Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AKINCILARSPOR DİREKTEN DÖNDÜ

Spor kamuoyunu bir süreden beri meşgul eden,cezalı futbolcu oynatma konusunda sona sona gelindi.Süper amatör ligde,Hacıkebirsporun Akıncılarspora,2-1 kaybettiklerimaçın 3-,hükmen lehlerine tescili için,Futbol Fedarasyonu tahkim kuruluna yaptıkları başvuru reddedildi ve maçın  oynandığı sonuçla 2-1 Akıncılarspor lehine kalması kesinleşmiş oldu.Amatör spor kamu oyunu bilgilendirmek adına,olayı özetleyip son noktayı koyalım.

Süper amatör ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte,Akıncılarspor ilk üç maçına çıkmış ve içerde Hacıkebirspor ve Yeşilayspor maçlarını,deplasmanda Özel İdareKöy Hizmetleri maçını kazanmış ve iddiasını sürdürmüş durumdadır.

Ancak ortada gerçekten büyük bir sorun vardır.Akıncılarspor her üç maçta da cezalı futbolcu oynatmıştır.Bu futbolcu ligin ikinci yarısının başında,Bursa ilinden bir amatör takımdan transfer edilmiştir.Genç futbolcu Bursa’da oynadığı bir maçta kırmızı kart görmüş ve 5 maç ceza almıştır.Ancak Bursa’daki kulüp yöneticileri,gerekli itirazları yaptıklarını,5 maç cezanın düşeceğini futbolcuya ifade etmişlerdir.Bu genç futbolcu da gençliğinin ve deneyimsizliğinin verdiği vurdum duymazlıkla,ceza olayını çok önemsememiş ve yeni kulübünde maç oynamakta sakınca görmemiştir.

Öte yandan Akıncılarspor yöneticileri de yaptıkları transferin durumunu ciddi olarak araştırmamışlar ve futbolcunun ceza durumunu atlamışlardır.Aslında süper amatör ligde oynayan bir takımın yöneticilerine böyle bir hata yakışmamıştır.Hem süper amatör ligde oynayacaksın,hem ligde iddialı olacaksın ama transfer ettiğin futbolcu bilgilerine tam olarak vakıf olmayacaksın.Bizim anlayamadığımız,işte bu ciddiyetsizliktir.

Tabi futbol camiasında,olumlu ya da olumsuz hiç bir işin duyulmaması mümkün değildir.Önce Yeşilayspor sonra Hacıkebirspor ve son olarak da Özel İdare Köy Hizmetlerispor,cezalı futbolcu olayını duyup,Futbol Federasyonu Disiplin kuruluna,maç sonuçlarına itirazda bulunurlar.

Ancak Hacıkebirspor itiraz süresini geciktirmiş ve 7 günlük süreyi aşan tarihte gerekli itirazlarını yapmıştır.Ancak itirazları süresi içinde olmadığı için kabul edilmemiştir.Yeşilayspor ve Özel İdare Köy Hizmetlerisporun baş vuruları kabul edilmiştir.Böyle olunca her iki maç 3-0 hükmen lehlerine de tescil edilmiştir.Akıncılarspora da 6 puan ceza verilmiş olmaktadır.Bunun yanında takımın genel kaptanı ve teknik direktörüne 60 gün hak mahrumiyeti ve futbolcuya da 8 maç ceza verilmiştir.

Yazımızın başında dediğimiz gibi Hacıkebirspor işin peşini bırakmamış ve olayı,bir üst kurul olan tahkim kuruluna taşımıştır.Ancak tahkim kurulu,Hacıkebirsporun başvurusunu red etmiş ve olay sonuçlanmıştır.

Dikkatinizi çekmiştir,özellikle isim zikretmedik.Ancak Yeşilayspor haricinde diğer kulüplerden ve Kütahya ASKF den de bilgi edinmeye çalıştık.Açık yüreklilikle bilgi veren de oldu,konuşmaktan kaçınan da.

Bu olayın öncelikle Akıncılarspor yöneticilerine,sonrasında bütün amatör spor kulüp yöneticilerimize bir ders olması gerektiğini söyleyebiliriz.Ciddi iştir kulüp yöneticiliği ve gerçeklerin,bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.