Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

TAVŞANLI HÖYÜK’TE KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR KURUMLAR ARASINDA “İŞ BİRLİĞİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tavşanlı’nın 8 bin yıllık geçmişine ışık tutacak Tavşanlı Höyük’te kazı çalışmaları bu hafta içerisinde başlıyor. Kültür Bakanlığı ve Tavşanlı Belediyesi’nin desteklediği kazıyı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’ın başkanlığındaki ekip yapacak.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya İl Kültür Müdürü Zekeriya Ünal ve Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erkan Fidan arasında protokol imzalandı.

Başkan Mustafa Güler’in makamında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülecek kazılarda ortaya çıkartılacak tarihi eserler İtfaiye amirliği önünde inşaatı devam eden yeni Müze’de sergilenecek.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaklaşık iki yıldır hazırlıkları devam eden bu projeye büyük önem verdiklerini kaydederek Doç. Dr. Erkan Fidan ve ekibine başarılar diledi. Başkan Güler “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un desteklediği Tavşanlı Höyük’te yürütülecek kazı çalışmaları hepimizi heyecanlandırmaktadır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin yapacağı kazı çalışmalarına katılacak ekibimiz İstasyon Mahallemizde Aşevi yanında bulunan binaya yerleşti. Biz kazı ekibimizin her türlü ihtiyacında yanlarında olacağız. Bugün belediyemizde ilgili kurumlarla protokol imzaladık. Müze inşaatımızda hızla ilerliyor. İnşallah Tavşanlı Höyük’ten çıkartılacak tarihi eserlerimizi burada sergileyeceğiz. Kütahya Valimiz Ali Çelik’te bu projeden heyecan duyduğunu her zaman destek olacaklarını bildirdi. Ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Zekeriya Ünal’a teşekkür ediyorum. Şimdi hedefimiz ulusal ve uluslararası alanda tanıtım yapmak. TV kanallarını, yazılı ve görsel medyamızı buraya davet edeceğiz. Kazı ekibine başarılar diliyorum” İfadelerini kullandı.
rotokol İmza Törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akar, Kültür ve Turizm Bakanlık Temsilcisi Döndü Urhan, Tavşanlı Höyük Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Levent Keskin, Atalay Karatak ve Sezer Seçer Fidan’da katıldı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.