Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

GARP LİNYİTLERİ İŞLETMESİNDEN HÜMİK ASİT ATAĞI

Türkiye Kömür İşletmeleri bünyesindeki, kısa adı GLİ olan ve Kütahyanın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesi de bulunan Garp Linyitleri İşletmesi, organik tarımda önemli yer tutan hümik asit üretmeye başladı.
TKİ genel müdürlüğünden, ilçedeki protokol temsilcilerinden ve GLİ yöneticileriyle çalışanlarından oluşan erkan, işletmedeki yeni tesisin açılışı için bir araya geldi.
Humik asit hakkında bilgiler verilen panelin ardından, kurban kesimi ve dualar eşliğinde açılış yapıldı, tesisler hakkında bilgi verildi.
Temsili ağaç dikiminin ardından asit ile fidelere şu verildi. Ziyaretçilere dağıtılan fide ve asit örneğinden sonra toplu yemeğe geçilerek organizasyon son buldu.
Edinilen bilgiye göre, işletmeye bağlı sahalarda üretim için gereken 300 bin ton leonardit rezervi olduğu öğrenildi. İşletmenin, ürettiği hümik asiti, Gübretaş vasıtasıyla Turkiye’deki çiftçilere pazarlığı bilgisine ulaşıldı.
Humik asit nedir?

Humusun aktif ana maddesi humik asit adını alıyor. Çeşitli ayrışma aşamalarından geçerek oluşan, içinde organik, bitkisel ve hayvansal içerikler yer alan madde, toprağın ideal pH düzeyine erişmesi, veriminin ve kalitesinin artması için kullanılıyor. Toprağa herhangi bir zararı bulunmayan humik asit, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.
Humik asit nasıl kullanılır?
Humik asit, farklı ekin türlerinde farklı yollardan kullanılıyor. En yaygın uygulama yöntemlerinin serpme veya sulama olduğu biliniyor. Toprağa serpilerek, karıştırılarak tabandan verilen organik maddeler, ekinin beslenmesine yardımcı oluyor. Humik asidin yapraktan emilemeyeceğinin altı çizilirken fulvik asidin yapraktan alınacağı ifade ediliyor. Diğer gübreler ve ilaçlarla beraber uygulanan humik asit, ekinlerin tüm gelişim aşamalarına katkı sunuyor.
Kaynak  ve resimler: NİHAT MERMER
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.