Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

KSBÜ DE İLK KİTAP YAYINLANDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Fizyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Küçük’ün editörlüğünü yaptığı “Fizyoloji Laboratuvar Deneyleri” isimli kitap, Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya takdim edildi. Bu çalışma, KSBÜ’nün ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.
Kitabın takdim edildiği programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Fizyoloji AD’den Dr. Öğr. Üyesi Ümmü Gülşen Bozok yer aldı.

Fizyoloji deneylerinin yeni sistemler kullanılarak; Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine rehberlik etmesi amacıyla oluşturulan kitap, çekirdek eğitim müfredatına da uygun olarak hazırlandı. KSBÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Temel Tıp Bilimleri Bölümü Fizyoloji AD öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırlanan bu yazılı çalışma, laboratuvar teknikleriyle alakalı Türkçe olarak basılan bir kaynak niteliği taşıyor.

Kitaba ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Küçük, “Fizyoloji, canlıların yaşamsal işlevlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Yunanca doğa anlamına gelen physis ve bilim anlamına gelen logos kelimelerinin birleşiminden oluşur. Fizyoloji uygulamaları, teorik derslerin daha anlaşılabilir olması açısından önemlidir. Bu kitap; Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine rehberlik etmesi amacıyla, çekirdek eğitim müfredatına uygun olarak hazırlanmıştır. KSBÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji AD öğretim üyeleri olarak hazırladığımız bu kitabın her aşamasında desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Algın’a teşekkür ederim.” dedi.
Başarılı kitap çalışmaları için Prof. Dr. Küçük’ü tebrik eden Kavuncu şunları söyledi: “KSBÜ’nün basılan ilk yayını olarak ayrı bir değere sahip olan bu eser için Prof. Dr. Ayşegül Küçük’e teşekkürlerimi sunarım. Üniversitemiz kütüphane kaynakları arasında görmekten büyük mutluluk ve gurur duydum
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.