Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AMATÖR FUTBOLUMUZUN ETO’SU YEŞİLAYSPORLU SAMET ÇAMLI

ALİ MERMER:Eto merhaba,bakıyorum hakemliğe de el atmışsın.Nedir bu turnuva olayı ve hakemlik ve hep merak ederim de bir türlü soramamıştım nereden geliyor bu Eto lakabı Samet hocam?

SAMET ÇAMLI:Merhaba Ali amca başlamadan önce #İdlib’de şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.
Milletimizin başı sağolsun. Mehmetçiğimizin yanındayız.

Ali amca bildiğin gibi özel okul da beden eğitimi ve oyun öğretmeniyim milli eğitim ve gençliksporun beraber düzenlemiş olduğu İlkokullar arası futbol turnuvasına beni saolsunlar hakem olarak yazdılar . O yüzden hakemlik yaptım bugün .
Eto lakabına gelince küçük yaşta A takıma çıkınca o zaman da Eto meşhur olunca ve tip olarak biraz esmer olunca  orada ki abilerim ona benzetiyorlardı. Oradan kaldı uzun süredir de öyle anılıyorum ve tanınırım.

ALİ MERMER:Peki hocam asıl mevzuya geçelim Yeşilayspor son maçında ligin dişli ekiplerinden Çağlayan Azotu 4-0 geçti.Nasıldı maç?

SAMET ÇAMLI:Ligin genelinde tek mağlubiyeti Çağlayanspordan almıştık.  O yüzden maçın önemi bizim için çok önemliydi.Maça da bunu bilerek başladık ve güzel bir oyun ve skorla sahadan Galip ayrılarak önemli bir avantaj yakaladık.

ALİ MERMER:)Peki Samet hocam başlangıçtan bu güne takımın ve kendin için neler söyleyebilirsin?

SAMET ÇAMLI:Ali amca yola bir hedef koyarak başladık Allah’ın izniyle de emin adımlar ile devam ediyoruz .
Tabi bu yolda çok sıkıntılı süreçlerde geçirdik sakatlıklar , yorgunluklar , karı kışı saymakla bitmez … ama biliyoruz ki hedefe giderken zorlukları aşmak gerekti .
Kendi adımada sezona talihsiz bir sakatlık ile başladım çok iyi bir sezon başı geçirmeme rağmen tüm maçlarda oynayarak takımıma katkı sağlamaya çalıştım . Erhan hocam nerede görev verirse orada oynamaya çalıştım . Lig geneli sağbek, solbek, sağ sol açık ve forvet mevkilerinde oynadım .
Genel olarak gol ve asistlerimle takıma katkı sağlamaya çalıştım .
Daha önce ki şampiyonluklarıma Allah nasip ederse bir kez daha ulaşmak istiyorum .

ALİ MERMER:Bu haftayı bay geçiyorsunuz geriye beş maç kalıyor.Yeşilayspor şampiyon diyebilir miyiz?

SAMET ÇAMLI: Evet Ali amca bu haftayı bay geçiyoruz . Şampiyonluk için çok erken konuşmak için sonuçta rakiplerimize saygısızlık olur . Biz bir hedef koyduk adı şampiyonluk Allah nasip ederse de hedefimize ulaşmak istiyoruz

ALİ MERMER:Eto futbolun her köşesinde içindesin.
Futbolculuk,alt yapı antrenörlüğü bu gün hakemlik,öğretmensin bir taraftan.Genel olarak ilimiz alt yapısı için neler düşünürsün?Kulüplerimizin bakış açısı nedir futbolcu çıkarma şansımız nedir üst liglere?

SAMET ÇAMLI:Ali amca bizler bu işleri sevgiyle yapmaya çalışan insanlarız . O yüzden hep içinde tam ortasında olmaya çalışıyoruz . Hem mektepli hemde alaylı olarak bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. O yüzden geleceğimiz olan çoçuklarımız için elimden geldiği kadar yön vermeye çalışıyorum .
3 senedir Tavşanlı da Moymulspor da oynadım ve burada özel okulda öğretmenlik yapıyorum . Burada şunu gördüm ki insanlar futbolu çok seviyor ve değer veriyorlar .
Ülkemiz geneli olduğu gibi Kütahya genelinde de altyapıya maalesef gerekli destek ve önem verilmiyor .
Bu konu derin ve hassa bir konu o yüzden konuşulması üstünde durulması bir konu en büyük temennim bir an önce Altyapı sevdalı insanların çıkmasıdır . Çünkü her geçen sene ay gün bunun eksikliğini hem ülke hem de ilimiz olarak hissediyoruz .
Çok basit bir örnek vereyim ilimiz ilçemiz amatör takımlarında bile yerli oyuncumuz , alt yapıdan çıkmış oyuncularımız her geçen gün azalmaya başladı .

ALİ MERMER:Bunu da sorayım da istemezsen yanıtlama hocam.Ne olacak bu Belediye Kütahyaspor ile Tavşanlı Linyitsporun hali?

SAMET ÇAMLI:İki takımımız için tek bir temennim var iki takımımızdan birinin ya da ikisinin de bir an önce profesyonel liglere çıkması gerekiyor ki buraları hak etmiyoruz.

ALİ MERMER:Samet Çamlı hocam teşekkür sohbet için keyifli oldu benim için.Eklemek istediğin varsa dinlerim tabi.

SAMET ÇAMLI:Az çok beni tanıyorsun Ali amca.
Hayat felsefem iyi insan ol , samimi ol, sevdiğin işi yap, dürüst ol , çocuklarını ; vatanını , bayrağını, insanları seven , kendisiyle barışık , güleç ,mutlu saygılı ve sevdiği işi yapan bir insanım .
Bu röportaj içinde çok teşekkür ederim bir eksiğimiz kusurumuz varsa hoş görülmesi dileğiyle hayırlı akşamlar dilerim .

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.