Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

ANILAR:DEVE-FİL-

Şimdi dostlar,yazılarımız haberlerimiz çok büyük ağırlıkla futbol üzerinedir.Corana virus hikayesi de bizi kapattı eve.Sokağa çıkmayın telkinlerinden önce başlamıştık zaten biz,16 Mart itibarı ile kendimizi frenlemiştik.Günde en fazla yarım saat bulunduğumuz bölge civarında kalıyoruz hava almak için.Evde uzun süre kalınca da,geçmiş anılarımızı tazeleme fırsatı oldu.Resimlere bakıp bakıp gülümsüyoruz.Mesleğimizle ilgili bir  anıyı yazmak geldi içimizden.Kadastrocuyuz meslek yaşamımızın 10 yıllık bölümü Ağrı’da geçti.İki anı Ağrı’dan bir anı son görev yerimiz Bigadiç’ten.Karakterimizi yansıtan anılar diye de düşünüyoruz.

Ağrı,müdür yardımcısı olarak,müdürlüğü vekaleten yürüttüğümüz dönemler.Köyün kadastrosu bitmiş,ilana çıkarılıp indirilmiş.Kadastro mahkemesine açılan dava ile ilgili parsellerin tutanakları mahkemeye gönderilmiş.Vatandaş dairemize müracaat edip tutanak örneği istiyor.İlgili arkadaşım,istediği parsel tutanağının Kadastro mahkemesine gönderildiğini ve oradan istemesi gerektiğini izah ediyor vatandaşa.

Vatandaşın aklı kesmiyor bize senin memurların benim işimi yapmıyor diye geliyor.Arkadaştan konuyu öğrenince,memurumuz haklı kardeşim senin kadastro mahkemesinden istediğini alman gerekir diye konuyu kapatıyoruz.Celalleniyor vatandaş birden,DEVEDEN BÜYÜK FİL VAR diye bağırarak kapıyı vurup gidiyor.

Yarım saat sonra bir telefon.Vali yardımcımız Hasan Ersan bey arıyor.Ki kişisel ilişkilerimiz de iyi sever ve güvenir bize.İlk söz Ali senden bunu beklemezdim,vatandaşın işini yapmamaya sen demi başladın oluyor.Çakıyoruz hemen konuyu,aramızdaki sıcak ilişkiye de güvenerek,anladım efendim FİL siz oluyorsunuz yanıtını veriyorum.Sayın vali yardımcımız şaşırıyor tabi,yakıştıramadım sana nasıl konuşma bu diyor.Efendim siz söylemeden ben konuyu anlatayım,büyük ihtimalle düşündüğüm gibidir diyorum.Konuyu anlatıyorum ve vatandaşın kadastro müdürlüğünden istediği belgeyi,aslında Kadastro Mahkemesinden alması gerektiğini açıklıyorum.Sayın Hasan Ersan,tamam anladım haklısın deyince biz tekrar yanıtlıyoruz.İşte sayın valim o vatandaş bizim yanımızdan”deveden büyük fil var”diyerek ayrıldı.Kısacası deve olan benim diyerek bitiriyorum.Vali yardımcımız telefonda kahkayı patlatıyor,anladım müdür,seni severim diye noktalıyor.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.