Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

AĞIZ KANSERİNİN ERKEN TEŞHİSİNE YÖNELİK UYGULAMA GELİŞTİRİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Diş Hekimliği Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Mohammad Nabi Basiry tarafından ağız kanserinde erken teşhise yönelik AKROD adıyla bir cep telefonu uygulaması geliştirildi. İlk etapta pilot bölge Kütahya’da kullanılabilecek olan AKROD uygulaması, Play Store ve Apple Store’den indirilebilecek.
“Erken tanı hayat kurtarır” sloganıyla yolan çıkan Dr. Öğr. Üyesi Nabi Basiry, KSBÜ Basın ve Halkla İlişkiler temsilcisine açıklamalarda bulundu.
“KÜTAHYA’DA AĞIZ KANSERİNE YÖNELİK FARKINDALIK ORANI DÜŞÜK”
KSBÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Kliniğinde görev yapan Dr. Basiry, daha önce yaptıkları araştırma sonucu Kütahya’da ağız kanseri farkındalık oranının düşük olduğunu ifade etti. Basiry, 3 senede yaklaşık 40’a yakın prekanseröz ve kanser vakasıyla karşılaştığını belirterek, bunun Kütahya nüfusuna göre fazla olduğu dile getirdi.
“AĞIZ KANSERİNİ ERKEN TEŞHİS ETMEK İÇİN AKROD UYGULAMASINI GELİŞTİRDİK”

Nüfusun tamamını kontrol etmenin imkansız olduğunu belirten Dr. Basiry, “Bu yüzden tüm vatandaşlara ulaşabilmek için AKROD uygulamasını geliştirdik. Özet olarak, AKROD uygulaması ağız kanserinin erken teşhisi için önemli olan 3 ana faktörü içermektedir; birincisi farkındalık oluşturmak, ikinci ise kolay ve masrafsız olan kişisel ağız muayenenin nasıl yapılacağını öğretmek, üçüncü ve en önemlisi ise yüksek risk taşıyan vatandaşlarımızı doğrudan çene cerrahisi uzmanına yönlendirmektir.” dedi.
UYGULAMA SONRAKİ AŞAMALARDA TÜM ÜLKE İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR
Dr. Öğr. Üyesi Mohammad Nabi Basiry son olarak AKROD uygulamasının ilk etapta Kütahya’da kullanılabileceğini sonraki aşamalarda ise tüm Türkiye için geçerli olacağını söyledi. Basiry, Play Store ve Apple Store’den indirilebilecek AKROD uygulamasının geliştirilmesi konusunda destek olan Dr. Öğr. Üyesi Hami Hakiki, Bilgi İşlem Daire Başkanı Servet Sağlam, Teknisyen Halil İbrahim Özdemir ile Arş.Gör. Tuğba Türel Yücel ve Arş.Gör. Aykut Şaylığ’a teşekkür etti.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.