Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

AİFAĞA CAMİİ YIKILMAK MI İSTENİYOR

1965 yılında yapımına başlanan 1968 yılında yapımı tamamlanan Türkiyenin sayılı Mimarlarından Eskişehir Reşadiye Camii Mimarı Cevat Ülger in bizzat ilgilendiği Türkiyenin işinde en iyi taş ustalarının emek ve alın teri döküp yaptıkları Tavşanlı Arifağa Cami birileri tarafından sözde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle / yıkılmaya / yıktırılmaya çalışılmakta olduğuna şahit olmak çok üzüntü verici. Eğer herkesin önünde durup bahçesindeki 60 yaşındaki çınarları altında sakin ve dingin bir ortamında dinlendiği, sohbet ettiği bu eser iddia ettikleri gibi “dayanıksız” ise Mimar Cevat Ülgerin Türkiye nin sayısız yerlerinde inşa ettiği tüm eserler yıkılmalı ama her nedense tamamına yakını tescilli ve koruma altında. Arifağa Camiinin depreme dayanıklı olup olmadığına “Eski Teknikle inşa edilmiş Yığma Taş ile yapılan yapılar” konusunda uzman kişiler karar verebilir.

Ancak görünen o ki Cumhuriyet döneminin ilk dönemi sivil mimari ve taş işleme sanatının en güzide örneklerini içeren Caminin depreme dayanıklılığından ziyade şehir merkezinde kıymetli bir arsaya sahip olması birilerini daha iştahlı hale getiriyor gibi bir izlenim edindim. Bu yüzden çok üzgünüm. İş işten geçmeden “Nostalji Tavşanlı” sayfalarında yerini almaya aday bu güzide mekanı son kez ziyaret etmek , fotoğraf çektirmek isteyenler acele etmelerini tavsiye ediyorum. Yapılar birer tarihtir , hafızadır. Tarihini , Hafızasını silenler bir gün bu hafızaya ihtiyaç duyarlar. Her şeyin hayırlısını dilerim.
BEKİR GEDİK’İN Sosyal medya paylaşımından alınmıştır.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.