Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

TAVŞANLI BELEDİYESİNDEN AŞURE İKRAMI

Tavşanlı Belediyesi tarafından Aşure Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda program gerçekleştirildi.
Aşevi’nde kaynatılan kazanlarda hazırlanan aşureler Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin birçok noktasında vatandaşlara ikram edildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki program Belediye Başkanı Mustafa Güler’in konuşmasıyla başladı.
– BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
– “BİRLİK VE BERABERLİĞİ TESİS ETMEYİ, TOPLUMSAL KAYNAŞMAYA VESİLE OLMAYI AMAÇLIYORUZ

Başkan Güler Tavşanlı’da bu yıl Aşure Günü dolayısıyla 20 bin kişilik aşure hazırladıklarını dile getirerek, “Aşure geleneğinin amacı aslında birlik ve beraberliği tesis etmek, toplumsal kaynaşmaya vesile olmaktır. Biz de bu manada bu programımızı gelenekselleştirdik ve her yıl Aşure hazırlayıp vatandaşlarımızla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Her fırsatta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Son olarak Kastamonu’da yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Valimiz Ali Çelik Bey orada çalışmalara refakat ediyor. Biz de Tavşanlı Belediyesi olarak personel ve iş makinesi gönderdik. İnşallah bu dar günler geride kalacak. Hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Afganistan’daki olaylara da değinen Başkan Güler, “Afganistan’da yaşanan keşmekeşliği görüyoruz. Estonya Devlet Başkanı sadece 5-10 kadar mülteciyi barındırabilecekleri yönünde çok ayıp bir cümle kullanıyor. Almanya uçağının Kabil havaalanından kalkarken sadece 7 personeli ile onlarca bira ve viski şişeleriyle kalktığını biliyoruz. Amerikan uçağının insanları mal taşır gibi nasıl uçurduğunu gördük. Ama diğer taraftan bizim uçağımızın Kabil Havaalanı’nda nasıl insani değerlerle kalktığını tüm dünyaya gösterdik. Ben böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Güler konuşmasının sonunda katılımcılara ve aşureyi hazırlayan personeline teşekkür etti.
Aşure programı Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan tarafından yapılan dua ile sona erdi.
Programa Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Güler kazanların başına geçerek bir süre vatandaşlara aşure dağıttı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.