Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AMATÖR FUTBOLUMUZ 1.AMATÖR FİKSTÜRÜ

Şimdi Kütahya askf Tavşanlı 1. amatör ligi için fikstür çekimini yaptı ve 1. amatör ligimizi A ve B grubu olarak ikiye ayırdı.Gruplardaki takımlar belli yazacağız,ama küçük bir hatırlatma ile.Kütahya ASKF henüz kendi sitesinde bu grupları açıklamadı.Aynı şekilde ilimizin hiç bir ilçesinde de yeni sezon için bilgi yok,buna süper amatör lig de dahil.Ya da bizim cahil tarafımıza denk geldi biz resmi sitede bu bilgileri göremedik.

Şimdi 1. amatör lig ekiplerimizden Beyköysporun sayfasından edindiğimiz grup bilgilerini aktaralım. A grubu takımları şöyle: Beyköyspor-Bağlıkspor-Çobanköyspor-Dağçeşmespor-Gürağaçspor-T.Gençlergücü ve Ömerbeyspor.

B grubu takımları:Ayvalıspor-Bozbelenlilerspor-Çardaklıspor-Çukurköyspor-Hanımçeşmespor ve Tunçbilek Belediyespor.

Mevzuya gelelim,görüldüğü gibi A grubu 7 ve B grubu 6 takımdan oluşuyor.Ancak A grubunda sıkıntı var o da şu.T.Gençlergücü lige katılmıyor bu net bir şekilde belli.Ömerbeysporda çok büyük bir olasılıkla katılmayacak.

Böyle olunca 5 takımdan oluşan bir grup ve 6 takımdan oluşan bir grup oluşmuş olacak.Yani A grubu 8 maçla B grubu 10 maçla sezonu kapatacak ve sonrasında play-of maçları oynanacak.Kısacası  en kabadayı üç ay içerisinde Tavşanlı 1. amatör ligi tamamlanmış olacak.

Biz bu durumu isabetli olarak görmüyoruz açıkcası.Kütahya ASKF durumu yeniden değerlendirmeli ve Tavşanlı amatör ligini tek grup olarak oynatmalıdır.Şu isimsiz ve ruhsuz karakova tesislerinde üç tane saha var.Bu tesisler yasak savar gibi ligler oluşturulsun diye mi yapıldı?11 takımdan oluşacak bir lig on ilk yarı on ikinci yarı maçı olmak üzere toplamda yirmi maç ile sonuçlandırılır.Yirmiyi dörde bölerseniz karşımıza beş ay gibi bir süre çıkar.Eğer amaç amatörce futbol oynamaksa,Tavşanlı amatör liginin organizasyonunu yapmaksa beş ay uzun bir süre değildir.

Evet biz Kütahya ASKF başkanı sayın Murat Cengiz ve diğer yöneticilerin bu konuyu yeniden değerlendireceklerini umuyoruz.1.Amatör lig ekiplerimizin de  ligin tek grup ve onbir takımdan oluşmasına sıcak bakmasını temenni ediyoruz.

Tavşanlı amatör futbolu için yazacağımız başka konularda var,iş çorbaya dönmesin diye burada noktalıyoruz.Bir başka yazıda dile getirmeye çalışacağız.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.