Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BURHAN ZORBA FUTBOLUMUZDA BİR EFSANE

ALİ MERMER:Sevgili kaptanım alışkanlık haline geldi bende nasıl geçiyor futbolsuz günler?

BURHAN ZORBA:Hiç iyi gitmiyor kilo alıyoruz hayatımda yemediğim çikolata türlerini yedim Abim yaaa hep birşeyler arıyor gözler yemek için can sıkıntısından.

ALİ MERMER:Şimdi seni tanımayan yok tabi de,bir anlatsan en başından .Futbolculuk yaşamını,T.Linyitsporda geçen genel kaptanlık günlerini?

BURHAN ZORBA:Ben Ankara’da doğdum ben biraz geç başladım futbola. 15 yaşımda ama o zamana kadar mahalle aralarında futbol vardı mahalleler arasın da maçlar okullar arası maçlar ve büyüklerimiz bize sahip çıkardı. Bazen iyileri aralarına alırlardı ben çok onlarla oynardım. Fiziğim de iyiydi yaşım küçük olmasına rağmen. İlk alt yapı başlangıcım 15 yaşındaydım. Mamak maske takımı vardı amatör bizim semtin orada başladım. O zaman orta sağda oynuyordum uzaktan goller atardım. İlk yılımda Ankara Genç karmaya çağrıldım oradaki maçlarda oynarken stoper sakatlandı. Hoca bugün seni stoper oynatacağım oynar mısın dedi hava hakimiyetin var mücadelecisin dedi. Bende oynarım hocam dedim ve o oynayış stoperde kaldım. Oradan Ankara Şeker spora transfer oldum. Yaş 16 takım arkadaşlarım Selçuk Yula ,Cafer ve Yaşar abi. Onlar benden büyüktü genç takıma yaşları tutuyordu aynı zamanda onlar A takımla idmanlara çıkıyordu. Hafta sonu genç takım ve amatör maçlarında oynuyorlardı. Bir sene sonra bende 17 yaşımda Şeker sporun A takımına çıktım, sol açık İskender. Bir sene sonra Trabzon’a Selçuk’la Yaşar da Fenerbahçeye gitti. Kaleci rahmetli Arif de Ankara gücüne gitti. Erman Toroğlu’nun da son zamanlarıydı. Hafta sonları Şeker sporun genç ve amatör takımında maçlar oynuyordum. Cumartesi, Pazar iki maç her hafta böyleydi. Benim kaderim Linyitle nasıl kesişti. Bir sezon Ankara Şeker sporla Kütahya’da kamp yapıyorduk şeker fabrikasında Linyitle hazırlık maçı almışlar. Moymul ovasında oynadık, ertesi günü beni istemeye geldiler. Nejdet hocam Ekrem abi Linyite hayır dedim. Yöneticiler ve hocam Arap Güngör bu takım iyi takım bir sene burada oyna burada iş seneye alacağız dediler. Öylece Linyit spora geldim işe girdim ve o geliş kaldık.

Bizim zamanda hiç bir şey garanti değildi sözler yerine getirilmezdi. Zaman zaman transfer teklifleri geliyordu, ama işi bırakıp gidemedim. Eskişehir bir buçuk sene takip etti Ender Gonca bütün maçlarımı izledi ve her şey olumluydu ve Mitroviç’te istiyordu. Kulübümle görüşmeye geldiler yöneticilerimiz ne dediyse transferim gerçekleşmedi. Hala merak ediyorum öğrenemedim ne dediler. Kütahya spor o zamanlar ikideydi çok istediler hiç gitmeyi düşünmedim. Yeni Afyonspor, Yeni Salihli spor Türkiye kupasında karşılaştık. O maçlardan sonra beni istediler gitmedim. Bandırma spor bizim guruptan çıkmıştı ikinci lige hocası çok istiyordu beni. O da o sene vefat etti olmadı gitmezdim işi bırakıp. Ve 32 yaşındayken Gaziantep’le Tavşanlıda kupa maçı oynadık bu maçtan sonra Adnan Dinçer beni istedi anlaştık. Kiralık gidecektim 6 ay ücretsiz izin alacaktım işletmeden. Bizim yönetimde evet dedi başkanları hafta içinde kongremiz var dedi kazanırsam gelip alacağım seni dedi ve kazanamadı. Celal doğan kazandı o macera’da başlamadan bitti 94 Senesinde bütün maçlarda hep onbirde ve hiç çıkmadan oynadığım ve kupa maçları da dahil ne sarı ne kırmızı kart görmediğim için ülkemizde ilk defa verilece fairplay ödülünü üçüncü ligde 15 gruptan tek ben aldım. Hem milli olimpiyat komitesinden hemde TFF dem iki ödül aldım.

Yönetimde olduğum zamanlar üçüncü ligden PTT birinci lige kadar çıktım. Play ofda süper ligi kaçırdık. Nasıl bir yönetici olduğumuzu Tavşanlı ve taraftarlarımız çok iyi biliyor.

ALİ MERMER:Hemen şu güncel konu için ne düşünürsün,futbol federasyonu ligleri 12 haziranda başlatma kararı aldı ne dersin?

BURHAN ZORBA: Bence daha erken intihardan farksız liglerin başlaması oynatılacaksa da seyircisiz ve çok iyi kontrollerle futbolcuları ve görevlileri hocaları malzemecileri testlerle son güne kadar kontrol edip oynanmasını sağlasınlar.

ALİ MERMER:Peki kaptanım Erdem Gençliksporun bu seneki minikler futbol festivalinde son durum nedir?Büyük ihtimalle olmaz sanırım da gene de sormuş olayım?

BURHAN ZORBA:Erdem gençlik spor futbol kulübümüzün düzenlediği her sene geleneksel hale gelen festivalimiz bu sene üzülerek yapamayacağız virüs yüzünden..

ALİ MERMER:Erdem Gençliksporda neler yapıyorsunuz ara verdiniz ama,anlatabilir misin biraz Erdem Gençliksporu?

BURHAN ZORBA: Erdem Gençlik Spor kulübü olarak Bizim amacımız topluma her yönüyle örnek olan kişilikli,karakterli,dürüst ve en önemlisi tahsilli insanlar yetiştirmek zaten yetenekli olanlar iki yönüyle hayata tutunmuş olurlar…Kulübümüzün kurallarından ilk üçü birincisi sağlık ikincisi okul üçüncüsü futbol… İnşallah Tavşanlı sporuna da iyi ahlaklı sporcular yetiştirmekte çalışmalarımız içinde inşallah bunda da başarılı olacağız.

Çalışmalarımıza Virüsten dolayı ara vermek zorunda kaldık ama yine çocuklarımızı bırakmadık ilk önceliğimiz Sağlık bakanlığından önce evde kalın sokağa çıkmayın dedik ve etkinlikler düzenledik evde önce kitap okuma etkinliği başlattık ardından evde spor etkinliği düzenledik bunlarla ilgili videolar istedik dediklerimize bütün sporcu kardeşlerimiz katıldı hatta aileleriyle birlikte katılanlarda oldu bunlarla ilgili derecelendirmeler yaparak onlara ödüller verdik.

ALİ MERMER:Şimdi hocam,amatör futbolumuzu da iyi takip ediyorsun.Nasıl özellikle Tavşanlı amatör futbolu?Gelişme var mı,yerinde mi sayıyor?Yerinde sayıyorsa nedendir?

BURHAN ZORBA:Tavşanlı amatör ligleri yerinde sayıyor hatta geri gidiyor hiç biri alt yapıya önem vermiyor katılması gereken dallarda katılıyorlar Tavşanlı amatör 38 ,39 takım var ama genç takımlar liglerine katılan takım sayısı 8 i geçmiyor.Bu yüzden eskisi gibi alt yapılardan futbolcu yetişmiyor. Hazır futbolcu alıp amatör takımlarında oynatıyorlar. Aslında yazılacak çok şey var bu konuda sayfalar yetmez Ali abim

ALİ MERMER:Peki özellikle Tavşanlı genelinde senin en beğendiğin futbolcular kimlerdir?Teknik adamlarımızı da sorayım Burhan Zorba’nın beğendiği teknik adam ya da adamlar kimlerdir?

BURHAN ZORBA:Ben benim zamanımda Tavşanlı amatör takımlarından yetişmiş ve Linyit spora transfer olmuş Ve onlarla aynı takımda futbol oynamak futbolcu abilerim kardeşlerimle oynamak benim için gurur verici. Hepsini futbol olarak karakter olarak beğeniyorum hiç birini ayırt edemem. Tek üzüldüğüm bir şey var Akıncılar spordan Murat Göçmen kardeşim var. Çok yetenekliydi iyi takımlarda oynayabilirdi buna üzülüyorum. Bizlerde yardımcı olamadık.Nedenide biz futbolu bıraktığımız günlerde denk geldiği için. Futbolcuyken çalıştığım linyit sporda Levent Saltuk ve Mehmet Dülger yöneticiyken yine çalıştığım Reşit Akçay diyorum ..

ALİ MERMER:Burhan hocam sende anı çoktur elbette,unutamadıkların hangileridir desem neler gelir aklına?

BURHAN ZORBA:Anı çok Ali abim de unutmadığım aklıma geldikçe güldüğüm Burdur maçı var. Her zamanki gibi şampiyonluğa oynadığımız sezonlardan biri. Burdur’u yenmemiz lazım bir sıfır öne geçtik son yarım saate 1-1 girdik ve bizden bir kişi kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Haksız yere oldu ve ben o ara arkadaşlar herkes bir fazla koşacak diye bağırdım. İnan takım öyle bir motive olduki maçı 3-1 aldık. İçeri sevinçle girdik bir birimize sarılıyoruz birbirimizi tebrik ediyoruz. Baktım bizim masör İsmail abim ağlıyor ben o an için normal karşıladım sevinçten sandım. Yolda giderken bir öğrendim ki attığımız ikinci golde sevinçten Ekrem abi su bidonuna yere çarpıyor. Rahmetli Zinnur hoca bidonu yerde görünce görünce buna çok kızıyor ve masör İsmail abi yaptı sanıyor poposuna bir tekme atıyor. İsmail abiye bağırıyor meğersem biz sevinirken İsmail abi onun için ağlıyormuş çok onuruna dokunmuş..

ALİ MERMER:Burhan kaptanım,hocam bu kadar olsun benden bugünlük.Yok sana ne olacak bu Tavşanlı Linyitsporun hali diye sormayacağım da sen bir şeyler söyleyebilirsin.Teşekkür ederim keyifli sohbet için.Eklemek istediklerini dinlerim tabi.

BURHAN ZORBA:Linyit sporla ilgili şunu diyeceğim geçen sene iyi bir takımımız olsaydı üçüncü lige çıkardık. Birde yönetimle ilgili söyleyeyim. Önce yönetim kendi aralarında bir birlerine kenetlenecek ayrım yapmadan kaç kişi varsa yönetimde hepsinin söz hakkı olacak. Fikrini söyleyebilecek söz birliği yapacaklar her kafadan ses çıkmayacak. SORUNLARI kendi aralarında halledecekler. Aldıkları kararları dışarı sızdırılmayacak kol kırılır yen içinde kalır. O zaman başarı gelir birde futbolcu alımlarında biz adam izleme yapamıyoruz. Bari gurubumuzdaki takımlardaki göze batan futbolcuları iki maç görme ihtimali oluyor hem yönetim hemde takımımızı çalıştıran hocada futbolcu hakkında bilgi verebilir naçizane fikrim Teşekkür ederim Ali abim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.