Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

VALİ ALİ ÇELİK TAVŞANLI HÖYÜKDE

Vali Ali Çelik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yer alan, havadan bakıldığında kalp şeklinde görünüşü nedeniyle “Batı Anadolu’nun Kalbi” olarak nitelendirilen en büyük Tunç Çağı höyüklerinden Tavşanlı Höyük’te incelemelerde bulundu.
“KÜTAHYA’NIN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ”
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bağlı Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülecek kazı çalışmaları hakkında Vali Ali Çelik’e bilgiler veren Doç. Dr. Erkan Fidan, “TÜBİTAK tarafından yapılan yaş tayini analizleri Tavşanlı Höyük’ün Kütahya’nın bilinen en eski yerleşmesi olduğunu ortaya koymaktadır. Zamanla gelişen köy günümüzden 5 bin sene önce büyük bir şehir haline gelmiştir. Tunç Çağı olarak adlandırılan bu dönemde ise bakır ve gümüşün burada işlenerek, ticaretinin yapıldığı düşünülmektedir” dedi.
Fidan, adım adım taranan höyüğün 45 hektar alana yayıldığını söyledi.
“25 KİŞİLİK UZMAN EKİP GÖREV ALACAK”
Kazıların yerli ve yabancı 25 kişilik uzman bir ekiple yapılacağını söyleyen Vali Ali Çelik, “Cumhurbaşkanlığımızın izniyle başlayacak kazı çalışmalarında ilk kazma Eylül ayında vurulacak. Kazı, birçok medeniyete kucak açan şehrimizin 8 bin yıl öncesine ışık tutacak” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.