Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci
mustafa güler
mustafa güler

Tavşanlı Haberleri

Başkan Güler’den Sanayi Esnafı Açıklaması

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler taşınacak olan sanayi işyerleri hakkında açıklama yaptı. Güler, Yapılan açıklamada taşınma sürecinin 01 Haziran’da tamamlanması yönünde karar alındığı duyuruldu.

 

  • “NET OLARAK SÖYLÜYORUM, 1 HAZİRAN İTİBARİYLE TÜM SANAYİ ESNAFIMIZI YENİ İŞYERLERİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”
  • KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, ŞEHİRİÇİNDEKİ TÜM SANAYİ ESNAFININ 1 HAZİRAN İTİBARİYLE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEKİ YENİ İŞYERLERİNDE HİZMET VERMELERİNİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Bilgilendirme toplantısında konuştu. Burada kooperatifin yönetim kurulundan bazı taleplerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Güler sürecin çok uzadığının altını çizdi.
Başkan Güler, “2016’nın başlarında hayata geçirilen ve o tarihten bu yana da yapımı devam eden Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyeleri ve hak sahibi olan vatandaşlarla bir araya geldik. Toplantıda ilk inşaatın başladığı tarihten günümüze kadar geçen süreci gerçekleri ortaya koyarak bilgilendirmelerde bulunduk” dedi.

 “YENİ İŞYERLERİNİN; SANAYİ ESNAFIMIZDAN ÇOK GELİR GETİRİCİ MAKSATLI ALINDIĞINI GÖRÜYORUZ.”

Tavşanlı’da aşağı, yukarı ve orta sanayide faaliyette bulunup da Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nden yeni dükkan alma oranının çok düşük olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Oraya bir dünya bina yapıldı. Ancak baktığımızda yeni dükkanları sanayici esnafından çok gelir getirici maksatlı olarak alındığını görüyoruz. Birinci etapta yani 1980’li yıllarda projelendirilen etapta hak sahibi olan arkadaşlarımızın 2. etapta da hak sahipliği var ama onların içerisinde sanayi faaliyetine devam eden kişi sayısı da oldukça az” diye konuştu.

– “BELEDİYE MÜLKİYETİNDEKİ İŞYERLERİNDE KİRA DEĞERLERİNİ DÜŞÜK TUTACAĞIZ.”

Tavşanlı Beleldiyesi mülkiyetindeki işyerlerinin çok cüzi oranlarda kiraya verileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Belediyenin mülkiyeti üzerinde yüzde 28 kat karşılığı sistemle Sanayi Kooperatifi tarafından yapılan ve Belediye’ye devredilecek olan işyerleri ile ilgili bir karar aldık. Buralarda kira değerlerini düşük tutarak dükkan sahibi olamayan sanayici esnafımıza daha iyi imkan sağlamak istiyoruz. Ayrıca o bölgedeki yüksek fiyatlarla kira gelirine karşı bir tampon oluşturmak arzusundayız” şeklinde konuştu.

Tavşanlı’daki tüm sanayici esnafının 1 Haziran itibariyle yeni dükkanlarında hizmet vermesini istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Ayrıca Nisan sonu itibariyle Tavşanlı Belediyesi’ne taahhüt edilen dükkanların teslimini talep ediyoruz. Temel amacımız Aşağı ve orta sanayideki kentsel dönüşümün yukarı sanayi ile birlikte devreye girmesi. Maksadımız Tavşanlı’yı farklı bir kimliğe bürümek. Bu manada esnafımızın yeni dükkanlara gidip gitmemesi konusunda serbest bırakılacağı söylentileri asılsızdır. Net olarak ifade ediyorum yedek parça, oto lastik ve tamirciler gibi ne kadar küçük sanayi esnafımız varsa tamamını 1 Haziran itibariyle yeni işyerlerinde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.