Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

Fevzipaşa Ortaokulu Kültürel Mirasımızı Portekize Tanıttı

Fevzipaşa Ortaokulu eTwinning Kulübü “Heritage In My Town-Şehrimdeki Miras” eTwinning projesi ile kültürel mirasımızı Portekizli akranlarına tanıttılar.

“Heritage In My Town-Şehrimdeki Miras” eTwinning projesi Türkiye’den “Fevzipaşa Ortaokulu” ve Portekiz’den “Agrupamento de Escolas de Amarante” okulları arasında yürütülmüştür. Fevzipaşa Ortaokulunun kurucu ortağı olduğu projede öğrencileri şehirlerinin kültürel mirasından haberdar etmek ve aynı zamanda kültürler arası diyaloğu teşvik etmek amaçlandı.

38 ülkeden 578 bin öğretmenin ve 190 bin okulun üye olduğu dev bir platform olan eTwinning üzerinden yürütülen proje Kasım ayından Haziran ayına kadar devam etti.

Proje yürütücüsü ve Fevzipaşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Remzi YILMAZ: “Projemizde Avrupa mirası ve ülkelerin gelenek ve değerleri hakkında bilinç geliştirmek amaçlanmıştır. Projede sözlü ve yazılı İngilizce becerilerini geliştirmek, diğer Avrupa ülkelerinin kültürel yönlerini keşfetmek, farklı yazılım ve platformlar kullanarak bilişim iletişim teknolojileri becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır. Öğrencilerin yaratıcılığını ve proje değerlendirmesi yoluyla eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi de amaçlayan proje, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi boyunca devam etmiş ve Haziran ayında sonlanmıştır. Öğrencilerimiz ilçemiz Tavşanlı’da tarihi ve kültürel mekânları gezi yoluyla inceleyerek ve fotoğraflayarak kültürel miraslarımız hakkında bilgiler toplamış, bu bilgileri çeşitli video yapma araçlarını kullanarak Portekizli akranlarıyla paylaşmışlardır. Proje ortağı ülkeler çalışmalarında inceledikleri kültürel mirasın, baskın sanatsal tarzı hakkında çevrim içi bulmaca geliştirmişler ve bu süreçte çini boyama etkinliği de yapmışlardır. Öğrencilerimiz çevrim içi iletişim araçlarıyla Portekizli akranlarıyla görüntülü tanışma ve sohbet etme fırsatı da bulmuşlardır. Yapılan çalışmalar öğrencilerimizde çeşitliliğin bir fırsat olarak ve herkes için bir öğrenme kaynağı olarak tanınması ve takdir edilmesini sağlamıştır. “Heritage In My Town” projemiz öğrencilerimizde Avrupa vatandaşlığı idealine ait olma duygusunu geliştirmiş ve sosyal etkileşimi sağlama noktasında etkili olmuştur.” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Okul Müdürü Himmet Arslan : “Şehrimdeki Miras eTwinning Projemiz ile Kültürel Miras eğitimi konusunda öğrencilerde olduğu kadar öğretmenler arasında da bir bilinç oluşmuştur. Bu bilinç ile 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Erasmus KA101 okul eğitim personeli hareketliliği faaliyetleri kapsamında “Kültürel Miras Eğitimi İçin Web 2.0 Araçları İle Masal Anlatıcılığı” isimli 12 ay sürecek olan bir proje yazılmış ve başvuru yapılmıştır. Kurumun kalite geliştirme ve uluslararasılaşma ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamaya katkı sağlayacak olan bir kurs almak için hazırladığımız Erasmus projemizin onaylanarak geçmesi halinde okul personelimiz İtalya’daki bir kurs merkezinde eğitim alacak ve kültürel miras eğitiminde önde gelen okulları gezme ve gözlem yapma fırsatı bulacaklardır.” dedi.

 

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.