Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AVRUPA FUTBOLUNDA DARBE GİRİŞİMİ

Sanırım futbolla ilgilenenlerin gözünden kaçmamıştır.Avrupa’nın değişik devletlerinin gözde takımlarının,

bir araya gelerek bir Avrupa Süper Ligi kurma girişimleri oldu.Bu girişim hem FİFA hem de UEFA nında tepkisini çekti elbette.Ve bir dönem Tavşanlı Linyitsporda da teknik direktörlük yapmış olan sayın Ümit Turmuş,konu hakkında düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

12 takımın Avrupa Süper Ligi kurma teşebbüsü (darbe girişimi).
Manchester United-Liverpool-Manchester City-Arsenal-Chelsea- Tottenham-Barcelona-Real Madrid-Atletico Madrid-Inter-Milan-
Juventus ve adı açıklanmayan 3 takım (muhtemelen 2 Fransız-1 Alman takımı) ile 15 takım kalıcı ve performansına göre alınacak 5 takımla hafta içi oynanacak bir lig kuracaklarını ilan ettiler. bu ligi ABD merkezli JP Morgan bankasının 6 milyar dolarla finanse edeceği acıklandı.
Takımların bu açıklamaları FİFA,UEFA, kendi Devletleri ve Taraftarları tarafındanda kabul edilemez bulundu. bu tepkiler sonrası kulüpler geri adım atmaya başladı. Bu tekelleşme zengin kulüplerin bir “Futbol Darbe” girişimi olarak tarihe geçecek. mevcut durumda bile bu 15 kulübün diger kulüplerle ciddi finans farkları varken, şimdi bu fark uçuruma çevrilmeye çalışılıyor, Bu aynı zamanda pandemiyle birlikte yeni bir dünya düzeni oluşturulmaya çalışıldığı savıyla en büyük kitlesel ilğiyi çeken Futbola da dizayn arayışı olarak okunmalıdır.
Büyük, orta ve küçük takımların bazı (kupa-avrupa ligleri vs) organizasyonlarda rakip olmaları, bu heyecanı yaşamaları ve bazen süpriz sonuçların yaşanması futbolun gizem barındıran en güzel yanı. Bu mantık yarın Dünya Kupası maçlarını sadece seçilmiş (örnek- Brezilya-arjantin-almanya-fransa-ingiltere vb.gibi seçlmiş) 10-20 ülke takımı arsında oynanmasını isteyebilir. Eşitlik ve adaletin olmadığı bir düzen ancak “DÜNYA FUTBOLUNUN CENAZE TÖRENİ” olur. ne kulüplerin nede Ülke takımlarının böyle elitist yaklaşımları KABUL EDİLEMEZ.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.