Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ALTIN GOL KAZANMAK GÜZEL

Hoca Nasreddin malum şimdi onu anlatmaya kalkmayacağız tabi.Bir gün tarlaların arasında,ıslık çala çala,türkü söyleye söyleye dolaşıyormuş.Hayır ola hoca ne arıyorsun burada diyenlere,eşeğimi kaybettim,onu arıyorum yanıtını vermiş.Eee peki pek de neşeli görünüyorsun deyince köylüleri,bir umudum şu tepenin arkasında kaldı.Orada da bulamazsam siz bendeki feryadı o zaman görürsünüz demiş Nasreddin hoca.

Mabedimizdeki Ziraat Türkiye kupası maçına baskılı başladık aslında.Ya da rakip bizim gücümüzü tartmak için buna izin verdi.İlk yarıda çok net pozisyonu erken zamanda biz İbrahim Zeytin’le kaçırdık.Isparta 32 sporun iki etkili pozisyonu da 41 de Emre Bozatlı ve 45 +1 de Mehmet Arı ile geldi.Golsüz berabere sonuçlandı ilk yarı.

İkinci yarıya daha kontrollu ve etkili başlayan taraf Isparta 32 spor oldu,açıkcası maç boyu da bizden daha etkili gibi göründüler.Ancak futbol şansı bizden yana idi.Son saniyelerde kazandığımız serbest atışta,tribünlerin Emre Çölgeçen tezahüratı geldi.Topun başındaki iki isim Akbaba ve Çölgeçen’di,deneyimli Kemal Akbaba iyi vurdu.Kalecinin güçlükle çevirdiği topu tamamlayan Cihan Çimen maçı da turu da aldı getirdi,Tavşanlı Linyitspora.

Haydi açıkca söyleyelim gene,biz maçın berabere bitme olasılığını daha yüksek görüyorduk maç öncesinde.Maçın son dakikalarına girdiğimizde,tribünlerde konuştuğumuz taraftarlara da,uzatmalarda kaybeetme ihtimalimiz daha yüksek dedik.Ama Allah baktı gözümüze,santrası yapılmayan golle,maçı da turu da aldık.

Kazanılmış ve de tur geçilmiş bir maçtan sonra yok şöyleydi yok böyleydi de demedik biz hiç bir zaman.Bu nedenle de,hem savunmada oynadığı futbol hem de attığı gol nedeniyle,Cihan Çimen’i ve Orhan Şenmemiş’i başa koyarak bütün futbolcularımızı tebrik ediyoruz.Oynayan oynamayan ya da on sekiz kişilik kadroya giremeyenlerde dahil elbette bu kutlamaya.Çünkü biz,maç öncesiyle maç sonrası ile bir ekibiz.

Tabiki teknik direktörümüz Erdoğan Sarıuşak ve teknik ekipte yer alan Murat Kışkan ve Oktay Tosun hocaları da kutluyoruz.Maç sonu görebildiklerimizi de tebrik ettik tekrarlayalım.Sayın başkan Akın Şirin ve bütün yöneticileri de kutluyoruz tur için.

Şimdi taraftarımız ve onların hepsinin T.Linyitspora ve futbolcularımıza vereceği destek elbette önemli.Bizim futbol mantalitemize göre taraftarsız bir takımın başarılı olma şansı epeyce azdır.Ama taraftarımızda hele de maç berabere giderken futbolcularımızı demoralize etmemeye dikkat etmelidir.Maçın 85 dakikası neredeyse geride kalmış,futbolcularımız da fizik olarak son noktalarına gelmiş.Belki de aman gol yemeyelim hiç olmazsa uzatmaya götürelim derdindeyken,onunla uğraşmanın takıma hiç bir katkısı yoktur,olamazda zaten.

Futbolcu kim Hakan Doğan,kariyerini incelerseniz,bu sezonun önemli isimlerinden olduğu gerçeği ortaya çıkar.Tabi Hakan Doğan’a da diyeceğimiz var.Deneyimli futbolcusun,neden tribünde taraftarla diyaloga giriyorsun.Kapat kulağını duyma,sen işini yapmaya devam et futbolunu oyna.

Bir başka konu da şu,rakip kim Isparta 32 spor.Biz hangi takımı hedef alıp kötü tezahüratta bulunuyoruz?Kütahyasporu,ne alakası var bu maçla mavilerin,anlamak güç.Elbette bu olumsuz yaklaşım rakip Kütahyasporunda kulağına gidiyor.Onları bilemiş oluyoruz gibime gelir,hem taraftarlarını hem futbolcularını.Aynı ilin iki takımı olduğumuzu,aynı ilin insanları olduğumuzu hepimiz hatırlamalıyız derim.Biz Tavşanlı’lılarda hatırlamalı,Kütahya’lılarda hatırlamalı.Aramızdaki anlamsız sürtüşmenin bir an önce sona erdirilmesinde,her iki taraf açısından yarar vardır.

Neyse biz maç öncesinde de keyifliydik maç sırasında da tribünlerde de.Maç öncesi Kütahya ASKF başkanı sayın Murat Cengiz ve futbol il temsilcisi Nuri Ercura ilede sohbet ettik.Teknik direktörümüz Erdaoğan Sarıuşak,genel kaptanımız Hüseyin Yeğen ve alt yapı sorumlumuz İbrahim Karakaya ile de.Arada eski teknik direktörümüz Ahmet Erdinç’in Isparta 32 spor teknik direktörü Tarık Söyleyici ile muhabbetine kulak misafiri olduk.Tarık hocam,bizim sevgili İmam Ahmet hocanın teknik direktörlüğünü yapmış,Somasporda oynarken.Dostluklar kolay unutulmuyor yani.

Tribünlerde de keyifliydik gerçekten.Zeki Taş’la Halil Aydın’la,Feti abiyle,Tuncay Kara ile.Mesela Zeki,kendisine gelen ekmek arası köfteyi ikiye bölüp yarısını bize ikram etti.Feti abinin bize söylediklerini abi bu konunun muhatabı ben değilim diye savuşturduk.Tuncay Kara maçtan bir önceki gün mü iki önceki gün mü ne,ilk onbiri yazıp vermişti.Gördün mü olmadı işte bilemedin dedim de,takıldım aslında.Yoksa Tuncay sadece iki isimde yanılmıştı.

Sonrasında eğitimci arkadaşlarımızdan beden eğitimi öğretmeni Mehmet Ali Atıcı ile hem maçı izledik hem futbolu konuştuk.Severim Atıcı hocayı,çok renkli sevecen kişiliklidir.Tek kusuru var sevgili hocamın kendisini futbolcu sanıyor.Neyse aman ha sadece şaka olsun diye yazdık.

Oğlumuz Mustafa’da tribünlerde dolanıyordu.Bir ara geldi baba,bak Ali Saruhan da maçta seni soruyor deyince yöneldik o tarafa.Ali Saruhan’ı herkes tanır diye düşünürüm.İlimizin yetiştirdiği değerli ses sanatçılarındandır.Aramızda hukuk da var,Mustafa’nın düğününde arkadaşlık hatırına sahnede almıştı.Hiç aklımdan çıkmaz doğrusu.

Her neyse bugün gene uzattık da uzattık,kazanılmış maçtan sonraki keyfimize verin.Maç sonu futbolcularımızın ve taraftarımızın birlikte yaşadığı coşkuyu bizde özlemişiz.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.