Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

HEMŞEHRİLERİMİZ İYİDİR

Oğlumuz Nihat Mermer’in başından geçen bir olayda hemşehrilerimizin tutumunu paylaşmaya değer bulduk.Nihat Mermer kendi başından geçen olayı ALTERNATİF RADYO sosyal medya hesabından paylaşmış.Bizde virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.
04 Eylül 2021, Cumartesi günü, eşimin sınavı için Kütahya’ya; Dumlupınar Üniversitesi’ne doğru yola çıktık. Kızımın okul kıyatfetleri için BİL Okulları’na uğradık. Kıyafetleri aldık, yola devam ettik. Şahmelek civarında fark ettim ki el çantam yok. İçinde para bulundurmam ama telefonum, kredi kartlarım, basın kartım vs var. O an, okuldan çıkıp arabaya binerken oğlumun emniyet kemerini takmak için el çantamı aracın tavanına koyduğumu ve orada unuttuğumu hatırladım. Telefonu arıyoruz ve çalıyor. Demek ki yolda bir yerde düştü dedik. Geri dönüp aradık ama nafile. Telefon çalıyor lakin görünürde yok. Mecburen yola devam ettim. Hanımım, “Geri dönüp bir daha arayalım” dedi ancak bu sefer sınava yetişemeyeceğiz. Kendi hatamdan ötürü onun emeklerini de heba edemezdim. Bu arada; Kütahya’ya gidene dek arada sırada telefonu arıyoruz ve çalıyordu. Sınav yerine vardık. Hanımı uğurladık ve telefonu yine aradım. “Tavşanlı Jandarma Karakolu” diye açtılar.

Meğer fotoğrafta gördüğünüz Ayhan Kayalı (56) adlı hemşehrimiz, bizden hemen sonra motoksitleti ile yoldan geçerken, yolun ortasına düşen çantamı görmüş. Yere saçılan anahtarlarımı falan toplamış. Şirince bir adamdı. “Yahu arıyorsunuz, görüyorum ama ben akıllı telefon kullanmayı bilmiyorum. O sebeple bir türlü açamadım” dedi.
Ayhan ağabey, Kütahya’da oturuyormuş. Kırk yılda bir kere iş için Tavşanlı’ya gelmiş. Çantayı bulunca, emin ellere teslim etmek istemiş ve Çobanköy kavşağından geriye dönüp, jandarmaya ulaşmış. Sağ olsunlar; jandarma yetkilileri de beni tanıyanlara ulaşıp en azından hanımın telefonuna erişmeyi hedeflemişler ancak aksilik bu ya o anda hanımın telefonu çekmemiş.

Neyse… Konuştuk, anlaştık ve Ayhan ağabey, çantamı tâ kampüsün içine kadar getirdi. “O kadar yolu geri tepip bir de jandarmaya mı gittin?” dedim. “Bizim boğazımızdan haram lokma geçmez kardeşim. Çantayı da yerde görünce, kendimi sorumlu hissettim.” dedi.
Yemek ısmarlamak istedim kabul etmedi. Çay teklif ettim içmedi. “Ben, insanlık görevimi yaptım” dedi. Dedim ki “Birşeyler alıp satıyorsan bari onu söyle, reklamını yapayım.” “Oğlan, bir şeyler pazarlıyor. Düşünürüz” dedi ve gitti.
Hayır duamızı ettik ve uğurladık. Allah razı olsun. Allah, herkesi güzel insanlarla karşılaştırsın.
Haaa; bu arada… Yakın diye Kurtarıcı Kenan’ı aramıştım. Arabaları yüksek olduğu için belki yukarıdan görürler diye durumu anlatmıştım. Kendisi Emet’te imiş ama “Hemen Tavşanlı’daki arabalardan birini çıkartıyorum” dedi. İki-üç dakika sonra jandarma ile görüştükten sonra tekrar aradım ve bulundu diye haber verdim. “Araba çıkartma” dedim. Çoktan çıkartmış bile! “Borcumuz harcımız nedir?” diye sordum. “Ne borcu ağabey!” dedi. O da para pul istemedi. Kurtarıcı Kenan da ne zaman işimiz düşşe koşup gelir. Ondan önce de radyomuzun sunucularından Cemil Türkcan’ı aradım. “İşteyim ama izin alıp çıkayım ve arayayım” dedi. Tavşanlılı olmayı, Tavşanlı’da yaşamayı biraz da bu sebeple seviyorum. İlçenin dört bir yanında, Kenanlar, Ahmetler, Mehmetler gibi dostlarımız var. Hepsi sağ olsun var olsun!
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.