Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

2022 – 2023 SEZONU SÜPER AMATÖR KÜME STATÜSÜ

  1. 2022 – 2023 ŞEHİT SANCAKTAR MEHMETÇİK  futbol Sezonunda Süper AmatörLigde   müsabakalar  14  takımlı  1 grupta   deplasmanlı  olarak Merkez  sahaları,  Tavşanlı –  Domaniç ,  Hisarcık   Çavdarhisar,  Simav,  Pazarlar, Şaphane ve Çitgöl     sahalarında  çift  devreli lig usulüne göre  oynatılacaktır. Müsabakalar sonunda  2022 – 2023  ŞEHİT SANCAKTAR MEHMETÇİK futbol sezonu   Bölgesel Amatör Lig Statüsünde yazıldığı üzere  BAL  ‘a  çıkacak veya baraj müsabakası oynayacak takımlar  belirlenecektir.

2.  Müsabakalar sonunda  son    2 ( iki  )   sırayı alan takımlar 1. Amatör kümeye tenzil edileceklerdir.
3. Müsabakalar  01-Ekim     2022 tarihlerinde ekte çıkartılan fikstüre göre başlatılacaktır.

4. 2022-2023 ŞEHİT SANCAKTAR MEHMETÇİK futbol  sezonu için 1992 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 2000 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör, 1. Amatör, 2. Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de takımlarımız 1992 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlar 21 kişilik müsabaka isim listesine 1992 ve daha büyük doğumlu en
fazla 5 (beş) futbolcu ve 2000 ve daha küçük doğumlu en az 5 (beş) futbolcu yazabilirler. 2008 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar.

 BAL, Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Liglerde 21 kişilik müsabaka isim listesine yaşıbüyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 5’den az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması
halinde müsabaka isim listesine 20 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 19 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 17 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi yazılacaktır 

  6. Bütün kategorilerde (Büyükler, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11) yapılacak olan oyuncu değişiklikleri, oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 (üç) defa yapılabilir oyuncu değişiklik sayısı 5 dir.

 

7.Kulüpler en az 1 ( bir  ) alt yapı kategorisinde katılmak zorundadırlar.

8. Takımlar Tüzüklerindeki Forma  renkleriyle  müsabakalara çıkacaktır. Buna uymayan takımlar F.M.T. gereğince  İl Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilecektir.

9.Müsabakalar süresince her türlü istek ve dilekler dilekçe ile Tertip Komitesi Başkanlığına yapılacaktır.İtirazlar süresi içerisinde itiraz bedelinin yatırıldığını gösteren Banka dekontu ile birlikte  yapılacaktır.
.10.Takımlarımız  müsabakalarla ilgili istek ve  dilekçelerini en geç Perşembe günü  mesai bitimine kadar tertip kuruluna bildireceklerdir

11. Müsabakalarda   1 den  99 ‘  a kadar  formayla oynatabileceklerdir.Kulüpler formalarının ön yüzüne forma reklamı alabilirler.
12..Cumartesi  ve Pazar günleri oynanamayan müsabakalar Çarşamba ve Perşembe günleri oynatılacaktır.

    15. 2022-2023 sezonunda BAL’a katılım hakkını elde etmekle birlikte bu hakkı kullanmayarak yerel lige katılan kulüpler, 2022-2023 sezonunda BAL’a çıkma hakkını tekrar elde ettiği takdirde 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de yer alamaz. 2022-2023 sezonu en üst büyükler ligi puantaj sıralamasına göre onun yerine bir takım Bölgesel Amatör Lig’e alınır.

13. Müsabakalar F.M.T.Hükümlerine göre oynatılacak olup galibiyete 3, Beraberliğe 1,Mağlubiyete 0 puan verilir. İş bu statü tasdik edildikten sonra yürürlüğe girer ve kulüplere tebliğ edilir. F.M.T. 49/i maddesine göre Federasyon komite kararlarını iptal eder veya değiştirebilir.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.