Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

Tavşanlı İçme Suyu Hattı Yenileniyor

KAYNAĞINDAN İÇME SUYU PROJESİNDEN SONRA BİR DEV PROJEDE İSALE HATTI İÇİN HAZIRLANDI. 22 KM’LİK EK HAT DSİ TARAFINDAN YENİLENECEK. YENİ SU DEPOLARI VE ELEKTRİK HATTININ DEVREDEN ÇIKMASIYLA TAVŞANLI BELEDİYESİDE YAKLAŞIK 2 MİLYON TL TASARRUF YAPACAK.

Esatlar bölgesinden getirilen kaynağından içme suyunun Tavşanlı’ya ulaştırılmasında kullanılan 22 km’lik isale hattı DSİ tarafından yenilenecek. 23 km’lik hatta ilave yapılacak çalışmaların ayrıntıları netleşmeye başladı.

Görevine yeni atanan DSİ Bölge Müdürlüğü İçme Suları Şube Müdürü Fazıl Bayır, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i makamında ziyaret ederek projenin detayları hususunda bilgi alış verişinde bulundu. DSİ 2019 yılı tamamlanmadan yenilenecek hat için ihaleye çıkıp, yüklenici firmaya yer teslimi yapmak istiyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Güler “İlçemize 50 yıl boyunca yetecek kapasitede kaynağından içme suyunu ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz.

Tavşanlımız için bir hayal daha gerçek oluyor. Ankara’da Sn. Bakanımız Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Mevlüd Aydın ile yoğun temaslarımız sonucu 22 km’lik ana hattın yenilemesi için onay verildi. Bilindiği üzere içme suyu projesinde Esatlar’a 23 km ishale hattı çekilmiş ve bizim tesislerimize ulaştırılmıştı. Bu çalışma Arıtma Tesisimiz ile Tavşanlı arasındaki 22 km’lik hattı kapsıyor. Çalışma bittiğinde tüm içme suyu hattımız yenilenmiş olacak. Şimdi Mart ayında yaptığımız bu görüşmelerin ardından bakanlığımız harekete geçiyor.

DSİ İçme Suları Şube Müdürümüz Fazıl Bayır beyle proje hazırlıklarının son durumunu değerlendirdik. Belediye olarak ileriki süreçte hiç bir sıkıntı yaşanmaması için bazı taleplerimiz oldu. Bunlarda kabul edildi. DSİ 2019 yılı bitmeden ihalesini yapacak ve çalışmalar başlayacak. 32 Milyon TL’lik yatırımın devlet tarafından yapılması, yeni depo alanları ve elektrikli dağıtımından yapılacak tasarrufla belediyemiz kasasında da yıllık 1 Milyon 840 bin TL tasarruf sağlanacak. İhalesi hazırlanan bu proje için Tavşanlı halkı adına Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum” dedi

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.