Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

ANAYI BABAYI ZİYARET YASAK…PAZARA ÇIKMAK SERBEST

İLÇE HIFZISSIHHA KURULU’NDAN YENİ KARARLAR
➡ EV ZİYARETLERİ (AÇIK ORTAMLAR DAHİL) YASAKLANDI
➡ CUMARTESİ PAZARI; 22.10.2020 TARİHİNE KADAR CUMA PAZARININ KURULDUĞU ALANDA AÇILMAYA DEVAM EDECEK
Tüm dünyayı tehdit eden ve insan hayatı için risk teşkil eden koronavirüs salgını ile mücadele etmek ve gündemdeki konuları görüşmek üzere Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında tedbirlere ilişkin alınan kararlar şu şekilde:
VATANDAŞLAR KENDİ EVLERİ DIŞINDA HİÇBİR EVE ZİYARET GERÇEKLEŞTİREMEYECEK
1- Anne baba dahil aile büyüklerinin ziyareti, taziye ve hasta ziyaretleri, toplu oturma ve ikram etkinlikleri olmasının; salgının yayılmasında ve bulaşmasında ciddi riskler teşkil ettiği tespit edilmiştir. Bu bağlamda ilçemiz yerleşim sınırları içerisindeki vatandaşların kalıcı ikametleri dışında çok kısa süreliğine bile olsa doğal afetler dışında; başka haneleri ziyaret etmelerinin ve kapalı veya açık ortamlarda (Site alanında, evlerde, apartman girişi veya bahçelerde, kapı önlerinde v.b.) bir araya gelmeleri mazeretlerine bakılmaksızın yasaklanmıştır.
CUMARTESİ PAZARI 22 EKİM TARİHİNE KADAR CUMA PAZARININ OLDUĞU ALANA KURULACAK
2- İlçemizde Cumartesi günleri kurulan semt pazarının bulaş açısından risk oluşturduğundan 16.09.2020 tarihinden itibaren 15.10.2020 tarihine kadar Cuma pazarının bulunduğu alanda kurulması kararı alınmıştı. Bu uygulama 22.10.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.
Toplantıda ayrıca; alınan kararlara uymayan vatandaşlara / işyerlerine idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılması ve suç teşkil eden davranışlara gerekli adli işlemlerin başlatılmasına kararı verildi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.