Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

AİZANOİ FİLM FESTİVALİ DÜNYA MİRASINA BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Kütahya Valiliği himayelerinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından düzenlenen 2. Aizanoi Kısa Film Festivali başladı. İlk söyleşi Yönetmen Nazif Tunç tarafından Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) verildi.
Açılış söyleşisine Kütahya Valisi Ali Çelik, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, diğer protokol üyeleri, sinema dünyasından isimler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Rektör Kavuncu, festivalin dünya mirasına büyük katkı sunduğunu vurgulayarak, “Aizanoi bir dünya mirası. Medeniyetin mirası. Son yıllarda Valimiz sayesinde gün yüzüne çıkarılmasıyla büyük bir hız kazandı. Önümüzdeki yıllarda inanıyorum ki Dünya’da büyük ses getirecek. Böyle bir değeri sanatla buluşturdukları için ASİFSAD’a teşekkür ediyorum. Ne kadar büyük emekler sarf ettiğinizi görüyoruz ve hissediyoruz. Daha yeni bir festival olmasına rağmen başvuru sayısı muazzam. Üniversitemiz adına da büyük bir organizasyon. Uluslararası platformda da büyük ses getireceğine inanıyorum.” dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik ise yaptığı konuşmada, Aizanoi’nin tarihi hakkında kısa bilgilendirme yaparak, kültür ve sanatın tarihle birleşmesinim öneminden bahsetti. Vali Çelik, ASİFSAD’ın sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, bu festivalin onlarcasını olmasını diledi. Çelik ayrıca Kütahyalı Yönetmen Ahmet Uluçay’ı da anarak onun “Sinema gımıldayan resimlerdir.” sözünü hatırlattı. Vali Çelik ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere destek olanlara teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Yönetmen Nazif Tunç tarafından, “Nasıl Sinema Yaparız” söyleşisi verildi.
Program soru-cevap ve finale kalan filmlerin gösterimiyle sona erdi.
+6

Yorum Yap
Paylaş
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.