Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

Bakanlık Restorasyon Daire Başkanı Emel Ateş Çavdarhisar’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah ve Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde, dünyanın en önemli tarihi mekanlarından olan Aizanoi Antik Kentini ziyaret etti.

Dünyanın en eski medeniyetlerinin kalıntılarını barındıran Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti’nin saklı kalmış tüm güzelliklerini ortaya çıkarmak için kazı çalışmaları yapılması ve bölge turizmine büyük katkı sağlaması için çalışmaların Belediye Başkanı Halil Başer’in girişimleriyle hızlandırıldığı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesine bağlı 30 kişilik ekibin kazı çalışmalarına başlamasıyla bölge halkında heyacan yaratan süreç Kültür Bakanlığı yetkililerinin ziyaretleriyle devam ediyor.

Belediye Başkanı Halil Başer, ’’Kültür ve Turizm Bakanlığı Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah ve Kurullar Daire Başkanı Emel Ateş’i Aizanoi Antik Kentimizde ağırladık. Daire başkanlarımız, kaymakamımız, kazı başkanımız, müze müdürümüz, Röleve müdürümüz ve bakanlık personeliyle birlikte Aizanoi Antik Kentinin turizme kazandırılması için yol haritası çalışması yaptık. Güzel şeyler olacak inşallah’’ diye konuştu. (YD-EFE)

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.