü hayırdır ağam ne oldun böyle olur.Ağa anlatır baş ağrısını,gitmediğim doktor da kalmadı ama çaresi bulunamadı bir türlü der.Ağam sakın senin burnunda kıl dönmüş olmasın der.Burunda kıl dönmesi müthiş bir baş ağrısı yapar,dur bir bakayım deyip.Bakar ağanın burnuna ve tamam ben demiştim der ve kapar kerpetini,ağanın burnundan parmak büyüklüğünde kılı çekip çıkarır.Bu arada burundan kan boşanmış ve ağa feryat figandır.Oğullar gelip ne yaptın babamıza diyerek,tartaklayarak yollarlar berberi.O gece yatıp sabah uyandığında,ağada baş ağrısından eser yoktur.Bir iki,üç gün baş ağrısı bitmiştir.Ağa çağırttırır berberi,teşekkür eder ve hediyelere boğarak yollar.
Şöyle noktalayalım,burnundan kıl aldırmayıp,başkalarına tepeden bakanların gün gelir başı ağrır.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.