Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI

Öncelikle Giresun’da yaşanan afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yaşanan bu büyük afette can ve mal kaybına uğrayan Giresun e Karadeniz bölge halkımıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Sermayenin, HES’lerin, JES’lerin, maden şirketlerinin talanına terk edilen doğamızın ve ranta teslim edilen şehirlerimizin bedelini halkımız canıyla ve malıyla ödemektedir. Yaşam kaynağımız akarsularımız, ormanlarımız, dağlarımız, ovalarımız insanlarımızın çığlıkları duymazdan gelinerek yağmalanmaktadır. Bilim insanlarımızın ve yaşam savunucularımızın uyarıları göz ardı edilmektedir. Bugün yaşadığımız felaket ne ilktir, ne de son olacaktır. Doğaya, ekolojik dengeye zarar veren projeler derhal durdurulmalı, öncelik yaşam alanlarımızın korunması olmalıdır.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerinden birisidir. Bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekun sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür.

98 yıl önce bugün 26 Ağustos 1922’de, büyük zaferimizin ilk adımı atılmıştır. Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüş mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruz’un 98’inci yıl dönümünü kutluyor, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı 98. Yıldönümü kutlamalarımızı, Kuruluş ve Kurtuluşun kenti olan ilimizde büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. Bayramımızı, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi olan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Meydan Muharebesinin kazanıldığı topraklarda, Dumlupınar ve Zafertepe Çalköy’de kutlayacağız.

Emperyalizme karşı, o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisiyle, tarımıyla, sanayisiyle güçlü; işçisi, memuru, çiftçisiyle mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz.

Bugün, Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşlarımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Toplumun tüm emekçi kesimleri gibi bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimizdir, hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır.

Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemektedir. Diğer taraftan, özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür.

Şimdi de sarayın aldığı son kararla Türkiye, Venezuela’dan ayçiçeği ve peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine, Balıkesir ve Kars’taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetimi Türkiye’deki üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır. . Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımız büyük bir ekonomik girdi yüküyle üretime devam etmeye çalışırken, tarımdaki tüm temel tüketim alanlarında, samana kadar varan ithalat politikalarıyla ezilmektedir.

200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezuela çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir.

Biz CHP olarak, Saray yönetiminin bu ülkenin çiftçisini ezerken başka ülkelerin çiftçisini desteklemesinin nedenini öğrenmek istiyoruz.

Ülkemizdeki Saray rejiminin artık ülkeyi yönetme kabiliyetinin kalmadığı ortadadır. Türkiye yönetilmemekte, Türkiye savrulmaktadır. Saray ve ahalisi, ekranlardan her gün pembe tablolar çizmekte, fakat bu pembe tablolar milletimizin mutfağındaki boş tencereyi doldurmamaktadır. Yitirdiğimiz bağımsızlığımız Türkiye’yi emperyal güçlere teslim etmekte, egemen güçler arasında oradan oraya savurmaktadır.

Güzel ülkemiz, bereketli topraklarıyla, olağanüstü konumuyla, genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasiyle, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız.

Ve işte bu inançla, bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız, ve 30 Ağustos’ta yurdumuzun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutluyor olacağız.

Bugün olduğu gibi, ülkemizin bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak müreffeh yarınlarında da Cumhuriyet Halk Partisi var olacaktır.

Op Dr Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet halk Partisi Kütahya İl Başkanı

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.