Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

1.AMATÖR LİGDE DÖRT MAÇIN HİKAYESİ

Bilindiği gibi 1.amatör lig maçlarına hafta içinde devam edildi.Sebebi malum,karakovada bir tek sahaya kaldık.Biz hem Salı hem de Çarşamba günü oynanan iki maçı izledik.Aslında peşin peşin de söyleyelim,keyif almak hoş zaman geçirmek için gittiğimiz,maçların her iki gününde de futbol adına hoş olmayan görüntüler oluştu.Biz de hemen en başta,futbolcular olmak üzere,futbolun içerisinde bir şekilde olan herkesi,centilmen olmaya,futbolun barış ve kardeşlik olduğunu unutmamaya çağırıyoruz.Ve asıl unutulmaması gereken,bizler hepimiz,maçlardan sonra,hep bir yerlerde bir şekilde yüz yüze bakıyoruz.Birbirimizin yüzüne bakarken,yüzümüzü kızartacak hareketlerden kaçınalım.

1 ekim birligen

ÇARDAKLISPOR   HANIMÇEŞMESPOR

Aslında,ilk bakışta Hanımçeşmesporun favori olarak görüldüğü maç dengeli başladı.Maç şöyle geçti böyle geçti demeden önce,bizce esas değinmemiz gereken konu,Hanımçeşmesporlu futbolcuların,akıl dışı işleridir.Düşünün Hanımçeşmespor 1-0 galip oynuyor,lüzumsuz bir pozisyonda futbolcu kırmızı kart görüyor.Kartı gören Ahmet Dağıstan.Bir kişi eksik kalmasına rağmen,Hanımçeşme dirençli oynuyor ve devre 1-0 galibiyetleri ile bitiyor.

İkinci yarının başlarında Çardaklıspor Niyazi ile beraberlik golünü buluyor.Sonrasında Çardaklısporlu Yüşa kale çizgisinden topu elle çıkarıyor.Takımı aleyhine penaltı ve kırmızı kartla Yüşa oyun dışında.İlginç olan penaltı kararı sonrası,atış kullanılmadan Hanımçeşmesporlu futbolcular birbirine giriyor ve arada elbette hakemle de münakaşalar.Sonuç iki futbolcu,Yıldıray Ergül ve Mehmet Kalender kırmızı kartla dışarıya.Arada teknik sorumlu Mehmet Kale’de nasibini alıyor o da saha dışına.Akıl alacak iş mi şimdi bu,rakipten de bir futbolcu eksilmiş.Sen penaltı kazanıp öne geçme şansını yakalamışsın.Neyse penaltıyı kullanan Hüseyin Birligen takımını öne geçiriyor 2-1.

10 kişiye karşı 8 kişi oynayan Hanımçeşmespor iyi direniyor.Özellikle ileri uçta,Hüseyin Birligen ve Mustafa Sağlık hem iyi anlaşıyorlar,hem rakipten topu saklıyorlar.Mustafa Sağlık işin kompedanı olmuş,sürekli faul alıp rakibe kart çıkarttırma gayretinde.Başarılı da oluyor,Gökhan Kaynak Mustafa Sağlık’a yaptığı faul ile ikinci sarıdan kırmızıyı görüyor.Çardaklıspor dokuz Hanımç.eşmespor sekiz kişi oynarken,İbrahim Ertan’ın gol pasını Niyazi Acar değerlendiriyor ve maç sonucu 2-2

1 ekim beyköy

BEYKÖYSPOR  AYVALISPOR

Salı günün ikinci maçı gene aynı gruptan,Beyköyspor ile Ayvalıspor arasında.Bizce zevkli ve güzel maçtı,özellikle ilk yarısı,dengeli ve karşılıklı ataklarla geçti.Golü bulan taraf Beyköyspor oldu,23. dakikada Yunus Bülbül ile 1-0 öne geçtiler ve ilk yarıyı bu skorla önde bitirdiler.

İkinci yarı başlangıcında,oyun gene dengeli gidiyordu.65 den sonra Beyköyspor oyun üstünlüğünü ele geçirmeye ve Ayvalıspor oyundan düşmeye başladı.73 de Ünal Veral’ın uzaktan mükemmel golüyle durumu 2-0 yaptılar.Üç dakika sonrasında İsmail’in pasını Oğuzhan Yavuz gole çevirdi bu gol maçın sonucu oldu.Sonrasında Ayvalıspordan K.Emirkan Yiğit kırmızı kartla takımını bir kişi eksik bıraktı.Beyköyspor oyunun son bölümlerinde eline geçirdiği fırsatları gole çeviremedi.

Tribünler genelde centilmendi küfür ve hakaret açısından.Ancak Beyköyspor taraftarının attığı patlayıcı maddenin haddi hesabı yoktu.Bir araya saymaya kalktım,beceremedimBu maytapların patlamasından benim rahatsız olduğum kadar,başka sporseverlerde rahatsız oldu,yapmayın bence şu patlayıcı işinden vaz geçin.Sahada futbolun centilmence olduğunu düşünüyoruz.Her iki taraf teknik heyetini futbolcularını kutluyoruz.

DERBENTSPOR  ÖMERBEYSPOR

Çarşamba gününün ilk maçı gene B grubundan,Derbentsporla Ömerbeyspor arasındaydı.Derbentspor yeni transferler yapmış,değişik bir kadroyla yer almıştı.Ömerbeysporda kadro sıkıntısı esame listesine yansımış ve sahada 13 kişi yer almışlardı.Derbentspor erken dakikalarda golü Semih Bildik’le buldu.Gol Ömerbeysporu bozmadı aslında,oyunun kontrolu kendilerindeydi.Ama sıkça geliştirdikleri ataklarda bir türlü aradıkları golü bulamadılar.Devre 1-0 bitti.

3 ekim serkan türker

İkinci yarı da da maç Ömerbeysporun kontrolundaydı demek yanlış olmaz.Serkan ve Yunus’la ellerine geçirdikleri bir çok fırsatı değerlendiremediler.Derbentspor ligdeki ilk galibiyetini üçüncü maçında bulmuş oldu.

Maç sonu ise futbola yakışık olmayan bir sürü olaya sahne oldu.Saha içerisinde küfürleşme mevzusundan çıkan kavgalar,soyunma odalarının bölümünde de sürdü.Bütün kabahat Ömerbeysporlu futbolcu da,aklı başından gitmiş gibiydi.Olmadı yakışık almadı hiç,ismini yazmamamızın nedeni maça hangi şartlarda geldiğini bildiğimiz içindir.Futbol dışındaki yaşamını kötü etkilemesin zarar görmesin diyedir.Zaten telefonla arayıp,düşüncelerimizi yüzüne de söyledik.Çok da bir şey söylemedi,bırakıyorum abi tamam bitti bu iş dedi.Bence de en iyisi,bırak kardeşim,futbol oynama gali sen.

TEPECİKSPOR  ÇUKURKÖYSPOR

Çarşamba gününün ikinci maçı,A grubundan Tepeciksporla Çukurköyspor arsında oynandı.Açıkcası,güzel maç olacağını düşündüğümüz ve sonucunu merak ettiğimiz maçtı.Ve evet güzel maç oldu ama bence tek taraflı güzel maç oldu.Tepecikspor,oyunun her iki devresinde oyuna ağırlığını koyan taraf oldu.İlk yarıyı Ahmet Özbal’ın uzaktan mükemmel golü ile 1-0 önde bitirdiler.

3 ekim tepecik üç numara

İkinci yarı Tepeciksporda Hakan Demir oyuna girdi.Zaten Yücel Tosun hoca ne düşündü de kendisini ilk onbire almadı doğrusu anlayamadık.İşte bu Hakan Demir,ikinci yarının ilk onbeş dakikasında skoru 3-0 a taşıdı.Attığı ikinci golde Talha’nın katkısınıda gözden kaçırmamak gerekir.67. dakikada maçın skoru belirlendi,Eren asist Resul gol maç 4-0.

3 ekim doğu ve demir

Taraftarlar zaman zaman hakeme salladılar.Hatta bir ara arka sıramdaki İsmail Aşar hocaya seslendim,bu ne ya hocam böyle diye.Çukurköylü malum kendisi ve Recep Korkmaz’la yan yana oturuyorlar.Kardeşim ben de biliyorum,bu aralar hakemler sıkıntılı da,biz genede onlara karet etmeyelim derim.Nasıl ki bir futbolcu gol kaçırıyor.Hakemler de bazan faulü bazan ofsaytı kaçırıyor.Mayhoşluklarına verip geçelim.

3 ekim çukurköy ısınma

Maç öncesinde,Çukurköyspordan İsmail Doğu ile Tepecikspordan Hakan Demir yan yana oturmuş sohbet ediyorlar.Futbolun güzelliği dediğimiz olay,iki rakip yan yana.Nasıl olacak maç dedim,yanıt ikisinden de geldi,yedekteyiz abi.Vay be dedim efsaneler yedek ha,gülüştük hep birlikte.Maç sonu da İsmail Batur’u arayıp tebrik ettik.Severim kendisini,bazan agresifliği tutarda bu maç çıtı çıkmadı.Kalesinde de güven veriyor açıkcası.

3 ekim aşar korkmaz

Bu maçın esame listesini alamadık şu nedenle.İlk maçın kavgası gürültüsü içinde listeyi alacağımız arkadaşın başı kalabalıktı.Bir ara maçın hakemlerinden birine isteğimizi söyledik.Olmaz abi ya dedi,sen ne diyorsun,futbol federasyonundan izin belgen olması lazım.Ya öyle mi dedim,bende öyle bir belge yok verme o zaman.Çocuk tıfıl tabi,futbol federasyonunun sitesinde bütün profosyenel ve BAL takımlarının da hakemlerinin de listesinin açıklandığını bilmediğimizi sanmış.Ha dedim sen filanca hakemle konuştun kesin ondandır.Ya da sahada bir görevli ikinci maça gelen,duymuştur benim orada olduğumu çivilemiştir ufaklığı diye düşündüm.

Madem ucundan kıyısından yazdık devam edelim.Hakemlere ve onların gözlemcilerine şunu söyleyelim.Kardeşim biz futbolculara olan saygımızdan sevgimizden esame listesine ulaşabilmek istiyoruz.Yoksa bizde biliriz,maçı izleyip,x takımın 49 numaralı futbolcusu, Y takımın 78 nolu futbolcusu demeyi.Ama sizlerin isimleri çok umurumuzda değil,hakem der,hakem gözlemcisi der geçeriz.Çok fazla gurur kibir yapmanızın anlamı yok.Altı üstü,Türkiye Cumhuriyetinin,Kütahya ilinin,Tavşanlı ilçesinin 1. amatör maçındasınız.Çok da yukarılara çıkamayacaksınız,bende biliyorum,kendinizde biliyorsunuz.

3 ekim yücel

Tepecikspor teknik sorumlusu Yücel Tosun ve futbolcularını ve Çukurköyspor teknik sorumlusu Ahmet Çelik ve futbolcularını kutluyoruz.

 

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.