Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KÜTAHYA VALİLİĞİNDEN ÇİFTÇİYE DESTEK

Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında, yem bitkileri ekiminin artırılması ve Türkiye’nin baklagil ihtiyacına katkı sunulması amacıyla çiftçilere yulaf, yonca, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye tohumu ile sıvı ve sülfat gübre dağıtıldı.
“EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ ÜRETMEK”
Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “En önemli görevimiz üretmek. 92 köyümüzde muhtarlıklar aracılığıyla talepte bulunan 900 çiftçimize 100 ton yulaf tohumu, 20 köyümüzde 280 çiftçimize 11 ton yonca tohumu, 3 ton yağlık ayçiçeği, 15 ton kuru fasulye tohumu, 2 bin ton sülfat gübre ve 5 ton sıvı gübre dağıtımımız devam ediyor. İnşallah bugün dağıtımını yaptığımız tohumlar güzel bir katma değer oluşturur” dedi.
“KALİTELİ YEM ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

Çiftçilerin yem fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan etkilenmemesi için ciddi bir çaba içerisinde olunduğunu belirten Vali Ali Çelik, “En önemli üretim alanlarımızdan biri olan hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin daha sağlıklı ve kaliteli yem bitkileri üretimini artırmak için gerek Bakanlığımız gerekse İl Özel İdaremiz kaynaklarıyla destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

DAHA İYİSİ İÇİN ÇABA SARF EDELİM”
Dağıtılan tohumların uzun vadeli üretim modeliyle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Ali Çelik, “Çiftçilerimiz belli bir yaşın üzerinde gençlerimizin üretime yönlendirilmesi bizlerin en büyük gayesi olması lazım. Üretim alanında Kütahya’mızda bir çabanın gerekliliği var. Hangi alanda üretim yapacaksanız o alanda uzmanlaşmaya çalışın. Sizlerin maliyetini azaltacak girdi ya da üretim alanlarına yönelin. Daha iyisini yapmak için hep birlikte çaba sarf edelim” diye konuştu.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.